Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-30-04, 11:04 AM   #1
denkenhilft
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1
Question several linuxes nvidia? problem (corruptet filesystem) asus a7n266

Hello forum!

I'm not shure who or what to blame ... but here is my _severe_ problem:

I'm using a motherboard from ASUS (A7N266) with a Athlon CPU (XP 1700) and a buildin nvdia chipset.

I tried during the last month several OSes i.e. RedHat, Debian Sarge, Knoppix and Gentoo and several kernels from 2.4 to 2.6 - all of them raised the same behavior. When using the nvidia drivers (including GLX and all the stuff) the grafics ran verry well and I got no problems - only some slightly creeping failures in the filesystem. That means: after a period of starts and shutdowns 'some' files were corrupted - mostly systemfiles containing configs of the X-server, user infos, menues, and so. These 'hardwareerrors' accumulated until my system broke down (I'm trained now in building up new systems - but it became boring :-).
I replaced: all my harddrives, all memory chips, and the current supply. The problems stayed!

Once I noticed that the first grafic screen (that where you have to log in) showed some disfunctions: 2 lines of about 20 blocks in the upper left corner and some randomcolored 2 pixel thick lines in the center of the screen. That seemed to me like old DOS problem (you know, when you wrote into the video memory).

I came to the conclusion that somewhat wrote into the wrong places in the memory - even in the places where open files were hold. When at shutdown these files were saved they contained randomized? rubbish (maybe videodatas).

I made two things: at first I set the count for make a fsck at boottime to one (tune3fs) and commented out the nvidia driver (using now nv and load dri). The problems were gone!!

I lived this way a while until I needed a runnig GLX System (for blender i.e. a 3D-moddeling software). So I tried the newest nvidia driver (6111rc3). (GenToo: emerge nvidia).

Grafic ran well as before - filesystem corrupted. I had to rebuild large parts of the system.

My ideas ran out - if someone is able to give me a hint I would be very appreciated.

Regards to all - and sorry for beeing verbose.
denkenhilft is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem connecting Pioneer VSX-S300 to Nvidia Ion - flat panel scaling solves it? wild_oscar NVIDIA Linux 3 06-17-12 07:18 AM
Rumor regarding lack of 680 availability ViN86 Rumor Mill 6 05-09-12 04:48 PM
Nvidia Go on laptop, black border within XFree86 problem raxip NVIDIA Linux 3 07-31-02 10:58 AM

All times are GMT -5. The time now is 06:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.