Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-02-04, 04:16 PM   #1
DonG
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 3
Default FC3 Xinerama issues

Hy!

I just installed Fedora Core 3 and with the upper-sticky-thread-advices i got my video-card to run perfectly. After beeing able to get a X display, I configured X to be able to use Xinerama. That work too, but when I drag now windows to my second monitor and move them around in the monitor, the windows and fonts get distorted. Same happens when I use the mouse wheel to scroll e.g. in a browser windows. If I maximize one window in the second monitor-window and then umaximize it, all the windows are drawn correct and the distortion are gone!

So now some facts:
The video card is a
> Model: GeForce3 Ti 200
> IRQ: 11
> Video BIOS: 03.20.00.18.08
> Card Type: AGP
on a Pentium 4 1,8 Ghz.
Next to the Geforce i use a matrox mystique (mga 1061sg) video card for the video output for my second monitor.
Operation System is a fresh installed Fedora Core 3 i386.
Nvidia Driver is the newest one - downloaded yesterday from the driver download-section.

my xorg.conf:
Code:
Section "ServerLayout"
    Identifier     "Multihead layout"
    Screen          0 "Screen0" LeftOf "Screen1"
    Screen          1 "Screen1" 0       0
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    Option         "Xinerama" "on"
    Option         "Clone" "off"
EndSection
Section "Files"
        RgbPath      "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
        FontPath     "unix/:7100"
EndSection
Section "Module"
        Load  "dbe"
        Load  "extmod"
        Load  "fbdevhw"
        Load  "glx"
        Load  "record"
        Load  "freetype"
        Load  "type1"
EndSection
Section "InputDevice"
        Identifier  "Keyboard0"
        Driver      "kbd"
        Option      "XkbModel" "pc105"
        Option      "XkbLayout" "de"
        Option      "XkbVariant" "nodeadkeys"
EndSection
Section "InputDevice"
        Identifier  "Mouse0"
        Driver      "mouse"
        Option      "Protocol" "IMPS/2"
        Option      "Device" "/dev/input/mice"
        Option      "ZAxisMapping" "4 5"
        Option      "Emulate3Buttons" "yes"
EndSection
Section "Monitor"
    Identifier   "Monitor0"
    VendorName   "Monitor Vendor"
    ModelName    "Geritec 996N"
    HorizSync    30.0 - 98.0
    VertRefresh  50.0 - 160.0
    Option      "dpms"
EndSection
Section "Monitor"
    Identifier   "Monitor1"
    VendorName   "Monitor Vendor"
    ModelName    "Lite-On CM-1766"
    HorizSync    30.0 - 70.0
    VertRefresh  50.0 - 120.0
    Option      "dpms"
EndSection
Section "Device"
    Identifier  "Videocard0"
    VendorName  "Videocard vendor"
    BoardName   "NVIDIA GeForce 3 (generic)"
    Driver      "nvidia"
    Option      "NoLogo" "true"
EndSection
Section "Device"
    Identifier  "Videocard1"
    VendorName  "Videocard Vendor"
    BoardName   "Matrox Mystique"
    Driver      "mga"
    BusID       "PCI:2:1:0"
EndSection
Section "Screen"
        Identifier "Screen0"
        Device     "Videocard0"
        Monitor    "Monitor0"
        DefaultDepth     16
        SubSection "Display"
                Viewport   0 0
                Depth     16
                Modes    "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
        EndSubSection
        SubSection "Display"
                Viewport   0 0
                Depth     24
                Modes    "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
        EndSubSection
EndSection
Section "Screen"
    Identifier "Screen1"
    Device     "Videocard1"
    Monitor    "Monitor1"
    DefaultDepth     16
    SubSection "Display"
        Viewport   0 0
        Depth     16
        Modes    "1024x768"
    EndSubSection
EndSection
Section "DRI"
        Group        0
        Mode         0666
EndSection
I would be very pleased if someone could help me, because this is very anoying and I don't really want't to go back to FC1, where the Xinerama worked perfectly (with very much the same X config-file)!!!!

thx for help - Toni
DonG is offline   Reply With Quote
Old 12-02-04, 04:21 PM   #2
DonG
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 3
Default Re: FC3 Xinerama issues

I forgot, I took a screenshot of the distortion:
this shoult be the upper left corner of the gnome-terminal (another thing: i'm using GNOME)
DonG is offline   Reply With Quote
Old 12-02-04, 04:56 PM   #3
Thunderbird
 
Join Date: Jul 2002
Location: Netherlands, Europe
Posts: 2,105
Default Re: FC3 Xinerama issues

Your second monitor is attached to a matrox card as the problems appear on that card, it might not be nvidia related at all. Might be a bug somewhere in the mga driver. (perhaps a xrender bug?) Further note that the option fbdevhw isn't needed.
Thunderbird is offline   Reply With Quote
Old 12-02-04, 05:35 PM   #4
DonG
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 3
Default Re: FC3 Xinerama issues

hm thx for the tip - I'm going to delete the fbdevhw-entry
I discovered another funny thing... when i move a window to the second monitor, it disappears of the window list?? Could this be a gnome-problem??
DonG is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Twinview performance issues on GTS250 hampsterblade NVIDIA Linux 4 05-30-12 11:53 AM
Strange RedHat 7.3 issues with A7N266-C nforceuser NVIDIA Linux 8 09-27-02 03:16 PM
Overclocking issues... mcortz_2000 CPUs, Motherboards And Memory 5 09-16-02 03:41 PM
Is there a Microsoft patch for the refresh rate issues yet? Zarich NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 22 08-24-02 01:02 PM

All times are GMT -5. The time now is 06:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.