Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA Legacy Graphics Cards

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-23-04, 10:27 AM   #1
Riptide
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Location: Billings, MT
Posts: 8,303
Default GF2 GTS - will it work w/new motherboards?

Will a GeForce2 GTS work with newer motherboards like socket939? I know some of the older AGP video cards will blow some of the newer motherboards but I'm not sure about the GF2...
Riptide is offline   Reply With Quote
Old 11-23-04, 11:15 AM   #2
saturnotaku
Apple user. Deal with it.
 
Join Date: Jul 2001
Location: The 'burbs, IL USA
Posts: 12,502
Default Re: GF2 GTS - will it work w/new motherboards?

Most likely not, but it might as long as it supports the proper AGP 4x standard/voltage. This is something you might want to ask at amdmb.com.
saturnotaku is offline   Reply With Quote
Old 11-23-04, 03:03 PM   #3
theultimo
DoD + Sharepoint=Headache
 
theultimo's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Iraq
Posts: 667
Default Re: GF2 GTS - will it work w/new motherboards?

I wouldn't risk it, IMO.....if I remember right its only a 2X part, and put out too much voltage? If thats the case, It might blow it.
__________________
MAIN MACHINE: Macbook Pro Currently being used in Clamshell Mode | Core Duo 2.16 | 2GB DDR-2 667 | Mobility Radeon X1600 256MB (Underclocked version) | Windows Vista/OS X | 19' Viewsonic 1912wb
UMPC: Samsung Q1 | 512MB DDR-2 | 40GB | Xp Tablet PC 2005 | Intel GMA 900
XBOX Live Gamertag: theultimos
theultimo is offline   Reply With Quote
Old 11-23-04, 03:49 PM   #4
Riptide
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Location: Billings, MT
Posts: 8,303
Default Re: GF2 GTS - will it work w/new motherboards?

Thanks guys I guess I'll just forget about that idea then.
Riptide is offline   Reply With Quote
Old 11-23-04, 05:15 PM   #5
ricercar
fugue master
 
ricercar's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: silicon valley
Posts: 1,603
Arrow Re: GF2 GTS - will it work w/new motherboards?

nForce3 939 should have no problems with a GeForce2 GTS in AGP4x mode.
1) GeForce2 GTS is AGP 2x/4x.
2) nForce3 is AGP4x/8x.

All my nForce2 motherbaords have an LED that glows red if an unusable AGP card is present (e.g. AGP 1x/2x). nForce3 939 likely have this feature too, to help appease your concerns.
__________________
I used to drive a Heisenberg, but whenever I'd glance at the speedometer, I'd get lost.
ricercar is offline   Reply With Quote
Old 11-23-04, 05:24 PM   #6
Riptide
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Location: Billings, MT
Posts: 8,303
Default Re: GF2 GTS - will it work w/new motherboards?

How about with newer Intel boards like the 915/925 series? No problems there? Thx
Riptide is offline   Reply With Quote
Old 11-30-04, 04:37 AM   #7
Lfctony
Registered User
 
Lfctony's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Larnaca, Cyprus
Posts: 4,152
Default Re: GF2 GTS - will it work w/new motherboards?

It worked up to 865-875 chipsets, don't know about newer versions. But, since voltage specs and all haven't changed, it should work fine.
__________________
Fafnir: Intel Core 2 Quad 6600@3.2Ghz|eVGA 780i SLI|PNY GTX480 |Kingston DDR667 4096MB|WD Black Caviar 500GB|Seagate SATA 250GB|Seagate SATA 200GB| Seagate SATA 160GB|OptiArc AD-7173S DVDRW|Nec 3351 DVDRW|Creative X-FI XM|LG Flatron W2261V|Logitech X-530|Thermaltake Armor|Amptac 850W SLI PSU|Logitech G9 Mouse|Xigmatek HDT S-1283 CPU Cooler|Windows 7/FW 257.21

PS2 - Wii - Xbox - Xbox360 - PSP - GC - PS3 Owner

Boycott Starforce...

Quis Custodiet Ipsos Custodes?
Lfctony is offline   Reply With Quote
Old 12-09-04, 06:28 AM   #8
Joe Public
o(^3^)o
 
Joe Public's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Norway
Posts: 371
Default Re: GF2 GTS - will it work w/new motherboards?

Good question. The other day I was building a new system, and the guy wanted to use an old GF3 Ti200 card. The mobo was an AOpen i865 based one. Anyhoo, I plugged the GF3 in and when it came time to power up, no go. The system refused to even start. Strangely, it powered up just fine when I plugged in a Radeon 9000 Pro card. I tried the GF3 card later in a system with a i845E mobo and it worked fine there.
__________________
Gigabyte GA-P55-UD4 - Core i7 860 2.8 GHz - 4GB PC10666 RAM - Samsung F1 1TB drive - 18x DVD RW - GeForce GTS 250 512MB (to be replaced) - Corsair HX750 - LianLi PC2110B case - Windows 7 64
Joe Public is offline   Reply With Quote

Old 12-20-04, 10:31 PM   #9
Soylent
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Location: Sweden
Posts: 58
Default Re: GF2 GTS - will it work w/new motherboards?

Allmost all agp 3.0(.8 V) motherboards can use agp 2.0(1.5 V) cards, the geforce 2 supports the agp 2.0 standard(unless there was some 'special edition' for older motherboards using agp 1.0) so it so it shouldn't be a problem, the motherboard manual would probably tell you if the board supports 2.0 cards.

AGP 1.0 cards will not work though.

edit: hell, even the vanta and tnt2 had "AGP 4X/2X and AGP Texturing Support" according to nvidias legacy products page and might work, all though I'd be a bit nervous plugging one into a brand new motherboard. Geesh, just what kind of cards where using agp 1.0, riva 128?

Last edited by Soylent; 12-20-04 at 11:09 PM.
Soylent is offline   Reply With Quote
Old 12-21-04, 02:29 AM   #10
alucard_x
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 210
Default Re: GF2 GTS - will it work w/new motherboards?

i dont see why gf2 wouldn't work, even if its agp 2x.. thers no reason agp4x/8x boards can't be backwards compatible. the only cards i remember for sure don't work are the ones like voodoo5500 agp versions which was the 1.0 spec. so if your card came out around then it probably won't work..
alucard_x is offline   Reply With Quote
Old 12-21-04, 03:04 AM   #11
CaptNKILL
CUBE
 
CaptNKILL's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: PA, USA
Posts: 18,844
Default Re: GF2 GTS - will it work w/new motherboards?

A Geforce 2 GTS isnt that old guys, come on

It should work just fine. Any AGP GF2 is going to be AGP 4x.
.
__________________
---- Primary Rig ---- CoolerMaster 690 II Advance - Gigabyte GA-EP45-UD3P - Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.0Ghz + Thermalright Ultra 120 Extreme
6GB DDR2 @ 942Mhz 5-5-5-20 1.9v (2x1Gb Wintec AMPX PC2-8500 & 2x2Gb G.Skill PC2-6400) - EVGA Geforce GTX 470 @ 750/1500/1850 (1.050v)
Sparkle Geforce GTS 250 1Gb Low-Profile (Physx) - Crucial RealSSD C300 64Gb SSD - Seagate 7200.12 500Gb SATA - Seagate 7200.10 320Gb SATA
ASUS VW266H 25.5" LCD - OCZ GameXStream 700W PSU - ASUS Xonar DX - Logitech Z-5500 5.1 Surround - Windows 7 Professional x64
---- HTPC ---- Asus M3A78-EM 780G - AMD Athlon X2 5050e 45W @ 2.6Ghz - 2x2GB Kingston PC2-6400 DDR2 - Sparkle 350W PSU
Seagate 7200.10 320Gb SATA - Seagate 7200.10 250Gb SATA - Athenatech A100BB.350 MicroATX Desktop - Creative X-Fi XtremeMusic
CaptNKILL is offline   Reply With Quote
Old 01-02-05, 11:01 PM   #12
1337_Like_ThaT
O.U.T.L.A.W.
 
1337_Like_ThaT's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: In The Sack ;)
Posts: 2,258
Default Re: GF2 GTS - will it work w/new motherboards?

Quote:
Originally Posted by Joe Public
Good question. The other day I was building a new system, and the guy wanted to use an old GF3 Ti200 card. The mobo was an AOpen i865 based one. Anyhoo, I plugged the GF3 in and when it came time to power up, no go. The system refused to even start. Strangely, it powered up just fine when I plugged in a Radeon 9000 Pro card. I tried the GF3 card later in a system with a i845E mobo and it worked fine there.

Geez figures why the Geforce 2 GTS didn't work in the board, its an AOpen. They have compatibility issues with their optical drives as well!! But the GTS should definately have no problem working in the S939 board, I see no reason why it shouldn't, it is AgP 4x
__________________

Gaming Rig
Inte Core 2 Duo 6700 @ 3.2ghz | EVGA nForce 680i | G.Skill DDR2 800mhz 4-4-4-12 @ 2.0v | Western Digital RaptorX 150GB | Western Digital 500GB SATA II | EVGA 8800GTS 512MB | Plextor PX-716SA DVD-RW | Plextor PX-755SA DVD-RW DL | PC Power & Cooling Silencer 610 | Antec 900 BLK | Dell FPW 2005 20.1" WS | IceMat 2nd. Ed. MousePad | Logitech G15 | Logitech G9 |

160GB (60GB) PS3 Owner | DS3 Controllers | PSN: Res215dg
PSP 3000 Black + 16GB Memory Stick Duo *Locked and Ready for Resistance Retribution*
1337_Like_ThaT is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1.2ghz 266 fsb TBird, VT GF2 GTS, MSI K7T Turbo-R mobo Kev1 For Sale/Trade 5 08-03-02 08:31 PM

All times are GMT -5. The time now is 09:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.