Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-25-08, 08:04 AM   #1
six_storm
Registered User
 
six_storm's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Nashvegas
Posts: 11,575
Send a message via Skype™ to six_storm
Default Playing Starcraft w/o a CD?

I've recently been going through my gaming library and playing some old games, hence Starcraft. There is some information on the official SC website about playing without the CD but it does not work. Are there any other ways around this besides a no-cd hack? I still want to be able to play on Battle.net since a buddy of mine is going to play as well.
six_storm is offline   Reply With Quote
Old 03-25-08, 08:24 AM   #2
crainger
 
crainger's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Coffs Harbour, NSW, Australia
Posts: 29,559
Send a message via AIM to crainger
Default Re: Playing Starcraft w/o a CD?

Do a multiplayer only install?

I'm pretty sure that is an option when you put the CD in.
crainger is offline   Reply With Quote
Old 03-25-08, 08:25 AM   #3
sharvin
*BANNED*
 
Join Date: Dec 2006
Location: brisbane
Posts: 271
Default Re: Playing Starcraft w/o a CD?

I don't think so, but you could always you know stick the cd in?
sharvin is offline   Reply With Quote
Old 03-25-08, 08:51 AM   #4
six_storm
Registered User
 
six_storm's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Nashvegas
Posts: 11,575
Send a message via Skype™ to six_storm
Default Re: Playing Starcraft w/o a CD?

Quote:
Originally Posted by sharvin
I don't think so, but you could always you know stick the cd in?
I know but it's kind of a PITA when you play CoD4 too.
six_storm is offline   Reply With Quote
Old 03-25-08, 08:54 AM   #5
crainger
 
crainger's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Coffs Harbour, NSW, Australia
Posts: 29,559
Send a message via AIM to crainger
Default Re: Playing Starcraft w/o a CD?

Quote:
Originally Posted by six_storm
I know but it's kind of a PITA when you play CoD4 too.
2 drives FTW!
crainger is offline   Reply With Quote
Old 03-25-08, 08:55 AM   #6
arioch21
Vengeful Blades
 
arioch21's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: New York
Posts: 444
Default Re: Playing Starcraft w/o a CD?

the last patch recently released took off the need for cd, I believe fileplanet had the instructions with the patch.
arioch21 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-08, 09:01 AM   #7
amk21
*BANNED*
 
amk21's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 928
Default Re: Playing Starcraft w/o a CD?

Would you like to join my newly formed starcraft clan? MFPS, 3 members including myself, we are always looking to expand
amk21 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-08, 09:02 AM   #8
six_storm
Registered User
 
six_storm's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Nashvegas
Posts: 11,575
Send a message via Skype™ to six_storm
Default Re: Playing Starcraft w/o a CD?

Quote:
Originally Posted by arioch21
the last patch recently released took off the need for cd, I believe fileplanet had the instructions with the patch.
See that's exactly what I did. You are supposed to copy the "install.exe" from the CD, put it under "Starcraft" and rename it to "starcraft.mpq". My version is the latest version (via patch) but it still won't run without the CD. WTF?

Quote:
Originally Posted by crainger
2 drives FTW!
I'm working on that. I ran out of SATA ports on my mobo and I'm about to buy a HDD external enclosure.
six_storm is offline   Reply With Quote

Old 03-25-08, 09:02 AM   #9
LurkerLito
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 1,550
Default Re: Playing Starcraft w/o a CD?

This why I like steam, but at the same time hate it. No CDs in steam but if you wanted CoD4 you have to pay full price, even though you can get it for as low as $29 from gogamer when it's on sale.

I installed warcraft 3 the other day because it got an official no cd patch. Too bad I just haven't played it past the first 3 missions since I bought it years ago . Maybe I should look for my Starcraft disc also I know I have it somewhere, but I don't remember ever hearing of an official no cd patch for it.
__________________

Main PC: Asus P8Z77-V Deluxe ; Intel i7-3770k ; GSkill Ripjaws X Series 16GB DDR3 2133 (2x8GB) ; Seasonic X Series X-1050 PSU ; Corsair H100 ; EVGA GTX-670 ; Mushkin 240GB SSD system drive
Old PC: ABIT IP35 Pro ; Intel Core2 Quad Q6600 ; Patriot 6GB (3x2GB) DDR2 800 RAM ; EVGA GTX480 SC ; Antec P190 Case ; EnzoTech Ultra120 CPU Cooler
LurkerLito is offline   Reply With Quote
Old 03-25-08, 09:45 AM   #10
six_storm
Registered User
 
six_storm's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Nashvegas
Posts: 11,575
Send a message via Skype™ to six_storm
Default Re: Playing Starcraft w/o a CD?

Quote:
Originally Posted by amk21
Would you like to join my newly formed starcraft clan? MFPS, 3 members including myself, we are always looking to expand
I'll see about that. I haven't played SC in about 2 years and I suck right now, so I'm no pro. I was going through the campaigns again just to get familiar with the game again . . . and trust me, I suck lol.
six_storm is offline   Reply With Quote
Old 03-25-08, 09:47 AM   #11
amk21
*BANNED*
 
amk21's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 928
Default Re: Playing Starcraft w/o a CD?

Quote:
Originally Posted by six_storm
I'll see about that. I haven't played SC in about 2 years and I suck right now, so I'm no pro. I was going through the campaigns again just to get familiar with the game again . . . and trust me, I suck lol.
Me and two of my friends decided to start playing again after we saw the new starcraft II fight scenes. I think we have like 1 win and 12 loses, we get pwned by those Koreans
amk21 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-08, 10:00 AM   #12
six_storm
Registered User
 
six_storm's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Nashvegas
Posts: 11,575
Send a message via Skype™ to six_storm
Default Re: Playing Starcraft w/o a CD?

Quote:
Originally Posted by amk21
Me and two of my friends decided to start playing again after we saw the new starcraft II fight scenes. I think we have like 1 win and 12 loses, we get pwned by those Koreans
ROFL! Yeah, it's awesome to watch them compete on YouTube. They are crazy fast! I brought the SC strategy guide to work with me so I can read a little during lunch.

Is there a way that I can make a disc image and mount that image for it to work without the CD? I did that on my iBook but I dunno if it will work on Vista.
six_storm is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Closer To The Heart: StarCraft II's New Units News Archived News Items 0 06-12-12 06:20 AM
So what's playing Diablo III really like? The OpenForum weighs in News Archived News Items 0 05-27-12 02:20 PM
To anyone who has an ati 9700 playing...... demonized Other Desktop Graphics Cards 1 10-12-02 01:33 PM
Starcraft Ghost - How lame is that?!?! DenverBuc Gaming Central 2 09-19-02 09:01 PM
Started playing RTCW again Smokey Gaming Central 5 09-12-02 08:43 PM

All times are GMT -5. The time now is 03:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.