Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > CPUs, Motherboards And Memory

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-20-05, 04:34 PM   #1
$n][pErMan
III%
 
$n][pErMan's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Ohio
Posts: 3,726
Send a message via AIM to $n][pErMan
Default Just curious...

Ok .. I currently have my AMD XP2800+ OC'ed @ 2.18ghz with a 348FSB. Now Untill I get my unlocker card for $10 (so I can reverse what I do) I cant get my OC I want of 400FSB @ 2.10ghz. Now im curious.... With my current OC... how high can I go even more by just doing the FSB OC. Now my voltage on the CPU is also locked with the multiplier so I cant give it more juice so im curious as to how high you think I can all go before it will not post because of lack of voltage. I need to know this because its a huge pain in the ass to reset my cmos as the jumper pin is behind my video card which requires me to take out my card everythime I need to reset the cmos. Also... is OC'ing this way safe as Im not increasing the voltage and could it cause harm to my ram or northbridge?? *specs in my sig* (note: my current OC is 100% stable)
Thanks!
__________________
Intel® Core 2 Quad Q6600 G0 @ 3.51GHz (390 x 9 / 1.39v) | ASUS P5B Deluxe/WiFi-AP LGA 775 Intel P965 (1236 BIOS) | OCZ GOLD 8GB (2GB x 4) DDR2 PC2-8500 Dual Channel (4-4-4-12 780Mhz/1.95V 1:1 Ratio) | EVGA GeForce GTX 770 DUAL SuperClocked 4GB (Currently @ 1240MHz Core / 7112MHz Memory) | Sound Blaster X-Fi Fatal1ty FPS | Zalman CNPS9700 LED Ultra Quiet CPU Cooler | Samsung SSD 840 Series 256GB | ASUS ProArt 24in Widescreen LED 1920 x 1200 | Samsung DVD-RW-DL 18x Burner w/ lightscribe| SILVERSTONE OP650 ATX12V / EPS12V 650W Power Supply | AOpen 5.1 Surround sound system | Windows 7 Pro x64
100% Orthos Stable!
$n][pErMan is offline   Reply With Quote
Old 01-20-05, 04:40 PM   #2
fivefeet8
Ngemu Mod
 
Join Date: Jul 2003
Location: Fresno, CA
Posts: 1,886
Default Re: Just curious...

What's your current cpu voltage? I find that if I want my 2800+ to be stable at 2.2 ghertz @400mhz FSB, I need atleast 1.75 VC. Different motherboard bios's also create strange anomolies as well. With an older NF7-S rev2 bios, my CPU was stable at that speed/FSB but only needed a 1.725 VC. But with the newer bios that I'm using now, it needs 1.75 VC.
__________________
[i7 2600k @4.4ghertz][2x4 GB DDR3 1600][EVGA GTX570 1.280GB SC][EVGA GTX460 physx][Asrock Extreme7 Gen3 Z68][2xSeagate 160 Gb SATA HD raid0][Seagate 250 GB SATA2 HD][Sony Bravia 40' 1080p LCD HDTV][NEC 3520a DVD+-DLw][Windows 7 Ultimate x64][Rosewill 1000w]
fivefeet8 is offline   Reply With Quote
Old 01-20-05, 04:48 PM   #3
$n][pErMan
III%
 
$n][pErMan's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Ohio
Posts: 3,726
Send a message via AIM to $n][pErMan
Default Re: Just curious...

current (and defualt) voltage is 1.65v ... keep in mind I cant change the voltage because apperently it is also locked on the chip.. otherwise id have no problem as I have 0 heat issues right now with a stock fan.
__________________
Intel® Core 2 Quad Q6600 G0 @ 3.51GHz (390 x 9 / 1.39v) | ASUS P5B Deluxe/WiFi-AP LGA 775 Intel P965 (1236 BIOS) | OCZ GOLD 8GB (2GB x 4) DDR2 PC2-8500 Dual Channel (4-4-4-12 780Mhz/1.95V 1:1 Ratio) | EVGA GeForce GTX 770 DUAL SuperClocked 4GB (Currently @ 1240MHz Core / 7112MHz Memory) | Sound Blaster X-Fi Fatal1ty FPS | Zalman CNPS9700 LED Ultra Quiet CPU Cooler | Samsung SSD 840 Series 256GB | ASUS ProArt 24in Widescreen LED 1920 x 1200 | Samsung DVD-RW-DL 18x Burner w/ lightscribe| SILVERSTONE OP650 ATX12V / EPS12V 650W Power Supply | AOpen 5.1 Surround sound system | Windows 7 Pro x64
100% Orthos Stable!
$n][pErMan is offline   Reply With Quote
Old 01-20-05, 05:27 PM   #4
fivefeet8
Ngemu Mod
 
Join Date: Jul 2003
Location: Fresno, CA
Posts: 1,886
Default Re: Just curious...

Voltages locked on the CPU? First time I've heard of it. My athlon xp 2800+ is a barton core and it came with everything unlocked from my motherboard.
__________________
[i7 2600k @4.4ghertz][2x4 GB DDR3 1600][EVGA GTX570 1.280GB SC][EVGA GTX460 physx][Asrock Extreme7 Gen3 Z68][2xSeagate 160 Gb SATA HD raid0][Seagate 250 GB SATA2 HD][Sony Bravia 40' 1080p LCD HDTV][NEC 3520a DVD+-DLw][Windows 7 Ultimate x64][Rosewill 1000w]
fivefeet8 is offline   Reply With Quote
Old 01-20-05, 06:30 PM   #5
$n][pErMan
III%
 
$n][pErMan's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Ohio
Posts: 3,726
Send a message via AIM to $n][pErMan
Default Re: Just curious...

^ then you must be one of the lucky few with an unlocked chip Mines locked But anyway.... back to my original question!
__________________
Intel® Core 2 Quad Q6600 G0 @ 3.51GHz (390 x 9 / 1.39v) | ASUS P5B Deluxe/WiFi-AP LGA 775 Intel P965 (1236 BIOS) | OCZ GOLD 8GB (2GB x 4) DDR2 PC2-8500 Dual Channel (4-4-4-12 780Mhz/1.95V 1:1 Ratio) | EVGA GeForce GTX 770 DUAL SuperClocked 4GB (Currently @ 1240MHz Core / 7112MHz Memory) | Sound Blaster X-Fi Fatal1ty FPS | Zalman CNPS9700 LED Ultra Quiet CPU Cooler | Samsung SSD 840 Series 256GB | ASUS ProArt 24in Widescreen LED 1920 x 1200 | Samsung DVD-RW-DL 18x Burner w/ lightscribe| SILVERSTONE OP650 ATX12V / EPS12V 650W Power Supply | AOpen 5.1 Surround sound system | Windows 7 Pro x64
100% Orthos Stable!
$n][pErMan is offline   Reply With Quote
Old 01-21-05, 02:52 AM   #6
john19055
 
john19055's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: GREENVILLE,TX
Posts: 3,859
Default Re: Just curious...

The Barton 2800+ I had was multipler locked but I could change the voltage.I could run mine at 2.4gig at 192x12.5 but I had to uped the cpu voltage to 1.775v to be stable.
__________________
Intel i7-3820+Corsair H-100+Gigabyte X79-UD5+16gigs G.Skill PC1600DDR3+2-ASUS DirectCU II GTX-670 in SLI+Crucial 256g-SSD+1-3Gig Seagate+2- Samsung 1-TB+3-WesternDigtial 640g+LG-12x Blu-Ray Burner+850watt XFX+Antec-P280 case+50" Plasma PM6700+Logitech Mouse+Keyboard+Pioneer VSX-1020+Polk Audio Speakers
john19055 is offline   Reply With Quote
Old 01-21-05, 09:16 AM   #7
chile
meat popsicle
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 99
Default Re: Just curious...

what's an unlocker card?
__________________
MSI K8T Neo FIS2R - A64 2800+ (200x9) - TT TR2M6 - 512x1 Buffalo PC3700 - PColor 9800SE - Antec TP430W
DFI UI - Tbred B 1700+ (225x9) - SLK800A - 256x2 Corsair XMS PC3700 - MSI Ti4600 - Enlight 360W


My Heatware
chile is offline   Reply With Quote
Old 01-21-05, 10:59 AM   #8
$n][pErMan
III%
 
$n][pErMan's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Ohio
Posts: 3,726
Send a message via AIM to $n][pErMan
Default Re: Just curious...

Unlocker card "Speed Strip"
http://www.frozencpu.com/tra-03.html

As for the voltage... I up mine in the bios from 1.65 to 1.675 (just to test to see if it was locked) and when i get in windows CPU-Z reads 1.65 and my Soyo hardware monitor reads 1.65 so it has to be locked (did the same test with the multiplier). Thats why I want to get a rough idea from everyone how high I can go on the FSB before lack of being able to raise the voltage will be a big problem (because as I stated before resetting my cmos is a pain in the ass as it requires me to take out my vid card to get to it).
__________________
Intel® Core 2 Quad Q6600 G0 @ 3.51GHz (390 x 9 / 1.39v) | ASUS P5B Deluxe/WiFi-AP LGA 775 Intel P965 (1236 BIOS) | OCZ GOLD 8GB (2GB x 4) DDR2 PC2-8500 Dual Channel (4-4-4-12 780Mhz/1.95V 1:1 Ratio) | EVGA GeForce GTX 770 DUAL SuperClocked 4GB (Currently @ 1240MHz Core / 7112MHz Memory) | Sound Blaster X-Fi Fatal1ty FPS | Zalman CNPS9700 LED Ultra Quiet CPU Cooler | Samsung SSD 840 Series 256GB | ASUS ProArt 24in Widescreen LED 1920 x 1200 | Samsung DVD-RW-DL 18x Burner w/ lightscribe| SILVERSTONE OP650 ATX12V / EPS12V 650W Power Supply | AOpen 5.1 Surround sound system | Windows 7 Pro x64
100% Orthos Stable!
$n][pErMan is offline   Reply With Quote

Old 01-21-05, 11:05 AM   #9
CaptNKILL
CUBE
 
CaptNKILL's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: PA, USA
Posts: 18,844
Default Re: Just curious...

Just FYI, you dont need anything to unlock a CPU if you use an Nforce 2 board, it unlocks most (if not all) XP CPUs by default. So thats why most people havent had experience recently with locked CPUs. You might just want to buy an Nforce 2 motherboard honestly... it wont require any cards or mods to overclock your CPU, and it isnt permanent.
__________________
---- Primary Rig ---- CoolerMaster 690 II Advance - Gigabyte GA-EP45-UD3P - Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.0Ghz + Thermalright Ultra 120 Extreme
6GB DDR2 @ 942Mhz 5-5-5-20 1.9v (2x1Gb Wintec AMPX PC2-8500 & 2x2Gb G.Skill PC2-6400) - EVGA Geforce GTX 470 @ 750/1500/1850 (1.050v)
Sparkle Geforce GTS 250 1Gb Low-Profile (Physx) - Crucial RealSSD C300 64Gb SSD - Seagate 7200.12 500Gb SATA - Seagate 7200.10 320Gb SATA
ASUS VW266H 25.5" LCD - OCZ GameXStream 700W PSU - ASUS Xonar DX - Logitech Z-5500 5.1 Surround - Windows 7 Professional x64
---- HTPC ---- Asus M3A78-EM 780G - AMD Athlon X2 5050e 45W @ 2.6Ghz - 2x2GB Kingston PC2-6400 DDR2 - Sparkle 350W PSU
Seagate 7200.10 320Gb SATA - Seagate 7200.10 250Gb SATA - Athenatech A100BB.350 MicroATX Desktop - Creative X-Fi XtremeMusic
CaptNKILL is offline   Reply With Quote
Old 01-21-05, 01:13 PM   #10
$n][pErMan
III%
 
$n][pErMan's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Ohio
Posts: 3,726
Send a message via AIM to $n][pErMan
Default Re: Just curious...

The unlocker card is not permentent either and only $15... plus I rather not spend money on something I dont want (As i love my current motherboard).
__________________
Intel® Core 2 Quad Q6600 G0 @ 3.51GHz (390 x 9 / 1.39v) | ASUS P5B Deluxe/WiFi-AP LGA 775 Intel P965 (1236 BIOS) | OCZ GOLD 8GB (2GB x 4) DDR2 PC2-8500 Dual Channel (4-4-4-12 780Mhz/1.95V 1:1 Ratio) | EVGA GeForce GTX 770 DUAL SuperClocked 4GB (Currently @ 1240MHz Core / 7112MHz Memory) | Sound Blaster X-Fi Fatal1ty FPS | Zalman CNPS9700 LED Ultra Quiet CPU Cooler | Samsung SSD 840 Series 256GB | ASUS ProArt 24in Widescreen LED 1920 x 1200 | Samsung DVD-RW-DL 18x Burner w/ lightscribe| SILVERSTONE OP650 ATX12V / EPS12V 650W Power Supply | AOpen 5.1 Surround sound system | Windows 7 Pro x64
100% Orthos Stable!
$n][pErMan is offline   Reply With Quote
Old 01-21-05, 06:48 PM   #11
$n][pErMan
III%
 
$n][pErMan's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Ohio
Posts: 3,726
Send a message via AIM to $n][pErMan
Default Re: Just curious...

Well im currently at 2.19ghz with a 350FSB... i heard someone got 2.2 ghz with 354FSB on defualt voltage (1.65v). Do you think I could make this with a stock fan on the CPU? I have no problem trying .. but if the system does not post it takes me like 10 minutes to reset it because of thier horrible placement of the Cmos jumper.
__________________
Intel® Core 2 Quad Q6600 G0 @ 3.51GHz (390 x 9 / 1.39v) | ASUS P5B Deluxe/WiFi-AP LGA 775 Intel P965 (1236 BIOS) | OCZ GOLD 8GB (2GB x 4) DDR2 PC2-8500 Dual Channel (4-4-4-12 780Mhz/1.95V 1:1 Ratio) | EVGA GeForce GTX 770 DUAL SuperClocked 4GB (Currently @ 1240MHz Core / 7112MHz Memory) | Sound Blaster X-Fi Fatal1ty FPS | Zalman CNPS9700 LED Ultra Quiet CPU Cooler | Samsung SSD 840 Series 256GB | ASUS ProArt 24in Widescreen LED 1920 x 1200 | Samsung DVD-RW-DL 18x Burner w/ lightscribe| SILVERSTONE OP650 ATX12V / EPS12V 650W Power Supply | AOpen 5.1 Surround sound system | Windows 7 Pro x64
100% Orthos Stable!
$n][pErMan is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.