Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > General Hardware

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-21-05, 05:55 PM   #1
CaptNKILL
CUBE
 
CaptNKILL's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: PA, USA
Posts: 18,844
Default Re: How do I?...

right click my computer - properties - advanced tab - performance: settings - advanced tab - virtual memory: change

It should be right there assuming you have another hard drive. I dont, so I dont know the process beyond this point.
__________________
---- Primary Rig ---- CoolerMaster 690 II Advance - Gigabyte GA-EP45-UD3P - Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.0Ghz + Thermalright Ultra 120 Extreme
6GB DDR2 @ 942Mhz 5-5-5-20 1.9v (2x1Gb Wintec AMPX PC2-8500 & 2x2Gb G.Skill PC2-6400) - EVGA Geforce GTX 470 @ 750/1500/1850 (1.050v)
Sparkle Geforce GTS 250 1Gb Low-Profile (Physx) - Crucial RealSSD C300 64Gb SSD - Seagate 7200.12 500Gb SATA - Seagate 7200.10 320Gb SATA
ASUS VW266H 25.5" LCD - OCZ GameXStream 700W PSU - ASUS Xonar DX - Logitech Z-5500 5.1 Surround - Windows 7 Professional x64
---- HTPC ---- Asus M3A78-EM 780G - AMD Athlon X2 5050e 45W @ 2.6Ghz - 2x2GB Kingston PC2-6400 DDR2 - Sparkle 350W PSU
Seagate 7200.10 320Gb SATA - Seagate 7200.10 250Gb SATA - Athenatech A100BB.350 MicroATX Desktop - Creative X-Fi XtremeMusic
CaptNKILL is offline   Reply With Quote
Old 01-21-05, 05:56 PM   #2
CaptNKILL
CUBE
 
CaptNKILL's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: PA, USA
Posts: 18,844
Default Re: How do I?...

what the crap... why is my post before yours?

Someone must have just fixed that error with the forum time
__________________
---- Primary Rig ---- CoolerMaster 690 II Advance - Gigabyte GA-EP45-UD3P - Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.0Ghz + Thermalright Ultra 120 Extreme
6GB DDR2 @ 942Mhz 5-5-5-20 1.9v (2x1Gb Wintec AMPX PC2-8500 & 2x2Gb G.Skill PC2-6400) - EVGA Geforce GTX 470 @ 750/1500/1850 (1.050v)
Sparkle Geforce GTS 250 1Gb Low-Profile (Physx) - Crucial RealSSD C300 64Gb SSD - Seagate 7200.12 500Gb SATA - Seagate 7200.10 320Gb SATA
ASUS VW266H 25.5" LCD - OCZ GameXStream 700W PSU - ASUS Xonar DX - Logitech Z-5500 5.1 Surround - Windows 7 Professional x64
---- HTPC ---- Asus M3A78-EM 780G - AMD Athlon X2 5050e 45W @ 2.6Ghz - 2x2GB Kingston PC2-6400 DDR2 - Sparkle 350W PSU
Seagate 7200.10 320Gb SATA - Seagate 7200.10 250Gb SATA - Athenatech A100BB.350 MicroATX Desktop - Creative X-Fi XtremeMusic
CaptNKILL is offline   Reply With Quote
Old 01-21-05, 06:40 PM   #3
$n][pErMan
III%
 
$n][pErMan's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Ohio
Posts: 3,726
Send a message via AIM to $n][pErMan
Default How do I?...

Its been a while so I have totally forgotten... but how do I change the hard drive the system cache is on? I have read several places that this can speed up the system by quite a bit so I would like to do it. Thanks!
__________________
Intel® Core 2 Quad Q6600 G0 @ 3.51GHz (390 x 9 / 1.39v) | ASUS P5B Deluxe/WiFi-AP LGA 775 Intel P965 (1236 BIOS) | OCZ GOLD 8GB (2GB x 4) DDR2 PC2-8500 Dual Channel (4-4-4-12 780Mhz/1.95V 1:1 Ratio) | EVGA GeForce GTX 770 DUAL SuperClocked 4GB (Currently @ 1240MHz Core / 7112MHz Memory) | Sound Blaster X-Fi Fatal1ty FPS | Zalman CNPS9700 LED Ultra Quiet CPU Cooler | Samsung SSD 840 Series 256GB | ASUS ProArt 24in Widescreen LED 1920 x 1200 | Samsung DVD-RW-DL 18x Burner w/ lightscribe| SILVERSTONE OP650 ATX12V / EPS12V 650W Power Supply | AOpen 5.1 Surround sound system | Windows 7 Pro x64
100% Orthos Stable!
$n][pErMan is offline   Reply With Quote
Old 01-21-05, 06:47 PM   #4
$n][pErMan
III%
 
$n][pErMan's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Ohio
Posts: 3,726
Send a message via AIM to $n][pErMan
Default Re: How do I?...

*opps*
__________________
Intel® Core 2 Quad Q6600 G0 @ 3.51GHz (390 x 9 / 1.39v) | ASUS P5B Deluxe/WiFi-AP LGA 775 Intel P965 (1236 BIOS) | OCZ GOLD 8GB (2GB x 4) DDR2 PC2-8500 Dual Channel (4-4-4-12 780Mhz/1.95V 1:1 Ratio) | EVGA GeForce GTX 770 DUAL SuperClocked 4GB (Currently @ 1240MHz Core / 7112MHz Memory) | Sound Blaster X-Fi Fatal1ty FPS | Zalman CNPS9700 LED Ultra Quiet CPU Cooler | Samsung SSD 840 Series 256GB | ASUS ProArt 24in Widescreen LED 1920 x 1200 | Samsung DVD-RW-DL 18x Burner w/ lightscribe| SILVERSTONE OP650 ATX12V / EPS12V 650W Power Supply | AOpen 5.1 Surround sound system | Windows 7 Pro x64
100% Orthos Stable!
$n][pErMan is offline   Reply With Quote
Old 01-21-05, 09:07 PM   #5
crainger
 
crainger's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Coffs Harbour, NSW, Australia
Posts: 29,559
Send a message via AIM to crainger
Default Re: How do I?...

Its Jeopardy
crainger is offline   Reply With Quote
Old 01-21-05, 09:13 PM   #6
Clay
Registered User
 
Clay's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 4,992
Default Re: How do I?...

Quote:
Originally Posted by crainger
Its Jeopardy
Awesome post.
__________________
SLI GeForce 7800 GTX 512MB @ 550/1700 | MSI K8N Neo4/SLI | A64 X2 4400+ Toledo | CORSAIR XMS 2GB (2 x 1GB) TwinX PC 3500 | Silverstone ST65ZF 650W| 93.71| XP SP2 and a Dell 2405FPW

I personally believe that us americans are unable to do so because osama.

People out there in our nation don't have that, And I believe that our education like such as south africa and such as the Iraq.

everywhere "such as". And I believe our education should help the US should help the south africa and the iraq and the asian countries so we can build up our future.
-- Miss Teen South Carolina

Clay is offline   Reply With Quote
Old 01-21-05, 09:50 PM   #7
CaptNKILL
CUBE
 
CaptNKILL's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: PA, USA
Posts: 18,844
Default Re: How do I?...

Quote:
Originally Posted by crainger
Its Jeopardy
lmao!!
took me a second, then I got it
__________________
---- Primary Rig ---- CoolerMaster 690 II Advance - Gigabyte GA-EP45-UD3P - Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.0Ghz + Thermalright Ultra 120 Extreme
6GB DDR2 @ 942Mhz 5-5-5-20 1.9v (2x1Gb Wintec AMPX PC2-8500 & 2x2Gb G.Skill PC2-6400) - EVGA Geforce GTX 470 @ 750/1500/1850 (1.050v)
Sparkle Geforce GTS 250 1Gb Low-Profile (Physx) - Crucial RealSSD C300 64Gb SSD - Seagate 7200.12 500Gb SATA - Seagate 7200.10 320Gb SATA
ASUS VW266H 25.5" LCD - OCZ GameXStream 700W PSU - ASUS Xonar DX - Logitech Z-5500 5.1 Surround - Windows 7 Professional x64
---- HTPC ---- Asus M3A78-EM 780G - AMD Athlon X2 5050e 45W @ 2.6Ghz - 2x2GB Kingston PC2-6400 DDR2 - Sparkle 350W PSU
Seagate 7200.10 320Gb SATA - Seagate 7200.10 250Gb SATA - Athenatech A100BB.350 MicroATX Desktop - Creative X-Fi XtremeMusic
CaptNKILL is offline   Reply With Quote
Old 01-21-05, 10:06 PM   #8
$n][pErMan
III%
 
$n][pErMan's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Ohio
Posts: 3,726
Send a message via AIM to $n][pErMan
Default Re: How do I?...

OK .. it worked. Thanks for the help. Now to see if its even a noticable difference
__________________
Intel® Core 2 Quad Q6600 G0 @ 3.51GHz (390 x 9 / 1.39v) | ASUS P5B Deluxe/WiFi-AP LGA 775 Intel P965 (1236 BIOS) | OCZ GOLD 8GB (2GB x 4) DDR2 PC2-8500 Dual Channel (4-4-4-12 780Mhz/1.95V 1:1 Ratio) | EVGA GeForce GTX 770 DUAL SuperClocked 4GB (Currently @ 1240MHz Core / 7112MHz Memory) | Sound Blaster X-Fi Fatal1ty FPS | Zalman CNPS9700 LED Ultra Quiet CPU Cooler | Samsung SSD 840 Series 256GB | ASUS ProArt 24in Widescreen LED 1920 x 1200 | Samsung DVD-RW-DL 18x Burner w/ lightscribe| SILVERSTONE OP650 ATX12V / EPS12V 650W Power Supply | AOpen 5.1 Surround sound system | Windows 7 Pro x64
100% Orthos Stable!
$n][pErMan is offline   Reply With Quote

Old 01-22-05, 10:42 AM   #9
SH64
MAXIMUM TECH
 
SH64's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Indiana
Posts: 12,202
Default Re: How do I?...

LOL ! why the answer is before the question in this thread ?? is it the new trend ?

& BTW whats the recommended value for system cache ??
its set to 1536MB by defualt for me
__________________


- "My name is RAM and my tank is full"

http://warhawk64nv.mybrute.com/ <-- pupils go thaarrr! Or,
http://silenthunter64.mybrute.com
SH64 is offline   Reply With Quote
Old 01-22-05, 11:06 AM   #10
Clay
Registered User
 
Clay's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 4,992
Default Re: How do I?...

We've had some time zone issues with the forums it seems.

System cache settings vary depending on how much memory you have. You can find a lot of good articles on it by Googling.
__________________
SLI GeForce 7800 GTX 512MB @ 550/1700 | MSI K8N Neo4/SLI | A64 X2 4400+ Toledo | CORSAIR XMS 2GB (2 x 1GB) TwinX PC 3500 | Silverstone ST65ZF 650W| 93.71| XP SP2 and a Dell 2405FPW

I personally believe that us americans are unable to do so because osama.

People out there in our nation don't have that, And I believe that our education like such as south africa and such as the Iraq.

everywhere "such as". And I believe our education should help the US should help the south africa and the iraq and the asian countries so we can build up our future.
-- Miss Teen South Carolina

Clay is offline   Reply With Quote
Old 01-22-05, 12:26 PM   #11
SH64
MAXIMUM TECH
 
SH64's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Indiana
Posts: 12,202
Default Re: How do I?...

Well then anyone have any idea on whats best for a 1gig memory system ?
__________________


- "My name is RAM and my tank is full"

http://warhawk64nv.mybrute.com/ <-- pupils go thaarrr! Or,
http://silenthunter64.mybrute.com
SH64 is offline   Reply With Quote
Old 01-22-05, 12:47 PM   #12
CaptNKILL
CUBE
 
CaptNKILL's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: PA, USA
Posts: 18,844
Default Re: How do I?...

I have mine set to minimum 1024 and maximum 2048. I really doubt anything will ever use this much though... at least on my computer. Thatd be 3Gigs of data loaded into memory. Not likely
__________________
---- Primary Rig ---- CoolerMaster 690 II Advance - Gigabyte GA-EP45-UD3P - Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.0Ghz + Thermalright Ultra 120 Extreme
6GB DDR2 @ 942Mhz 5-5-5-20 1.9v (2x1Gb Wintec AMPX PC2-8500 & 2x2Gb G.Skill PC2-6400) - EVGA Geforce GTX 470 @ 750/1500/1850 (1.050v)
Sparkle Geforce GTS 250 1Gb Low-Profile (Physx) - Crucial RealSSD C300 64Gb SSD - Seagate 7200.12 500Gb SATA - Seagate 7200.10 320Gb SATA
ASUS VW266H 25.5" LCD - OCZ GameXStream 700W PSU - ASUS Xonar DX - Logitech Z-5500 5.1 Surround - Windows 7 Professional x64
---- HTPC ---- Asus M3A78-EM 780G - AMD Athlon X2 5050e 45W @ 2.6Ghz - 2x2GB Kingston PC2-6400 DDR2 - Sparkle 350W PSU
Seagate 7200.10 320Gb SATA - Seagate 7200.10 250Gb SATA - Athenatech A100BB.350 MicroATX Desktop - Creative X-Fi XtremeMusic
CaptNKILL is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.