Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-25-05, 10:22 AM   #1
stefanm
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 4
Default Fx 5200 problem

Hello,

I have a Asus Geforce Fx-5200 card and i'm trying to install on Slackware linux.
Currently i am using the 2.6.11.2 kernel and the latest nvidia drivers. The install work smoothly and i can run X.
The problem is that when i quit Kde and return to text-mode the screen becomes filled with colored dots and stays like that. Same happens if i try to switch between consoles while running X.

Tried the 2.6.11.3 and 4 kernels and i've had the same problem.

Has anyone experienced the same problems ? What can i do to fix this ?

Thanks
stefanm is offline   Reply With Quote
Old 03-25-05, 10:41 AM   #2
Dragoran
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 711
Default Re: Fx 5200 problem

try to use the same resultion in the console as you do in X
Dragoran is offline   Reply With Quote
Old 03-25-05, 10:44 AM   #3
stefanm
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 4
Default Re: Fx 5200 problem

I tried it, but i experience the same problem.
stefanm is offline   Reply With Quote
Old 03-25-05, 11:02 AM   #4
Dragoran
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 711
Default Re: Fx 5200 problem

other solutions are:
don't use framebuffer at all
use vesafb-tng
Dragoran is offline   Reply With Quote
Old 03-25-05, 05:54 PM   #5
nramenta
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2
Default Re: Fx 5200 problem

You're not the only one
my system is : Slackware/Kernel 2.4.29 GForce4 MX420
I'm using 7167 and having the exact same problem as stefanm
to Dragoran, could you please elaborate on your solution? as I'm a complete newbie and just want to use my system.
nramenta is offline   Reply With Quote
Old 03-25-05, 05:59 PM   #6
energyman76b
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Clausthal/Germany
Posts: 1,104
Default Re: Fx 5200 problem

Hi,
I only have such probs, when I have a Xv-app (video/tv) open. Minimizing it, before switching to the vt solves the problem.
energyman76b is offline   Reply With Quote
Old 03-26-05, 01:32 AM   #7
stefanm
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 4
Default Re: Fx 5200 problem

Tried installing the vesafb-tng driver, but i couldn't complete it successfully. I compile the kernel with it as they say on the site, but when i edit lilo.conf to add "video" option i get "unrecognized token "video"".

A temporary solution I found:

Edit lilo.conf (/etc/lilo.conf) and set the "vga" parameter to normal (vga=normal). It looks horrible, i know, but you don't get the error anymore.
stefanm is offline   Reply With Quote
Old 03-26-05, 02:14 AM   #8
gammaknife
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 6
Default Re: Fx 5200 problem

I had the same problem, and i solved it in this way
http://www.nvnews.net/vbulletin/show...93&postcount=4
Hope this will help

Bye

Maurizio aka gk
http://deprecated.it
gammaknife is offline   Reply With Quote

Old 03-27-05, 04:14 AM   #9
stefanm
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 4
Default Re: Fx 5200 problem

That didn't work for me...
stefanm is offline   Reply With Quote
Old 03-27-05, 06:15 AM   #10
Fuddl
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Location: Nuremberg, Germany
Posts: 18
Default Re: Fx 5200 problem

i had this problem a year ago with a brand new fx5900 card. 2 weeks later it turned out that the card's memory was defect. a friend of mine bought the same card and had the same effect. he exchanged the (first) broken card against the same model, which behaved the same way - stripes and dots. he tried several bios versions for the card and some resulted in less, some in more stripes on the screen. in fact that (second) card got unusable after 3 weeks. all cards had defect memory chips. perhaps your card has a similar problem/defect like our 3 cards had
Fuddl is offline   Reply With Quote
Old 03-27-05, 12:52 PM   #11
Spyke
Foxie
 
Spyke's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Canada
Posts: 618
Send a message via AIM to Spyke Send a message via MSN to Spyke Send a message via Yahoo to Spyke
Default Re: Fx 5200 problem

Try using a bpp such as 16 or 24, 8bpp consoles can cause this issue.
__________________
Gaming:
Intel i7 980X @ 4GHz | ASUS Rampage III Extreme | GTX 480 3Way SLI @ 900Mhz | Koolance VID-NX480 | Corsair Obsidian 700D
Corsair H70 CPU Cooler | EK-FB RE3 | Corsair AX1200 | Black Ice SR1 360 | 240GB OCZ Revodrive X2 SSD | Windows 7 Ultimate
12GB Corsair Dominator GT @ 8-8-8-24-1T DDR3-1600 | Onkyo TX SR-707 | 70" Sharp Aquos LCD | KEF Audio 5.1 C3/C6LCR/C7
Workstation:
Intel i7 920 D0 @ 4GHz | ASUS Rampage II Extreme | GTX 480 @ 800Mhz | Koolance VID-NX480 | Lian-Li V1200B | Corsair HX1000
EK NB ASUS HP | Watercool HeatKiller 3.0 | Feser Extreme X-360 | 2x160GB Intel X25-M SSD RAID0 | 4x2TB WD20EARS RAID10
12GB Corsair Dominator @ 8-8-8-24-1T DDR3-1600 | Creative X-Fi Titanium | Pioneer DVR-212D | Gentoo Linux
Dell 3008WFP | JohnBlue JB3 | CityPulse DA2.03e II DAC | KingRex T20U w/ Modded Auricaps & PSU | Glow Audio Sub One
Server:
Quad Socket Opteron 8356 (16 cores) @ 2.3GHz | Supermicro H8QMi-2 | Supermicro 2U Chassis | Redundant 1200W PSU
32GB 2GBx16 DDR2-667 ECC | 4x 300GB Cheetah SAS RAID10 | Adaptec 5805 512MB w/BBU | Colocated | Gentoo Linux
Spyke is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem connecting Pioneer VSX-S300 to Nvidia Ion - flat panel scaling solves it? wild_oscar NVIDIA Linux 3 06-17-12 07:18 AM
Gnome3 with composite is very slow on Geforce FX 5200 with 173.14.31 driver Artox NVIDIA Linux 0 05-26-12 10:33 AM
Post working out problem with 40.xx trying to work problem out, ONLY system specs b5fan NVIDIA Windows Graphics Drivers 11 10-19-02 09:17 AM
nv30 problem rumor bob747b Rumor Mill 37 10-10-02 03:14 PM
Nvidia Go on laptop, black border within XFree86 problem raxip NVIDIA Linux 3 07-31-02 10:58 AM

All times are GMT -5. The time now is 05:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.