Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central > MMORPGs

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-28-05, 02:00 PM   #13
Tr1cK
not coming back
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,872
Default Re: Everquest II Tanking CPU

Any game should take 100% of your cpu, unless its solitaire.
Tr1cK is offline   Reply With Quote
Old 02-28-05, 02:01 PM   #14
Sorrow
First Person Ownage
 
Sorrow's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 492
Default Re: Everquest II Tanking CPU

Only the more CPU-dependent games will. Doom 3 didn't and neither did Hl2.
__________________
If at first you don't succeed... redefine success.

AMD 64 3000+ (Newcastle) @ 2.25ghz
Gigabyte 6800GT @ 375/1085
Corsair 512x2 DDR400 RAM
Soltek nf3 150 mobo
Currently playing:
--Everquest II(Activated!), WoW (Cancelled), Counter-Strike: Source
http://miniprofile.xfire.com/s0rr0ws.png
Sorrow is offline   Reply With Quote
Old 02-28-05, 02:04 PM   #15
saturnotaku
Apple user. Deal with it.
 
Join Date: Jul 2001
Location: The 'burbs, IL USA
Posts: 12,502
Default Re: Everquest II Tanking CPU

Quote:
Originally Posted by Sorrow
Plus a64's run at full speed whereas p4's run at maybe half ( i think that's what they run at) meaning a64 will make more passes like he said.
What the hell are you talking about? Both processors run at their full rated speeds. The Athlon 64 is more efficient because of the on-die memory controller and shorter stage pipeline compared to the P4.
saturnotaku is offline   Reply With Quote
Old 02-28-05, 02:05 PM   #16
|MaguS|
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Everquest II Tanking CPU

Quote:
Originally Posted by Sorrow
Only the more CPU-dependent games will. Doom 3 didn't and neither did Hl2.
Yeah they did if you played at High Settings...
  Reply With Quote
Old 02-28-05, 02:11 PM   #17
-=DVS=-
.:. Lafiel .:.
 
-=DVS=-'s Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Outerspace
Posts: 3,009
Talking Re: Everquest II Tanking CPU

Quote:
Originally Posted by Sorrow
Plus a64's run at full speed whereas p4's run at maybe half ( i think that's what they run at) meaning a64 will make more passes like he said.
Hmm your confuseing something here , only thing that can run at half speed or full is Cache and that got nothing to do with passes ?
Its called Operations Per Cycle , AMD CPUs always done more work per cycle thats becouse of different architecture shorter pipes ect , Intel P4s do less work per cycle but they got 20-stage pipeline and Prescott got even longer (that why they get slower then same clock NorthWood),but can reach (higher clock MHz ), Now back to Cache in old days Pentium 2 512 cache ran at half speed celeron 256 had full speed cache , but todays all CPU im pretty sure Internal Cache run at same speed the Core runs at , unleas its external Cache.

Anyway why AMD64 beats Pentium 4 with higher MHz is becouse of whole Package not of single feature , AMD Athlons 64 got integrated memory controler , do more operations per clock got support for future 64bit OS thats the main plus realy

Edit: oh wow i been typeing long Saturn got to him
__________________
.:. Lian Li X500FX .:. i7 2600k .:. PNY GTX 680 .:. Corsair DDR3 8GB .:. Silverstone 800W PSU .:. Asus P8P67-M Pro .:. Crucial M4 SSD 512GB .:.
-=DVS=- is offline   Reply With Quote
Old 02-28-05, 02:32 PM   #18
Sorrow
First Person Ownage
 
Sorrow's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 492
Default Re: Everquest II Tanking CPU

Quote:
Originally Posted by egbtmagus
Yeah they did if you played at High Settings...

Look at my specs, you think I didn't play on high settings? Your cpu usage is divided more amongst your RAM / card in both games.
__________________
If at first you don't succeed... redefine success.

AMD 64 3000+ (Newcastle) @ 2.25ghz
Gigabyte 6800GT @ 375/1085
Corsair 512x2 DDR400 RAM
Soltek nf3 150 mobo
Currently playing:
--Everquest II(Activated!), WoW (Cancelled), Counter-Strike: Source
http://miniprofile.xfire.com/s0rr0ws.png
Sorrow is offline   Reply With Quote
Old 02-28-05, 02:42 PM   #19
Elderblaze
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 246
Default Re: Everquest II Tanking CPU

EQ2 runs like **** on a stick... nothing to see here, move along. Take whatever egbtmagus says with a grain of salt he's the biggest soe fanboy ive ever seen.

Regards,
Mike
Elderblaze is offline   Reply With Quote
Old 02-28-05, 02:44 PM   #20
Sorrow
First Person Ownage
 
Sorrow's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 492
Default Re: Everquest II Tanking CPU

Quote:
Originally Posted by Elderblaze
EQ2 runs like **** on a stick... nothing to see here, move along. Take whatever egbtmagus says with a grain of salt he's the biggest soe fanboy ive ever seen.

Regards,
Mike
well I'll agree with the **** on a stick part, but I <3 ebtmagus
__________________
If at first you don't succeed... redefine success.

AMD 64 3000+ (Newcastle) @ 2.25ghz
Gigabyte 6800GT @ 375/1085
Corsair 512x2 DDR400 RAM
Soltek nf3 150 mobo
Currently playing:
--Everquest II(Activated!), WoW (Cancelled), Counter-Strike: Source
http://miniprofile.xfire.com/s0rr0ws.png
Sorrow is offline   Reply With Quote

Old 02-28-05, 02:49 PM   #21
|MaguS|
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Everquest II Tanking CPU

Heres a pic of HL2 running at 1280x1024 @ 4xAA/8xAF (AA Doesnt work in windowed mode PLUS the game is paused when not in focus).

We have almost the same PC except Im running higher GPU Clocks and possible faster ram (timings).

EDIT: Elderblaze, I don't even know you nor do I care to. I will never deny that I have a biasness to Sony (I don't let it blind me like some other members, I will admit a failing or problems) but not SOE. Trust me they pissed me off plenty of times, Just choose to enjoy EQ more then other MMORPGs, wish L2 turned out better, had high hopes for it.

Last edited by |MaguS|; 07-15-11 at 04:53 PM.
  Reply With Quote
Old 02-28-05, 05:36 PM   #22
wshadow
Mac Tech by day...PC:)
 
wshadow's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Chino,Ca
Posts: 366
Talking Re: Everquest II Tanking CPU

sorrow what dimension do you live in? cause it sure as hell isnt ours! Go back to driverheaven or something, please learn things before pulling crap out of your butt and trying to look intelligent
__________________
p4 3.0 with 8ik1100, 1gig corsair 433 xms,6600 GT,enermax 460w, Silverstone lc03 black, logitech z-680, Samsung 910t, audigy 2,liteon external 8dvdrw,WD SATA 120gb, 36g raptor,DVD Xpress,nostromo n52,mx1000 . all powered by your mom!!!


The only state Palestine is, is a state of Terrorism.

United under GOD! If you arent under GOD, then dont call yourself American. Allah isnt GOD.
wshadow is offline   Reply With Quote
Old 02-28-05, 05:39 PM   #23
Sorrow
First Person Ownage
 
Sorrow's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 492
Default Re: Everquest II Tanking CPU

Quote:
Originally Posted by wshadow
sorrow what dimension do you live in? cause it sure as hell isnt ours! Go back to driverheaven or something, please learn things before pulling crap out of your butt and trying to look intelligent
I never said I was a processor guru, and how did your post relate to anything in this thread? And what's driverheaven?
__________________
If at first you don't succeed... redefine success.

AMD 64 3000+ (Newcastle) @ 2.25ghz
Gigabyte 6800GT @ 375/1085
Corsair 512x2 DDR400 RAM
Soltek nf3 150 mobo
Currently playing:
--Everquest II(Activated!), WoW (Cancelled), Counter-Strike: Source
http://miniprofile.xfire.com/s0rr0ws.png
Sorrow is offline   Reply With Quote
Old 02-28-05, 05:57 PM   #24
|MaguS|
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Everquest II Tanking CPU

Quote:
Originally Posted by wshadow
sorrow what dimension do you live in? cause it sure as hell isnt ours! Go back to driverheaven or something, please learn things before pulling crap out of your butt and trying to look intelligent
Your entire post is uncalled for and irrevalent to this thread. While Sarrow might not be the most knowledged in CPU, he atleast doesn't crap and flame people he doesn't know.
  Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Maintain Your Privacy by Manually Accepting and Rejecting "Cookies" (nV News) MikeC Open Forum 2 02-02-13 07:15 PM
Fedora 16, GTX 550Ti, random X hangs, "Attempted to yield the CPU..." MquwIBUO NVIDIA Linux 7 06-12-12 03:39 PM
At what CPU speed Does the GeForce4 Ti 4600 max out? DenverBuc NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 3 10-08-02 06:15 PM
Prime95 and CPU stress testing DaveW General Software 2 10-05-02 12:38 PM
Fastest CPU for KA266-R? SkaGuy3876 CPUs, Motherboards And Memory 8 09-29-02 06:33 PM

All times are GMT -5. The time now is 08:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.