Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-05-05, 06:18 PM   #1
Topboy
Registered User
 
Topboy's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 27
Default To all Doom 3 Guru's

Hi All

Ok i just built this system. MSI K8N Neo4 Platinum SLI Motherboard, AMD 64 3500, 1Gb Geil DDR400 Ram, and a Asus EN6600GT PCIE Graphics which is attached to a ViewSonic VP201b 20.1 TFT via DVI-D cable.

Problem is when i play doom 3 patched 1.1 with shadows ON i get corruption as showen in the PIC 1.
With Shadows OFF i get NO Problems at all as showen in PIC 2. HL2, CS are all ok, just doom 3 with shadows ON has problems.

I have tryed Asus drivers, Nvidia released drivers, plus beta 71.84 & 75.80. ALL show same problem. However i dont think it is a driver issue rather more a doom 3 issue with my card.

Please anyone out there that can shed some light on this, i would be most grateful for your help.

Cheers

Topboy
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	shadows-on.jpg
Views:	224
Size:	73.3 KB
ID:	10697  Click image for larger version

Name:	shadows-off.jpg
Views:	228
Size:	70.8 KB
ID:	10698  
Topboy is offline   Reply With Quote
Old 03-05-05, 06:45 PM   #2
BioHazZarD
USCM Marine
 
BioHazZarD's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Sweden
Posts: 2,369
Send a message via MSN to BioHazZarD
Default Re: To all Doom 3 Guru's

That looks like game artifacts too me, overclocked your card too high perhaps ? lower it and see what happens.
__________________
Chieftec Miditower /w 5 case fans | Corsair 620W HX PSU | Asus M4N98TD EVO SLI | AMD Athlon2 X2 260 3,2GHz | Corsair 3GB PC3-10666 | eVGA Geforce GTX 460 1GB (336shader) | Samsung Spinpoint x2 250GB HD +SATA 320GB | SB Audigy 4 @ 2.1 | Samsung Syncmaster BX2331 TFT 23" running 1920x1080@60hz | Windows XP PRO SP2 | |
BioHazZarD is offline   Reply With Quote
Old 03-05-05, 06:58 PM   #3
TierMann
Bite my shiny, metal @ss!
 
TierMann's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: PA, USA
Posts: 1,586
Default Re: To all Doom 3 Guru's

If it's doing that at stock speeds, it looks like time to RMA the card.
__________________
Athlon 64 4400+ X2 (10x250= 2.5ghz) | Foxconn NF4KS8AA-8EKRS (nForce4 SLI) | 2GB OCZ DDR400 @ 416 (3-3-3-8) | eVGA 8800GTS 320mb
Red Diabolic Minotaur Case | PCP&C 610 Silencer | Samsung 19" 997DF + Acer AL1914smd-8 | G15 Keyboard | MX Revolution | 900Gb Storage
Vista Ultimate 32 + Gentoo Linux (Gnome + Beryl)
Athlon XP 3000+ | ECS KM400M2 3.0 | 512mb DDR333 | PNY 5200 Ultra
TV-Tuner | Silver Aspire X-Qpack w/Windows | WinXP MCE 2005 | 200Gb Storage
DVD Collection -- MySpace
TierMann is offline   Reply With Quote
Old 03-05-05, 07:00 PM   #4
Topboy
Registered User
 
Topboy's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 27
Default Re: To all Doom 3 Guru's

Hi Thanks for the reply.

However the card is not overclocked...its stock. I never overclock.

Also Ran some Temps tests and the card is not getting over 55C in game.

Yeah its stock so me is also thinking that card is a bad 1. Damn it this sucks as i have to drive an hour to get to the store...i only bought it 2 days ago...oh well.

Any advise on a different manufacturer would be appreciated
Topboy is offline   Reply With Quote
Old 03-05-05, 07:00 PM   #5
nrs421
Posts:100,000
 
nrs421's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: 43 39 N 79 23 W
Posts: 4,524
Default Re: Whos seen this before

i've seen that problem with a couple of cards.....i had a similar problem like that with my ATI 9800pro and ASUS 6800 AGP.....after trying a ****load of stuff i just had them replace the card and have never had any problems since having them replaced.
nrs421 is offline   Reply With Quote
Old 03-05-05, 07:05 PM   #6
Topboy
Registered User
 
Topboy's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 27
Default Re: Whos seen this before

Thanks for the reply

Yeah i was also thinking that i need to take this card back as its only 2 days old..but the store is an hours drive...so i was hoping that maybe it was a doom 3 thing...oh well.

any advise on a different manufacturer
Topboy is offline   Reply With Quote
Old 03-05-05, 07:08 PM   #7
Clay
Registered User
 
Clay's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 4,992
Default Re: Whos seen this before

The manufacturer (ASUS in this case) likely isn't the problem, just a fluke with your specific card is more likely. You can get a lemon in anything. Of course, with the store being an hour drive I can see you wanting to try a different IHV's card. What other brands did the store have?

EDIT: Just noticed you started duplicate threads. Please don't do that. Thanks. Threads now merged.
__________________
SLI GeForce 7800 GTX 512MB @ 550/1700 | MSI K8N Neo4/SLI | A64 X2 4400+ Toledo | CORSAIR XMS 2GB (2 x 1GB) TwinX PC 3500 | Silverstone ST65ZF 650W| 93.71| XP SP2 and a Dell 2405FPW

I personally believe that us americans are unable to do so because osama.

People out there in our nation don't have that, And I believe that our education like such as south africa and such as the Iraq.

everywhere "such as". And I believe our education should help the US should help the south africa and the iraq and the asian countries so we can build up our future.
-- Miss Teen South Carolina

Clay is offline   Reply With Quote
Old 03-05-05, 07:21 PM   #8
Topboy
Registered User
 
Topboy's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 27
Default Re: To all Doom 3 Guru's

Hi

Sorry about the thread thing. The store carries leadtek, XFX and asus in 6600's
Topboy is offline   Reply With Quote

Old 03-05-05, 07:24 PM   #9
Clay
Registered User
 
Clay's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 4,992
Default Re: To all Doom 3 Guru's

Quote:
Originally Posted by Topboy
Hi

Sorry about the thread thing. The store carries leadtek, XFX and asus in 6600's
NP Those are all pretty equivalent brands IMO. The quality is really about equal amongst most any IHV nowadays. I've had no problems with XFX in the past. Keep in mind that for every complaint about a card there are thousands of happy customers without any problems. Good luck with the next card.
__________________
SLI GeForce 7800 GTX 512MB @ 550/1700 | MSI K8N Neo4/SLI | A64 X2 4400+ Toledo | CORSAIR XMS 2GB (2 x 1GB) TwinX PC 3500 | Silverstone ST65ZF 650W| 93.71| XP SP2 and a Dell 2405FPW

I personally believe that us americans are unable to do so because osama.

People out there in our nation don't have that, And I believe that our education like such as south africa and such as the Iraq.

everywhere "such as". And I believe our education should help the US should help the south africa and the iraq and the asian countries so we can build up our future.
-- Miss Teen South Carolina

Clay is offline   Reply With Quote
Old 03-05-05, 07:25 PM   #10
TierMann
Bite my shiny, metal @ss!
 
TierMann's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: PA, USA
Posts: 1,586
Default Re: Whos seen this before

Quote:
Originally Posted by Clay
The manufacturer (ASUS in this case) likely isn't the problem, just a fluke with your specific card is more likely. You can get a lemon in anything.
True. I hate when I get a lemon pacemaker though.
I would go for the same brand if you're happy with overall performance with just that one problem.
__________________
Athlon 64 4400+ X2 (10x250= 2.5ghz) | Foxconn NF4KS8AA-8EKRS (nForce4 SLI) | 2GB OCZ DDR400 @ 416 (3-3-3-8) | eVGA 8800GTS 320mb
Red Diabolic Minotaur Case | PCP&C 610 Silencer | Samsung 19" 997DF + Acer AL1914smd-8 | G15 Keyboard | MX Revolution | 900Gb Storage
Vista Ultimate 32 + Gentoo Linux (Gnome + Beryl)
Athlon XP 3000+ | ECS KM400M2 3.0 | 512mb DDR333 | PNY 5200 Ultra
TV-Tuner | Silver Aspire X-Qpack w/Windows | WinXP MCE 2005 | 200Gb Storage
DVD Collection -- MySpace
TierMann is offline   Reply With Quote
Old 03-05-05, 10:21 PM   #11
Topboy
Registered User
 
Topboy's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 27
Default Re: To all Doom 3 Guru's

Hi

Thanks to everyone for the feedback.

Looks like i will be back to the store Monday for a replacment.

Thanks again to all

Topboy
Topboy is offline   Reply With Quote
Old 03-06-05, 05:01 PM   #12
SH64
MAXIMUM TECH
 
SH64's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Indiana
Posts: 12,202
Default Re: To all Doom 3 Guru's

Yep that looks to be memory artifacts . time to RMA the card.
__________________


- "My name is RAM and my tank is full"

http://warhawk64nv.mybrute.com/ <-- pupils go thaarrr! Or,
http://silenthunter64.mybrute.com
SH64 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Resurrection of Resurrection of Evil: Doom 3 BFG Date News Gaming Headlines 0 06-20-12 01:40 AM
Remastered Doom 3 BFG Edition Game Coming with Stereo 3D Support News Latest Tech And Game Headlines 0 06-01-12 05:30 AM
Doom 3 BFG Edition will feature entire Doom series, seven new Doom 3 levels News Latest Tech And Game Headlines 0 05-31-12 05:40 AM
Doom 3 technology for Quake 1 Kruno Gaming Central 104 10-09-02 09:56 PM

All times are GMT -5. The time now is 12:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.