Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > General Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-15-05, 08:54 AM   #1
dwilkens
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 3
Default Need help for FX1400 and Suse 9.1

I try to install a Quadro Fx 1400 on Suse 9.1 with kernel 2.6.11.3 on a Intel SEE7525GP2 Motherboard with 5 GB RAM.
Downloaded the latest driver from nvidia.com (7167) and followed the instructions...

Logfile:
...
-> done.
-> Kernel module compilation complete.
-> Installing both new and classic TLS OpenGL libraries.
-> Installing both new and classic TLS 32bit OpenGL libraries.
-> Install NVIDIA's 32bit compatibility OpenGL libraries? (Answer: Yes)
-> Installing 'NVIDIA Accelerated Graphics Driver for Linux-x86_64'
(1.0-7167):
executing: './usr/src/nv/makedevices.sh'...
executing: '/sbin/ldconfig'...
executing: '/sbin/depmod -aq 2.6.11.3'...
-> done.
-> Driver file installation is complete.
-> Running post-install sanity check:
-> done.
-> Post-install sanity check passed.
-> Shared memory test passed.
-> Running runtime sanity check:
-> done.
-> Runtime sanity check passed.
-> Installation of the NVIDIA Accelerated Graphics Driver for Linux-x86_64
(version: 1.0-7167) is now complete. On SuSE Linux/United Linux please use SaX2 now to enable the NVIDIA driver

But if I try to load the module 'nvidia' I get this error:

>Mar 15 15:23:43 linux kernel: nvidia: module license 'NVIDIA' taints kernel.
>Mar 15 15:23:43 linux kernel: PCI: Enabling device 0000:03:00.0 (0000 -> 0002)
>Mar 15 15:23:43 linux kernel: ACPI: PCI interrupt 0000:03:00.0[A] -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
>Mar 15 15:23:43 linux kernel: NVRM: This IO region assigned to your NVIDIA device is invalid:
>Mar 15 15:23:43 linux kernel: NVRM: BAR1 is 0M @ 0x00000000 (PCI:0003:00.0)
>Mar 15 15:23:43 linux kernel: NVRM: The system BIOS may have misconfigured your graphics card.
>Mar 15 15:23:43 linux kernel: nvidia: probe of 0000:03:00.0 failed with error -1
>Mar 15 15:23:43 linux kernel: NVRM: The NVIDIA probe routine failed for 1 device(s).
>Mar 15 15:23:43 linux kernel: NVRM: None of the NVIDIA graphics adapters were initialized!

Any ideas what's wrong here??

Regards

Dieter
dwilkens is offline   Reply With Quote
Old 03-15-05, 09:30 PM   #2
rewt
mmm, Beer.. :drooling:
 
rewt's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: USA
Posts: 3,667
Default Re: Need help for FX1400 and Suse 9.1

Me thinks you should post this in the NVIDIA Linux Forum instead

Sorry I can't help any further. Never seen anything like this before :-/
__________________
My pimp'n rig
Athlon64 Venice 3000+ @ 2.6GHz (4100+) Win XP Pro x86, Vista Ultimate x64 eVGA K8-NF41 nForce4 SLi Corsair XMS 1.5GB PC3200 CAS2/1T eVGA 2x 6600GT SLi Leadtek Winfast TV2000 XP Deluxe Western Digital Caviar SE TB RAID 0/1 PowerLink LPK2-30 400W LiteON LDW-411S OC to 811S 8x DVDR/RW/ROM MicroAdvantage 64MB QuickiDrive Samsung SyncMaster 931B 19" LCD Microsoft Optical Wheel Mouse USB Sony PSXtoUSB Analog Gamepads Memorex MX2700 Multimedia Keyboard Lexmark 3200 Color Jetprinter nForce Network Controller 1Gb/s LAN (Cable ~3Mb/s down) ΩPioneer Dolby Digital 5.1 Surround Sound
rewt is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Geforce 440 Go, SuSE 8.0, and new Nvidia drivers loudawg NVIDIA Linux 4 06-01-04 12:54 AM
My SuSE 8.0 just totally BROKE. Help please!!! sephiroth762 NVIDIA Linux 6 10-09-02 02:30 PM
Suse 8.1 and Nvidia drivers tombraider500 NVIDIA Linux 4 10-06-02 11:19 AM
Newbie - Compiling my own for SuSe 8.0 jocephus19 NVIDIA Linux 5 09-01-02 09:38 PM
Trouble with SuSE 8 & NVIDIA latest driver bughill NVIDIA Linux 3 08-20-02 12:31 PM

All times are GMT -5. The time now is 07:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.