Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-15-05, 10:46 PM   #1
spikebike
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 15
Default 6600GT pci-e and XVMC (7167)

Has aanyone gotten it working? Details?

I recompiler mplayer with no luck.

Specifics:
2.6.11.3 kernel
msi nf4
6600 gt with patched 7167 driver (as recommended by Zander)
mplayer 1.0pre6a with --with-xvmclib=XvMCNVIDIA

export XVMC_DEBUG=2
mplayer -vo xvmc -vc ffmpeg12mc ./foo1.2.ts
...
VIDEO: MPEG2 1280x720 (aspect 3) 59.940 fps 14800.0 kbps (1850.0 kbyte/s)
================================================== ========================
vo: X11 running at 1600x1200 with depth 24 and 32 bpp (":0.0" => local display)
vo_xvmc: X-Video extension 2.2
vo_xvmc: X-Video MotionCompensation Extension version 1.0
================================================== ========================
Forced video codec: ffmpeg12mc
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
vd_ffmpeg: XVMC accelerated codec
Selected video codec: [ffmpeg12mc] vfm:ffmpeg (FFmpeg MPEG 1/2 (XvMC))
================================================== ========================
Starting playback...
vd_ffmpeg: XVMC accelerated MPEG2
trying pixfmt=0
VDec: vo config request - 1280 x 720 (preferred csp: MPEG1/2 Motion Compensation and IDCT)
VDec: using MPEG1/2 Motion Compensation and IDCT as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [xvmc] 1280x720 => 1280x720 MPEG1/2 Motion Compensation and IDCT
NV-XVMC (WARN): failed to allocate AGP DMA buffer
NV-XVMC (WARN): allocated framebuffer DMA buffer instead
X11 error: BadMatch (invalid parameter attributes)
vo_xvmc: Port 177 grabed
vo_xvmc: Found matching surface with id=54434449 on 177 port at 0 adapter
vo_xvmc: Allocated Direct Context
vo_xvmc: data_blocks allocated
vo_xvmc: mv_blocks allocated
vo_xvmc: Motion Compensation context allocated - 8 surfaces
vo_xvmc: idct=1 unsigned_intra=0
vo_xvmc: looking for OSD support
Subpicture id 0x34344149
vo_xvmc: OSD support by additional frontend rendering


MPlayer interrupted by signal 6 in module: decode_video
spikebike is offline   Reply With Quote
Old 05-01-05, 03:21 PM   #2
superm1
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 42
Default Re: 6600GT pci-e and XVMC (7167)

I am having a pretty identical error here. Does anyone have any sort of solution for this?
Code:
mplayer -vo xvmc -vc ffmpeg12mc pl-fo8b.mpg
MPlayer 1.0pre6-3.4.3-20050110 (C) 2000-2004 MPlayer Team
CPU: Advanced Micro Devices  (Family: 8, Stepping: 0)
Detected cache-line size is 64 bytes
Cannot test OS support for SSE, disabling to be safe.


77 audio & 189 video codecs
Playing pl-fo8b.mpg.
Cache fill:  0.00% (0 bytes)    MPEG-PS file format detected.
VIDEO:  MPEG1  352x240  (aspect 12)  29.970 fps  1150.0 kbps (143.8 kbyte/s)
==========================================================================
Opening audio decoder: [mp3lib] MPEG layer-2, layer-3
AUDIO: 44100 Hz, 2 ch, 16 bit (0x10), ratio: 28000->176400 (224.0 kbit)
Selected audio codec: [mp3] afm:mp3lib (mp3lib MPEG layer-2, layer-3)
==========================================================================
vo: X11 running at 1280x1024 with depth 24 and 32 bpp (":0.0" => local display)
xscreensaver_disable: xscreensaver wid=6291542.
vo_xvmc: X-Video extension 2.2
vo_xvmc: X-Video MotionCompensation Extension version 1.0
==========================================================================
Forced video codec: ffmpeg12mc
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
vd_ffmpeg: XVMC accelerated codec
Selected video codec: [ffmpeg12mc] vfm:ffmpeg (FFmpeg MPEG 1/2 (XvMC))
==========================================================================
Checking audio filter chain for 44100Hz/2ch/16bit -> 44100Hz/2ch/16bit...
AF_pre: af format: 2 bps, 2 ch, 44100 hz, little endian signed int
AF_pre: 44100Hz 2ch Signed 16-bit (Little-Endian)
alsa-init: got device=0, subdevice=0
alsa-init: 1 soundcard found, using: default
alsa: 44100 Hz/2 channels/4 bpf/65536 bytes buffer/Signed 16 bit Little Endian
AO: [alsa] 44100Hz 2ch Signed 16-bit (Little-Endian) (2 bps)
Building audio filter chain for 44100Hz/2ch/16bit -> 44100Hz/2ch/16bit...
Starting playback...
vd_ffmpeg: XVMC accelerated MPEG2
trying pixfmt=0
VDec: vo config request - 352 x 240 (preferred csp: MPEG1/2 Motion Compensation and IDCT)
VDec: using MPEG1/2 Motion Compensation and IDCT as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.33:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [xvmc] 352x240 => 352x264 MPEG1/2 Motion Compensation and IDCT
vo_xvmc: Port 177 grabed
vo_xvmc: Found matching surface with id=54434449 on 177 port at 0 adapter
vo_xvmc: Allocated Direct Context
vo_xvmc: data_blocks allocated
vo_xvmc: mv_blocks allocated
vo_xvmc: Motion Compensation context allocated - 8 surfaces
vo_xvmc: idct=1 unsigned_intra=0
vo_xvmc: looking for OSD support
    Subpicture id 0x34344149
vo_xvmc: OSD support by additional frontend rendering
X11 error: BadMatch (invalid parameter attributes)


MPlayer interrupted by signal 6 in module: decode_video
- MPlayer crashed. This shouldn't happen.
  It can be a bug in the MPlayer code _or_ in your drivers _or_ in your
  gcc version. If you think it's MPlayer's fault, please read
  DOCS/HTML/en/bugreports.html and follow the instructions there. We can't and
  won't help unless you provide this information when reporting a possible bug.
alsa-uninit: pcm closed
superm1 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.