Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > Benchmarking And Overclocking

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-25-05, 01:07 AM   #25
SH64
MAXIMUM TECH
 
SH64's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Indiana
Posts: 12,202
Default Re: Nvidia 6800GT SLI investigation

Quote:
Originally Posted by JimBobb
That will remain a secret by Nvidia...
It exists no profiles in the Forceware however it seems an automatic recognition to have. One does not have to rename the bia.exe otherwise seizes the AFR2 mode correctly.
With default Settings you becoming 20-30 fps with AFR2 Mode (and rename the .exe) 35-55 fps with all Details incl.HDR @1600x1200 16xAF
hmm i just tried that trick & got a considerable performance improvment , but guess what ? .. the extra performance came from the fact that AF wasnt working when renaming the .exe file . as soon as you force AF from the control panel the ugly performance is back
i dont even see a SLI advantage in this poorly coded game .
i can barly play it @ acceptable framerate @1600x1200,8xAF . HDR or "soft lighting" is off becuase it dosent make the graphics look any better . it even make it look worse . a WWII game with dreamy look ?? no thanks .
__________________


- "My name is RAM and my tank is full"

http://warhawk64nv.mybrute.com/ <-- pupils go thaarrr! Or,
http://silenthunter64.mybrute.com
SH64 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-05, 08:54 AM   #26
JimBobb
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 274
Default Re: Nvidia 6800GT SLI investigation

Yes my Error. The AF work not correctly
__________________
-
JimBobb is offline   Reply With Quote
Old 03-29-05, 11:52 PM   #27
SH64
MAXIMUM TECH
 
SH64's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Indiana
Posts: 12,202
Default Re: Nvidia 6800GT SLI investigation

Anyone else getting random lockups/crashes on games & esp. after changing SLI profiles ?? 71.84 or any other drivers .
i get this randomly .. it dosen't happen when you first lanuch the game but after sometime it just locks up .
__________________


- "My name is RAM and my tank is full"

http://warhawk64nv.mybrute.com/ <-- pupils go thaarrr! Or,
http://silenthunter64.mybrute.com
SH64 is offline   Reply With Quote
Old 03-30-05, 12:07 AM   #28
ChrisRay
Registered User
 
ChrisRay's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Tulsa
Posts: 5,101
Default Re: Nvidia 6800GT SLI investigation

Quote:
Originally Posted by SH64
Anyone else getting random lockups/crashes on games & esp. after changing SLI profiles ?? 71.84 or any other drivers .
i get this randomly .. it dosen't happen when you first lanuch the game but after sometime it just locks up .

Have not experienced this..
__________________
|CPU: Intel I7 Lynnfield @ 3.0 Ghz|Mobo:Asus P7P55 WS Supercomputer |Memory:8 Gigs DDR3 1333|Video:Geforce GTX 295 Quad SLI|Monitor:Samsung Syncmaster 1680x1080 3D Vision\/Olevia 27 Inch Widescreen HDTV 1920x1080

|CPU: AMD Phenom 9600 Black Edition @ 2.5 Ghz|Mobo:Asus M3n HT Deluxe Nforce 780A|Memory: 4 gigs DDR2 800| Video: Geforce GTX 280x2 SLI

Nzone
SLI Forum Administrator

NVIDIA User Group Members receive free software and/or hardware from NVIDIA from time to time to facilitate the evaluation of NVIDIA products. However, the opinions expressed are solely those of the members
ChrisRay is offline   Reply With Quote
Old 03-31-05, 11:02 AM   #29
Red_Shift
MESA
 
Red_Shift's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Leiria, Portugal
Posts: 210
Send a message via MSN to Red_Shift
Default Re: Nvidia 6800GT SLI investigation

Half Life 2
Quote:
The game features a plethora of DirectX 9.0 shaders running in full FP32 precision on Nvidia hardware.
I don't know why I haven't thought about it before but now that statement brought that issue into my head. R420 only supports fp24, so is x800s running fp24 and 6800s fp32?? If that's so, benchmarks with x800s vs 6800s don't seem to be much fair, or am I missing something here?


BTW, great work Chris!
__________________

Asus P4P800 (socket 865PE) || P4 2,6C @ 3,25Ghz|| 1Gb PC3200 Twinmos CL2.5-3-3-8
Asus V9999GT 128Mb DDR @ 400/850
Seagate 80Gb ATA 7200rpm 2mb cache || DVD-RW TDK 16x +/-R, 4xDL || CD-RW Samsung 48x24x48x
Enermax Noisetaker 375W
Red_Shift is offline   Reply With Quote
Old 03-31-05, 05:30 PM   #30
SH64
MAXIMUM TECH
 
SH64's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Indiana
Posts: 12,202
Default Re: Nvidia 6800GT SLI investigation

Quote:
Originally Posted by Red_Shift
Half Life 2

I don't know why I haven't thought about it before but now that statement brought that issue into my head. R420 only supports fp24, so is x800s running fp24 and 6800s fp32?? If that's so, benchmarks with x800s vs 6800s don't seem to be much fair, or am I missing something here?


BTW, great work Chris!
This topic has been discussed already in other threads i believe .
yes the R3xx/4xx series are using fp24 while the NV4x is using fp32 which explains why a single X800 usually performes better in HL2 .
as for how fair .. well its fair , because IQ is the same or at least nearly identical on both video cards.
__________________


- "My name is RAM and my tank is full"

http://warhawk64nv.mybrute.com/ <-- pupils go thaarrr! Or,
http://silenthunter64.mybrute.com
SH64 is offline   Reply With Quote
Old 04-01-05, 06:31 AM   #31
Red_Shift
MESA
 
Red_Shift's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Leiria, Portugal
Posts: 210
Send a message via MSN to Red_Shift
Default Re: Nvidia 6800GT SLI investigation

Ok thx.
Quote:
as for how fair .. well its fair , because IQ is the same or at least nearly identical on both video cards.
Well, that's something we can't tell from screenshots for sure, but maybe fp32 is better, at least in theory it is.
__________________

Asus P4P800 (socket 865PE) || P4 2,6C @ 3,25Ghz|| 1Gb PC3200 Twinmos CL2.5-3-3-8
Asus V9999GT 128Mb DDR @ 400/850
Seagate 80Gb ATA 7200rpm 2mb cache || DVD-RW TDK 16x +/-R, 4xDL || CD-RW Samsung 48x24x48x
Enermax Noisetaker 375W
Red_Shift is offline   Reply With Quote
Old 04-01-05, 06:44 AM   #32
Dr_s99
geForce 4 Ti 4600
 
Dr_s99's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Canada
Posts: 339
Default Re: Nvidia 6800GT SLI investigation

:P
MAN... now i want a SLI
me... want...SLI motherboard, w/ dual 6800ultra.. !
well nice article.....
__________________
System info(s):
-----
Gaming/Work System :
ASUS G1
RAM: 2.0Gb
Hard drive: 160 Gb
VIDEO CARD: NVIDIA 7700Go 512Mb
OS: Windows Vista Home Pre.
----------------------------
Server/Work system:
CPU: AMD Athlon XP 2400+
RAM: 1.0Gb
Hard drive: 30 IDE,120 IDE
VIDEO CARD: Nvidia Geforce 4 Ti 4600
OS: OpenSuse 10.2, Windows 2003
Dr_s99 is offline   Reply With Quote

Old 04-04-05, 03:21 PM   #33
SH64
MAXIMUM TECH
 
SH64's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Indiana
Posts: 12,202
Default Re: Nvidia 6800GT SLI investigation

I tested 2 games today .. both somewhat old but still being played by many people i believe .
first : Morrowind . it works in SLI in AFR mode & runs very good @1600x1200,8xSAA,16xAF(HQ) , real-time shadows at full.
i checked my outdoors performance in a single GPU first & it was something like 30fps .. that performance BTW was similar to the performance in my other PC with P4:3GHz,X800XT @6xAA,16xAF(HQ,AI standard) .
anyway when made an SLI profile & ran the game i was suprised by the increase .. its was 50+% & my avarage jumped to 45-50fps !
i'm already in the middle of Morrowind so now i'm going to continue but in SLI

second : BF:V .. surprisingly after a bad experiance with in performance in the past .. the game's framerate is now hovering around 70-100fps & with minimum of 35fps @1600x1200,4xAA,16xAF(HQ)!!
game settings are set to highest quality .
if that dosent sound tempting to some people who are already getting "good" framerate in it with other setups then let me tell you the high/min fps here is important because it helped me reduce the mouse lag even without patching the game (higher fps = less mouse lag) & will be more helpfull for those playing in servers with too many players/bots.
__________________


- "My name is RAM and my tank is full"

http://warhawk64nv.mybrute.com/ <-- pupils go thaarrr! Or,
http://silenthunter64.mybrute.com

Last edited by SH64; 04-04-05 at 04:49 PM.
SH64 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-05, 03:40 PM   #34
Grestorn
nHancer
 
Grestorn's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Munich, Germany
Posts: 497
Default Re: Nvidia 6800GT SLI investigation

Could you please post that BF:V profile? I'd like to add that to our profile database...
__________________
nHancer - Advanced nVidia Control Utility and Profile Editor

X6800 @ 3300 - Asus P5N32-SLI SE - 2x 8800 GTX SLI
Grestorn is offline   Reply With Quote
Old 04-04-05, 03:41 PM   #35
SH64
MAXIMUM TECH
 
SH64's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Indiana
Posts: 12,202
Default Re: Nvidia 6800GT SLI investigation

Quote:
Originally Posted by Grestorn
Could you please post that BF:V profile? I'd like to add that to our profile database...
I used nVIDIA's default SLI profile , just added the 4xAA , 16xAF & HQ image setting (since HQ filtering is important in BF:V) .

Quote:
<PROFILE Label="Battlefield Vietnam">
<APPLICATION Label="bfvietnam.exe" />
<PROPERTY Label="multichip_rendering_mode" Value="2" Itemtype="predefined" />
<PROPERTY Label="aa_default" Value="10000010" />
<PROPERTY Label="af_default" Value="10000010" />
<PROPERTY Label="image_settings" Value="fffffff6" />
<PROPERTY Label="vsync_default" Value="8416747" />
</PROFILE>
__________________


- "My name is RAM and my tank is full"

http://warhawk64nv.mybrute.com/ <-- pupils go thaarrr! Or,
http://silenthunter64.mybrute.com

Last edited by SH64; 04-04-05 at 04:25 PM.
SH64 is offline   Reply With Quote
Old 04-06-05, 05:33 PM   #36
SH64
MAXIMUM TECH
 
SH64's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Indiana
Posts: 12,202
Default Re: Nvidia 6800GT SLI investigation

Hmmm i think i achieved 100% performance gain with SLI

http://img74.exs.cx/img74/7328/rotk2...24003296he.jpg

http://img206.exs.cx/img206/5733/rot...24547092rd.jpg
__________________


- "My name is RAM and my tank is full"

http://warhawk64nv.mybrute.com/ <-- pupils go thaarrr! Or,
http://silenthunter64.mybrute.com
SH64 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need Help Installing NVIDIA Tesla M2070Q in Linux RHEL5 Ferianto85 NVIDIA Linux 0 05-18-12 08:35 PM
TechPowerUp: We have posted a new review: NVIDIA GeForce GTX 670 SLI http://t.co/9D3U News GeForce GTX 670 Reviews 0 05-10-12 10:50 PM
Rumor regarding lack of 680 availability ViN86 Rumor Mill 6 05-09-12 04:48 PM

All times are GMT -5. The time now is 08:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.