Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-24-05, 05:57 PM   #1
kakaroth
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 4
Default Maybe a SLI problem

Hi,

I have found a problem that may be due to the SLI configuration.

I have an Asus A8N SLI deluxe motherboard with 2 6600GT SLI connected. I have installed the nvidia 7167 driver on my debian testing with a 2.6.10 kernel.

All the system works great. XFree starts with no problems and I can play doom3 at full speed.

There are some problems with some older games, in particular homeworld and soldier of fortune. When I start one of those, the screen switches from 1920x1200 to the game resolution going full screen but only the upper half of the screen is filled. The lower half remains black. If I exit from the game the screen returns back to its 1920x1200 with no problems.

I suppose that the nvidia module is using the SLI because it prints the message:

(II) NVIDIA(0): Detected PCI Express Link width: 8X

But it also prints a warning about the second card:
(WW) NVIDIA: No matching Device section for instance (BusID PCI:2:0:0) found

even if there is a second DEVICE section in XFree config file.
In any case, I don't think that this is the problem because doom3 works.

Any ideas?

Thanks
kakaroth is offline   Reply With Quote
Old 03-25-05, 04:39 PM   #2
kakaroth
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 4
Default Re: Maybe a SLI problem

Solved.

The problem arises only at 640x480. At higher resolutions it vanishes.
kakaroth is offline   Reply With Quote
Old 03-26-05, 09:14 AM   #3
jOK
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: Barcelona, Spain
Posts: 6
Default Re: Maybe a SLI problem

Is SLI currently supported in 71.67 drivers?
jOK is offline   Reply With Quote
Old 03-26-05, 11:20 AM   #4
kakaroth
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 4
Default Re: Maybe a SLI problem

I can't say for sure.

The nvidia module prints something concerning it. I have played doom3/windows in SLI and doom3/linux and they seem to run at same rate but I don't know how to enable the "frames per second" display feature in doom3/linux so I cannot compare them.
kakaroth is offline   Reply With Quote
Old 03-26-05, 11:26 AM   #5
zander
NVIDIA Corporation
 
zander's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,740
Default Re: Maybe a SLI problem

No, 1.0-7167 doesn't support SLI. SLI support is planned for a future driver release.
zander is offline   Reply With Quote
Old 03-26-05, 11:41 AM   #6
blueworm
[DEADAGAIN]blueworm
 
blueworm's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 416
Default Re: Maybe a SLI problem

Quote:
Originally Posted by kakaroth
I can't say for sure.

The nvidia module prints something concerning it. I have played doom3/windows in SLI and doom3/linux and they seem to run at same rate but I don't know how to enable the "frames per second" display feature in doom3/linux so I cannot compare them.
Code:
com_showfps 1
in console.
__________________
Registered linux user #271604 Get Counted! http://counter.li.org/
lianLi PC60, OCZ powerStream 520W PSU, Asus P5N-E SLI, Core 2 duo E6550, 2Gb GEIL, XFX 8800GT, TB SantaCruz
blueworm is offline   Reply With Quote
Old 03-27-05, 09:53 AM   #7
kakaroth
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 4
Default Re: Maybe a SLI problem

Thanks for the information.
kakaroth is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
680 GTX SLI + 560 Physx bench for those interested gerardfraser NVIDIA GeForce 600 Series 2 06-20-12 04:34 AM
Nvidia GeForce 301.42 WHQL drivers DSC NVIDIA Windows Graphics Drivers 5 05-29-12 10:12 PM
Post working out problem with 40.xx trying to work problem out, ONLY system specs b5fan NVIDIA Windows Graphics Drivers 11 10-19-02 09:17 AM
nv30 problem rumor bob747b Rumor Mill 37 10-10-02 03:14 PM
Nvidia Go on laptop, black border within XFree86 problem raxip NVIDIA Linux 3 07-31-02 10:58 AM

All times are GMT -5. The time now is 07:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.