Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-17-05, 07:53 PM   #1
aaronj
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 9
Default agp not intialising for > 4G memory

Hi

I am hoping someone can shed some light on my situtation.

My problem lies that when I put more ram into my system 4G-->8G, agp fails to intialise

cat /proc/driver/nvidia/agp/status
Status: Disabled

dmesg | grep NV
NVRM: loading NVIDIA Linux x86_64 NVIDIA Kernel Module 1.0-6111 Tue Jul 27
07:58:17 PDT 2004
NVRM: AGPGART: unable to set MTRR write-combining
NVRM: not using NVAGP, AGPGART is loaded!!
NVRM: AGPGART: unable to set MTRR write-combining
NVRM: not using NVAGP, AGPGART is loaded!!
NVRM: not using NVAGP, AGPGART is loaded!!
NVRM: not using NVAGP, AGPGART is loaded!!
NVRM: AGPGART: unable to set MTRR write-combining
NVRM: AGPGART: unable to set MTRR write-combining

I need to use NVIDIA Kernel Module 1.0-611 as my software is compatible with the latest. Also running 2.4.21-20.ELsmp.

Is this a known issue? I have been googling for a while but can not seem to find any real clue so any help would be appriciated.

Cheers

Aaronj
aaronj is offline   Reply With Quote
Old 03-18-05, 03:38 AM   #2
Lithorus
Registered User
 
Lithorus's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 783
Default Re: agp not intialising for > 4G memory

Quote:
.. as my software is compatible with the latest.
Since your software is compatible with the latest then why not use that?

Have you tried with a 2.6.x kernel instead? I would expect the 2.6.x kernels to be better at using large amounts of memory and possible also better support for the x86_64 flavor. Also the WHOLE dmesg output would be more helpfull.
Lithorus is offline   Reply With Quote
Old 03-18-05, 05:12 AM   #3
zander
NVIDIA Corporation
 
zander's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,740
Default Re: agp not intialising for > 4G memory

Please run the `nvidia-bug-report.sh` script after starting X and attach the generated log file.
zander is offline   Reply With Quote
Old 03-29-05, 08:06 PM   #4
aaronj
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 9
Default Re: agp not intialising for > 4G memory

Just to close this out.

I meant. the software wasnt compatible with the latest nvidia driver. Bad proof reading.

However since the first post I have been told by the manufatcuer that their software is now compatible with the latest nvidia driver: 7167.

And the agp issue with more than 4G of memory is no longer present.

thanks

Aaronj
aaronj is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Measuring card memory usage peter_ga NVIDIA Linux 0 05-24-12 08:07 PM
Detonator 40.71 frenzy A-KO NVIDIA Windows Graphics Drivers 41 10-03-02 08:25 AM
Gentoo and agp trouble john36 NVIDIA Linux 2 09-12-02 10:36 PM
How much heat can a GeForce4 Ti 4600 handle? Velkator NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 4 09-03-02 04:41 PM
X freezes when agp 4x is enabled jinksed NVIDIA Linux 1 08-07-02 04:56 PM

All times are GMT -5. The time now is 09:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.