Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-02-04, 04:43 AM   #1
bani
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 24
Unhappy corruption and lockups with 6800 and 1.0-6111

can anyone else reproduce corrupted screens and lockups with the following method?

open an xterm, run x11perf -rect500

while it's running, drag some background windows around.

after the first iteration or so, i start getting little garbage 'turdlets' on my screen, and the contents of xterms start corrupting that looks like this:
http://bani.anime.net/nvidia-screen-corruption.png

also i hear a strange faint high pitched tone coming from the card when this happens.

you can also try x11perf -srect500

i notice that when the high pitched tone occurs while running -srect500, the stippled rectangles suddenly accumulate some garbage. it happens in perfect synchronization with the tone.

if i let it run long enough, it will eventually lock up X completely.

card: evga geforce 6800 (non ultra, non gt)
cpu: opteron 140
PSU: antec 450w
mobo: asus sk8v with confirmed latest bios version
kernel: linux 2.6.8.1 running in 32bit mode
driver: nvidia 1.0-6111
bani is offline   Reply With Quote
Old 04-01-05, 11:51 AM   #2
bani
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 24
Default Re: corruption and lockups with 6800 and 1.0-6111

no?
bani is offline   Reply With Quote
Old 04-01-05, 01:19 PM   #3
zander
NVIDIA Corporation
 
zander's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,740
Default Re: corruption and lockups with 6800 and 1.0-6111

Does this problem continue to reproduce with 1.0-7174?
zander is offline   Reply With Quote
Old 04-01-05, 03:52 PM   #4
LubosD
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: Czech Republic
Posts: 451
Send a message via ICQ to LubosD
Default Re: corruption and lockups with 6800 and 1.0-6111

This was a problem with 1.0-6*** drivers, which I had too, but now seems to be (quite) fixed.
LubosD is offline   Reply With Quote
Old 04-02-05, 07:27 AM   #5
bani
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 24
Default Re: corruption and lockups with 6800 and 1.0-6111

yes, still happens with 7174.

3d applications seem fine, only 2d ones cause the corruption.
bani is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.