Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-12-02, 05:03 PM   #13
Archie Steel
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 16
Default Re: Re: GF4 Ti 4400 Twinview and Console

Quote:
Originally posted by foot
Thanks Archie. The metamode workaround is working for me.

I have gotten a few responses from elsewhere and they are blaming an "acknowledged bug" "conflict b/n the console framebuffer and the Nvidia driver."
I have also read of other problems with X, Nvidia, and the Console frame buffer.
This seems credible to me.. and I am running a console FB.. but now for the newbie question: How do I disable the console framebuffer so I can test this?
Depends on how much of a newbie you are.

If you have a VESA console framebuffer, you can start in text-only mode by putting the line vga=normal in your lilo.conf file. If you've never edited your lilo.conf file, then be careful NOT to change anything else! You have to run "lilo" as root after editing the file so that the changes are applied.

If the framebuffer is active, you should see a little graphical Tux when you boot up (or the symbol of your distro, or what is known as a "boot-splash" screen).

I'm just starting to understand how the FB works and stuff (I still can't get a graphical vesa framebuffer to work with my GF4)...it's quite complicated stuff. So my basic advice is: if it ain't broke, don't fix it...unless you consider it a learning experience...
Archie Steel is offline   Reply With Quote
Old 12-12-02, 11:57 PM   #14
Archie Steel
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 16
Default Re: Re: GF4 Ti 4400 Twinview and Console

Quote:
Originally posted by foot
Thanks Archie. The metamode workaround is working for me.

I have gotten a few responses from elsewhere and they are blaming an "acknowledged bug" "conflict b/n the console framebuffer and the Nvidia driver."
I have also read of other problems with X, Nvidia, and the Console frame buffer.
This seems credible to me.. and I am running a console FB.. but now for the newbie question: How do I disable the console framebuffer so I can test this?
Very strange...I accidentally found another workaround for that bug. Now I can switch between the console and my X session, without switching to a single-screen metamode first.

I haven't tried to reproduce this, so YMMV...First, I booted straight into the console (unchecking the "boot straight into X" option in drakconf - I'm using Mandrake, but your distro should have a similar option).
I logged in as root at the login prompt. Then, I made a mistake and instead of typing "cat /proc/driver/nvidia/cards/0" (to get my BIOS version) I typed in "cat /dev/nvidia0"

I got back an error message, but then the console appeared, duplicated, on my second TwinView monitor. Since then, I can toggle between my TwinView X session and the console with Alt+Ctrl+F1, without switching to a single-monitor metamode first! (Though the console no longer appears duplicated on the second monitor when I do so...)

Interesting, to say the least...
Archie Steel is offline   Reply With Quote
Old 12-12-02, 11:59 PM   #15
Archie Steel
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 16
Default

Quote:
Originally posted by bwkaz
vga=794 (which I believe is 1280x1024, but I'm not positive).

It's an MSI Ti4200 here, BIOS version 4.25.00.29.00 (you should be able to find out from /proc/driver/nvidia/cards/0)...
I checked, and mine is 04.25.00.22.44...so that could be it.

(mutters) That means I have to reboot into Windows so I can upgrade the BIOS...

Oh well, I'll do that over the week-end. I really don't need a boot penguin all that much!
Archie Steel is offline   Reply With Quote
Old 02-08-03, 07:27 AM   #16
warer
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 16
Default

Try removing CRT from the screen setting type only:
"DFT," Then it will work its a bug in the drivers.
warer is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
First monitor is black when going to virtual console, when using twinView zeBarbu NVIDIA Linux 2 09-07-03 09:35 PM
TwinView & Console bug topman NVIDIA Linux 3 08-16-02 09:32 AM

All times are GMT -5. The time now is 02:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.