Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-17-05, 05:01 AM   #13
Toss3
.<<o>>.
 
Toss3's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Finland
Posts: 4,763
Default Re: New Quake 4 Screenshot

Quote:
Originally Posted by jAkUp
Yea I saw that a few days ago... I believe that screeny was in pcgamer, so its not exactly new. But it definetely is bigger
Nope, not new at all... saw this a few months ago
__________________
: :Asus Rampage II Gene : : Core i7 920 4011Mhz : : 6Gb 1600Mhz A-Data DDR3 : : Club3D Theatron Agrippa : : Intel 80GB SSD : : 2xSamsung F1 750Gb : : Sapphire 5850 @ 850/1225Mhz : :
: :Benq FP241W : : Optoma HD80 Projector + 92" Screen : : Genelec 8020B speakers : : Sony MDR-XB700 Headphones : : Razer Lycosa : : Razer Lachesis : :
Toss3 is offline   Reply With Quote
Old 04-17-05, 06:10 AM   #14
jolle
Registered User
 
jolle's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 2,804
Default Re: New Quake 4 Screenshot

hopefully there will be a abundance of human faces bolted onto things.. mmmm.. huuuman faaaces...
__________________
Q6700, Abit X38 QuadGT, 8Gb (4x 2GB) OCZ Reaper DDR2 1066MHz, Gainward GTX 285 1Gb, X-Fi XtremeMusic
jolle is offline   Reply With Quote
Old 04-17-05, 07:47 AM   #15
Seoulstriker
Registered User
 
Seoulstriker's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 281
Default Re: New Quake 4 Screenshot

Quote:
Originally Posted by Titan's Revenge
that monster just doesn't look good at all.
That looks like a lower class enemy soldier, like those footmen early on in Quake 2. If this is the case, it's looking damn good. The color and tone of the skin really does look like skin that has been on a dead body and harvested by the Strogg machinery. I'm not sure if I would be able to tolerate what other use of human flesh they will come up with.

Seoulstriker is offline   Reply With Quote
Old 04-17-05, 08:37 AM   #16
|MaguS|
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: New Quake 4 Screenshot

I looks like Doom 3... Honestly, If I wasn't told it was Quake 4, It would pass as another Expansion for Doom. Shot already makes the game look like its going to be Dark, which Quake 2 wasn't...
  Reply With Quote
Old 04-17-05, 08:52 AM   #17
jolle
Registered User
 
jolle's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 2,804
Default Re: New Quake 4 Screenshot

Quote:
Originally Posted by egbtmagus
I looks like Doom 3... Honestly, If I wasn't told it was Quake 4, It would pass as another Expansion for Doom. Shot already makes the game look like its going to be Dark, which Quake 2 wasn't...
Wha? Was I playing the same Q2 as you?
Cause the Q2 I played wasnt exactly a walk on the beach on a sunny day..
http://www.gamershell.com/pc/quake_2...ots.html?id=10
http://www.gamershell.com/pc/quake_2...hots.html?id=7
http://www.gamershell.com/pc/quake_2...hots.html?id=6
http://www.gamershell.com/pc/quake_2...hots.html?id=2

But hopefully there will be some more lighting in general then on that screenshot, and some bigger more open rooms would be neat, factory style stuff would be suitable..
__________________
Q6700, Abit X38 QuadGT, 8Gb (4x 2GB) OCZ Reaper DDR2 1066MHz, Gainward GTX 285 1Gb, X-Fi XtremeMusic
jolle is offline   Reply With Quote
Old 04-17-05, 08:59 AM   #18
|MaguS|
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: New Quake 4 Screenshot

Quake 2 wasn't pitch black, it had tons of lighting everywhere. Wasn't bright but you could see the map clearly, it used alot of colored lighting.
  Reply With Quote
Old 04-17-05, 09:03 AM   #19
jolle
Registered User
 
jolle's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 2,804
Default Re: New Quake 4 Screenshot

hehe well ofcource it wasnt pitch black, but saying it wasnt dark.. thats just not right man.. and colored lighting was the latest rage back then hehe..
Anyhow, Im hoping they light the maps up a bit more in Q4, as I understand it, its more of a direct action game, faster paced and such so it would make sense..
__________________
Q6700, Abit X38 QuadGT, 8Gb (4x 2GB) OCZ Reaper DDR2 1066MHz, Gainward GTX 285 1Gb, X-Fi XtremeMusic
jolle is offline   Reply With Quote
Old 04-17-05, 11:20 AM   #20
kev13dd
Registered User
 
kev13dd's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 1,431
Default Re: New Quake 4 Screenshot

Anyone who says "well the game wasn't dark before" is crazy

Practically NO games that came out early ever used really dark atmospheres. Why? Because there practically was NO lighting in those games either. There were no real good shadows, lights never went out, they kept the whole thing lit up so everyone could see what they were doing. Maybe they originally wanted to make Quake 2 dark. Maybe the storyline fits better with dark. MAYBE the game won't even be that dark. Wait for it to come out before you judge how "copycat" or "unrealistic" and "not following the proper storyline" it will be

K
kev13dd is offline   Reply With Quote

Old 04-17-05, 11:47 AM   #21
CaptNKILL
CUBE
 
CaptNKILL's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: PA, USA
Posts: 18,844
Default Re: New Quake 4 Screenshot

Quote:
Originally Posted by kev13dd
Anyone who says "well the game wasn't dark before" is crazy

Practically NO games that came out early ever used really dark atmospheres. Why? Because there practically was NO lighting in those games either. There were no real good shadows, lights never went out, they kept the whole thing lit up so everyone could see what they were doing. Maybe they originally wanted to make Quake 2 dark. Maybe the storyline fits better with dark. MAYBE the game won't even be that dark. Wait for it to come out before you judge how "copycat" or "unrealistic" and "not following the proper storyline" it will be

K
Damn, have you even played Quake 2? I distinctly remember at least one scene where all the lights in a warehouse went out one by one and left you in the dark, and then the room filled with enemies with only a few small lights to help you see them. There were a LOT of dark scenes in that game. The thing is, there were just as many (or more) bright scenes that took place in rooms with windows, or even outdoors with bright, sun-lit skies.

Funny, the SAME GOES FOR DOOM, yet they made it all indoors and all black.

Id say its a legitimate complaint. People want the game to look like Quake 4, not Doom3 2 (which didnt look like Doom either). If id wanted to avoid complaints like this, they would show a scene from Quake 4 that actually looked different than Doom 3 (ie, bright, probably outdoors). But they didnt, so either they didnt think about it, or they didnt have any bright scenes to show off.
__________________
---- Primary Rig ---- CoolerMaster 690 II Advance - Gigabyte GA-EP45-UD3P - Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.0Ghz + Thermalright Ultra 120 Extreme
6GB DDR2 @ 942Mhz 5-5-5-20 1.9v (2x1Gb Wintec AMPX PC2-8500 & 2x2Gb G.Skill PC2-6400) - EVGA Geforce GTX 470 @ 750/1500/1850 (1.050v)
Sparkle Geforce GTS 250 1Gb Low-Profile (Physx) - Crucial RealSSD C300 64Gb SSD - Seagate 7200.12 500Gb SATA - Seagate 7200.10 320Gb SATA
ASUS VW266H 25.5" LCD - OCZ GameXStream 700W PSU - ASUS Xonar DX - Logitech Z-5500 5.1 Surround - Windows 7 Professional x64
---- HTPC ---- Asus M3A78-EM 780G - AMD Athlon X2 5050e 45W @ 2.6Ghz - 2x2GB Kingston PC2-6400 DDR2 - Sparkle 350W PSU
Seagate 7200.10 320Gb SATA - Seagate 7200.10 250Gb SATA - Athenatech A100BB.350 MicroATX Desktop - Creative X-Fi XtremeMusic

Last edited by CaptNKILL; 04-17-05 at 12:01 PM.
CaptNKILL is offline   Reply With Quote
Old 04-17-05, 12:01 PM   #22
jolle
Registered User
 
jolle's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 2,804
Default Re: New Quake 4 Screenshot

I wouldnt argue the outdoors being all that much brighter then those in D3.
http://www.gamershell.com/pc/quake_2...hots.html?id=3
On the other hand they dont have the same dark shadows that D3 does, and the outdoors was a bit more frequent in Q2, hopefully it will be in Q4 aswell.
__________________
Q6700, Abit X38 QuadGT, 8Gb (4x 2GB) OCZ Reaper DDR2 1066MHz, Gainward GTX 285 1Gb, X-Fi XtremeMusic
jolle is offline   Reply With Quote
Old 04-17-05, 12:03 PM   #23
CaptNKILL
CUBE
 
CaptNKILL's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: PA, USA
Posts: 18,844
Default Re: New Quake 4 Screenshot

EDIT: You edited, nevermind
__________________
---- Primary Rig ---- CoolerMaster 690 II Advance - Gigabyte GA-EP45-UD3P - Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.0Ghz + Thermalright Ultra 120 Extreme
6GB DDR2 @ 942Mhz 5-5-5-20 1.9v (2x1Gb Wintec AMPX PC2-8500 & 2x2Gb G.Skill PC2-6400) - EVGA Geforce GTX 470 @ 750/1500/1850 (1.050v)
Sparkle Geforce GTS 250 1Gb Low-Profile (Physx) - Crucial RealSSD C300 64Gb SSD - Seagate 7200.12 500Gb SATA - Seagate 7200.10 320Gb SATA
ASUS VW266H 25.5" LCD - OCZ GameXStream 700W PSU - ASUS Xonar DX - Logitech Z-5500 5.1 Surround - Windows 7 Professional x64
---- HTPC ---- Asus M3A78-EM 780G - AMD Athlon X2 5050e 45W @ 2.6Ghz - 2x2GB Kingston PC2-6400 DDR2 - Sparkle 350W PSU
Seagate 7200.10 320Gb SATA - Seagate 7200.10 250Gb SATA - Athenatech A100BB.350 MicroATX Desktop - Creative X-Fi XtremeMusic
CaptNKILL is offline   Reply With Quote
Old 04-17-05, 12:09 PM   #24
|MaguS|
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: New Quake 4 Screenshot

Game had many light and dark areas but it was no where on the level of that screenshot...

Outdoor area, nice and bright


Indoor area, has Bright area and under the platform its dark.
  Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
302.17 = FPS drops in Quake Live Lamieur NVIDIA Linux 0 06-18-12 01:13 PM
[DirectX, C#]Capture screenshot kriko Software Development 0 05-20-12 05:19 AM
Point release 1.32 for Quake 3 is out styles-T Gaming Central 16 10-10-02 12:42 PM
Doom 3 technology for Quake 1 Kruno Gaming Central 104 10-09-02 09:56 PM
The case of the disappearing shadows legion88 NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 19 08-23-02 07:13 PM

All times are GMT -5. The time now is 04:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.