Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA Legacy Graphics Cards

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-07-05, 05:56 AM   #1
kevingpo
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 11
Default HELP: Nvidia tv-out woes.... :S

Interesting... my PC boots up Windows 2000 Advanced Server in colour on TV (with generic gfx drivers since GeForce 4 drivers weren't out then).

However, I then additionally installed Windows XP SP2 (on another partition) and it went black & white on TV. WindowsXP using it's shipped GeForce 4 generic drivers (as it is labeled in Display properties).

I then installed recent Nvidia drivers and guess what, my TV screen goes blank white!

Does anyone know how to sort this out? Is it Nvidia bug? I am using S-Video out to scart.
kevingpo is offline   Reply With Quote
Old 12-08-05, 08:37 AM   #2
kevingpo
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 11
Default Re: HELP: Nvidia tv-out woes.... :S

Quote:
Originally Posted by Pepperoni7
Why would THAT help???

Go to the Geforce tab in advanced display properties, into nview display tab, right click on the picture of your TV, go into 'select TV format, then click on 'advanced' right at the bottom.

Select the correct signal format, PAL/NTSC from the box, then in the other box, try selecting 'composite' and applying, and 's-video' then applying. I say this because I have known this to be wrong or inverted before, and this is what can cause the Black and White signal.

If you do this properly you should get a colour signal. Let me know if this helps
:givebeer:
Thanks I will try that.

Just to let everyone know. I managed to solve the "blank white screen" problem. I uninstalled the "latest" Nvidia drivers.... and installed an older version... last years I think.. .version 40.xx something... It works and I get full power of my Nvidia card. Still black n white... but tonight I will try Pepperoni7 advice to get colour again. Cheers dudes!
kevingpo is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need Help Installing NVIDIA Tesla M2070Q in Linux RHEL5 Ferianto85 NVIDIA Linux 0 05-18-12 09:35 PM
Rumor regarding lack of 680 availability ViN86 Rumor Mill 6 05-09-12 05:48 PM
ATI R300 & nVidia NV30 - Different visions Uttar Rumor Mill 6 09-06-02 12:19 PM
rh7.3 and nvidia vcrispo NVIDIA Linux 11 07-31-02 09:57 PM

All times are GMT -5. The time now is 12:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.