Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-30-05, 02:16 PM   #25
RpPRO
Registered User
 
RpPRO's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Hungary
Posts: 123
Default Re: New Demo: VS3.0 Displacement Mapping

Thanx, and there's your picture. Hope it helps.

picture
__________________
1: Inno3D 6800 GT + Nv Silencer5 (XG84.12v2) | AMD Mobile Barton 2600 (@11.5x205=2357) 1.6V| Epox 8rda3 nforce2 ultra | 2x512 (2-3-3-6) Hynix D43 pc3200ddr | Audigy 2zs | 3 x 120GB hdd | NEC2510A dual layer +/- DVD RW | Belinea19" 106080 | Chieftec420W | Windows XP prof. sp1.
2: Ati Radeon9200 | Epox 8kha+ kt266a | AMD Athlon1600+ | 512mb DDR | Tv tuner card | Canon printer | Canon scanner | TFT | Windows XP prof. sp1.
RpPRO is offline   Reply With Quote
Old 04-30-05, 02:39 PM   #26
Abba Zabba
Java Cool Dude
 
Abba Zabba's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Los Angeles
Posts: 125
Send a message via AIM to Abba Zabba Send a message via MSN to Abba Zabba
Default Re: New Demo: VS3.0 Displacement Mapping

Holly God that looks like utter crap...
Try the new binaries please and tell me if anything has changed.
__________________
SXML 3D Engine
Abba Zabba is offline   Reply With Quote
Old 04-30-05, 02:46 PM   #27
OWA
...
 
OWA's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Virginia
Posts: 9,481
Default Re: New Demo: VS3.0 Displacement Mapping

It always runs in Pixel Buffer mode for me now. Is that a result of the change you made to make it work with 71.89 or is there something else wrong?
OWA is offline   Reply With Quote
Old 04-30-05, 02:53 PM   #28
Abba Zabba
Java Cool Dude
 
Abba Zabba's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Los Angeles
Posts: 125
Send a message via AIM to Abba Zabba Send a message via MSN to Abba Zabba
Default Re: New Demo: VS3.0 Displacement Mapping

Nope, I just downloaded the binaries and ran em on my dev machine and it still says FBO.
__________________
SXML 3D Engine
Abba Zabba is offline   Reply With Quote
Old 04-30-05, 02:54 PM   #29
OWA
...
 
OWA's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Virginia
Posts: 9,481
Default Re: New Demo: VS3.0 Displacement Mapping

Okay, I'll see if I can figure out what's wrong on my end. Thanks for the reply.
OWA is offline   Reply With Quote
Old 04-30-05, 03:15 PM   #30
RpPRO
Registered User
 
RpPRO's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Hungary
Posts: 123
Default Re: New Demo: VS3.0 Displacement Mapping

The new binaries look much better. Nice job. No blockyness.
__________________
1: Inno3D 6800 GT + Nv Silencer5 (XG84.12v2) | AMD Mobile Barton 2600 (@11.5x205=2357) 1.6V| Epox 8rda3 nforce2 ultra | 2x512 (2-3-3-6) Hynix D43 pc3200ddr | Audigy 2zs | 3 x 120GB hdd | NEC2510A dual layer +/- DVD RW | Belinea19" 106080 | Chieftec420W | Windows XP prof. sp1.
2: Ati Radeon9200 | Epox 8kha+ kt266a | AMD Athlon1600+ | 512mb DDR | Tv tuner card | Canon printer | Canon scanner | TFT | Windows XP prof. sp1.
RpPRO is offline   Reply With Quote
Old 04-30-05, 05:11 PM   #31
fivefeet8
Ngemu Mod
 
Join Date: Jul 2003
Location: Fresno, CA
Posts: 1,886
Default Re: New Demo: VS3.0 Displacement Mapping

If you enable AF, it forces Pixel Buffers to be used in the demo.
__________________
[i7 2600k @4.4ghertz][2x4 GB DDR3 1600][EVGA GTX570 1.280GB SC][EVGA GTX460 physx][Asrock Extreme7 Gen3 Z68][2xSeagate 160 Gb SATA HD raid0][Seagate 250 GB SATA2 HD][Sony Bravia 40' 1080p LCD HDTV][NEC 3520a DVD+-DLw][Windows 7 Ultimate x64][Rosewill 1000w]
fivefeet8 is offline   Reply With Quote
Old 04-30-05, 05:43 PM   #32
OWA
...
 
OWA's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Virginia
Posts: 9,481
Default Re: New Demo: VS3.0 Displacement Mapping

Quote:
Originally Posted by fivefeet8
If you enable AF, it forces Pixel Buffers to be used in the demo.
Yeah, that was one of the first things I checked and I didn't have AA or AF on. I didn't try forcing AF off though. I ended up just going back to the 76.44s and it's working properly with those.
OWA is offline   Reply With Quote

Old 05-01-05, 09:37 AM   #33
tieros
Registered User
 
tieros's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 374
Default Re: New Demo: VS3.0 Displacement Mapping

With the 76.44 drivers, a 6800GT, AA and AF off, and the latest binary, it's still in Pixel Buffer mode for me. Here's the log.txt file:

Code:
<+>Registering data path -> Data/XML/
<+>Registering data path -> Data/Textures/
<+>Registering data path -> Data/Shaders/
<+>Registering data path -> Data/Models/
<+>Creating GL Window
<+>->width: 1600, height: 1200
<+>->XLocation: 0, YLocation: 0
<+>->Depth bits: 24, Alpha bits: 0
<+>->Color bits: 32, Stencil bits: 8
<+>Loaded Texture2D file at -> GUIElements.png
<!>Failed to create the frame buffer object, please verify your format
<+>Loaded TextureCubeMap at ->Data/Textures/greecePX.png
<+>Adding shape to TransformGroup
<+>Adding Group to TransformGroup
<+>Loaded Texture2D file at -> woodBase.dds
<+>Adding shape to TransformGroup
<+>Adding shape to TransformGroup
<+>Adding shape to TransformGroup
<+>Adding shape to TransformGroup
<+>Adding shape to TransformGroup
<+>Adding shape to TransformGroup
<+>Adding shape to TransformGroup
<+>Adding shape to TransformGroup
<+>Adding shape to TransformGroup
<+>Adding shape to TransformGroup
<+>Adding shape to TransformGroup
<+>Adding Group to TransformGroup
<!>Couldn't locate the texture file at <sphereBu.tga>even with a look up
<!>invalid texID, Texture::setID(GLuint texID)
<+>Adding shape to TransformGroup
<+>Loaded 3DS model -> Data/Models/waterMesh.3ds
<+>Adding Group to TransformGroup
<+>Compiling geometry -> Data/Models/box.xml_0
<+>Cleaning up geometry after compilation -> Data/Models/box.xml_0
<+>Compiling geometry -> Data/Models/pond.xml_0
<+>Cleaning up geometry after compilation -> Data/Models/pond.xml_0
<+>Compiling geometry -> Data/Models/pond.xml_1
<+>Cleaning up geometry after compilation -> Data/Models/pond.xml_1
<+>Compiling geometry -> Data/Models/pond.xml_2
<+>Cleaning up geometry after compilation -> Data/Models/pond.xml_2
<+>Compiling geometry -> Data/Models/pond.xml_3
<+>Cleaning up geometry after compilation -> Data/Models/pond.xml_3
<+>Compiling geometry -> Data/Models/pond.xml_4
<+>Cleaning up geometry after compilation -> Data/Models/pond.xml_4
<+>Compiling geometry -> Data/Models/pond.xml_5
<+>Cleaning up geometry after compilation -> Data/Models/pond.xml_5
<+>Compiling geometry -> Data/Models/pond.xml_6
<+>Cleaning up geometry after compilation -> Data/Models/pond.xml_6
<+>Compiling geometry -> Data/Models/pond.xml_7
<+>Cleaning up geometry after compilation -> Data/Models/pond.xml_7
<+>Compiling geometry -> Data/Models/pond.xml_8
<+>Cleaning up geometry after compilation -> Data/Models/pond.xml_8
<+>Compiling geometry -> Data/Models/pond.xml_9
<+>Cleaning up geometry after compilation -> Data/Models/pond.xml_9
<+>Compiling geometry -> Data/Models/pond.xml_10
<+>Cleaning up geometry after compilation -> Data/Models/pond.xml_10
<+>Compiling geometry -> Data/Models/waterMesh.3ds_0
<+>Cleaning up geometry after compilation -> Data/Models/waterMesh.3ds_0
<+>Loaded TextureCubeMap at ->Data/Textures/greecePX.png
<+>Loading new 2D Shell: width = 256, height = 256
<+>Loading new 2D Shell: width = 256, height = 256
<+>Loading new 2D Shell: width = 256, height = 256
<+>Loaded Texture2D file at -> floater.tga
<+>Flushed all active textures
<+>Restoring task bar
<+>Destroying GL Window
<+>Flushed Geometry count -> 1
<+>Flushed Geometry count -> 1
<+>Flushed Geometry count -> 1
<+>Flushed Geometry count -> 1
<+>Flushed Geometry count -> 1
<+>Flushed Geometry count -> 1
<+>Flushed Geometry count -> 1
<+>Flushed Geometry count -> 1
<+>Flushed Geometry count -> 1
<+>Flushed Geometry count -> 1
<+>Flushed Geometry count -> 1
<+>Flushed Geometry count -> 1
<+>Flushed Geometry count -> 1
I tried it at the original resolution also, but then changed the settings to match my display.

Any ideas?

Edit: I had AA and AF set to "off" globally. When I changed them to "Application Controlled", FBO is happy again The difference is framerates is 50%! Pixel buffers are around 300FPS, and Frame buffers are 450FPS.

The sphereBU.tga file is still nowhere to be found, though

Yet another Edit: I copied the sphereBU.tga file from another one of your demos, but I'm not sure if it's even being used.
__________________
Athlon64 x2 3800@2400MHz eVGA 8800GTS 640MB eVGA NF44 SLI mATX mobo
OCZ 2GB DDR400 Gold XTC RAM Dual Samsung Spinpoint 250GB Sata HDDs in RAID 0
Aspire X-QPACK case w/Enermax EG425P-VE PSU Liteon Dual Layer DVD Burner Dual Dell FP 2001 20" LCD

Last edited by tieros; 05-01-05 at 10:04 AM.
tieros is offline   Reply With Quote
Old 05-01-05, 01:38 PM   #34
Abba Zabba
Java Cool Dude
 
Abba Zabba's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Los Angeles
Posts: 125
Send a message via AIM to Abba Zabba Send a message via MSN to Abba Zabba
Default Re: New Demo: VS3.0 Displacement Mapping

It's not
__________________
SXML 3D Engine
Abba Zabba is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lego Batman 2?s Dynamic Demo News Gaming Headlines 0 06-20-12 01:40 AM
Seed If You Like It: Botanicula Demo News Gaming Headlines 0 06-15-12 10:30 AM
Gratuitous Tank Battles Demo Rolls Into View News Gaming Headlines 0 06-13-12 10:30 AM
BF1942 demo and Refresh Force cricket Gaming Central 2 09-04-02 09:29 PM

All times are GMT -5. The time now is 01:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.