Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-12-02, 11:13 AM   #1
dfiguero
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 2
Default problems with RH8.0 & kernel 2.4.20

Hi,

I seem to have a very weird problem. I downloaded and installed RH8.0, I then upgraded the kernel to 2.4.20 and finally I installed the NVIDIA drivers (rebuilt from the RPM source).

Everything works fine the first time I run 'startx' after rebooting the machine. But if I log out and try 'startx' again then I get stuck with the RH/gnome splash screen. I've checked with 'lspci' and /proc/iomem and there are no conflicts there. I've also loaded X withouth gnome and everything seems fine. /var/log/XFree86.0.log doesn't report any errors.

The only difference I see when running 'startx' after rebooting and any other time after that is a line in the log which points to a PCI address (oldVal1):

II) PCI: stages = 0x03, oldVal1 = 0x8000003c, mode1Res1 = 0x80000000

is what I get when I run startx after rebooting.

(II) PCI: stages = 0x03, oldVal1 = 0x800000b0, mode1Res1 = 0x80000000

and this is what I get every other time.

Any clues as to why it decides to change address or why it will only work on that particular address (0x8000003c)?

Thanks,


Diego
dfiguero is offline   Reply With Quote
Old 12-12-02, 11:31 AM   #2
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

When it fails, is there anything possibly relevant in either the X log (/var/log/XFree86.0.log) or the kernel error / warning log (/var/log/messages and/or the output of dmesg)?

I don't have any idea what that oldVal1 even is, so, err, yeah.
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Old 12-12-02, 12:55 PM   #3
dfiguero
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 2
Default

No, unfortunately there is no error msg in either the X log or the output of dmesg.

I've gone as far as knowing that the problem is somewhere after gnome-session is called by startx -> /etc/X11/xinit/xinitrc.

But I am almost sure the problem has to do with the oldVal1 value since it always contains the same value after reboot and it changes the second time 'startx' is executed.
dfiguero is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[BUG] nvidia crashes kernel with 'Xid 13' and attempted to yield the CPU while atomic rockob NVIDIA Linux 36 09-26-12 07:48 AM
upgrade to xorg server 1.13 damaged Geforce 7300 GT KDE NVIDIA Linux 2 09-07-12 08:04 AM
Fatal upgrade: from bad (8800 GTS) to worse 9GTX 560 Ti) ssnyder NVIDIA Linux 1 07-01-12 08:14 PM
UEFI+Nvidia - NVRM: Your system is not currently configured to drive a VGA console... interzoneuk NVIDIA Linux 0 06-26-12 04:51 AM
xorg locks-up with newest nvidia drivers w/ vdpau. theroot NVIDIA Linux 1 06-24-12 11:04 AM

All times are GMT -5. The time now is 02:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.