Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA Legacy Graphics Cards

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-05-05, 02:35 PM   #1
SirJpg
Pennywise
 
SirJpg's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Bilbao
Posts: 31
Default Gf 5900 temps and powermizer :S

I´ve just noticed that I have got such tab in my drivers´ control panel... Wasn´t it a feature of mobile cards?? I also have noticed that my card´s temperature growns up if I move the slider to "balanced" or to "performance" from default ( powersavings )
Might be possible even further overclock with this supposed gain in voltages??
By the way, I´m currently using 71.89s dhzeropoint set of drivers

Thanks ^^
SirJpg is offline   Reply With Quote
Old 06-05-05, 10:34 PM   #2
ricercar
fugue master
 
ricercar's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: silicon valley
Posts: 1,603
Arrow I wrote the book on mobile GPUs

All GeForce AGP 3.0 GPUs (NV18/28, and NV3x) have a thermal diode, including the GeForceGo (NV18M/28M/31M/34M/36M) mobile GPU series for laptops. I cannot speak to NV41M/43M, but one can safely assume a thermal diode is still included.

However, you won't see the temperature tab on a GeForceGo laptop drivers The laptop OEMs customize the NVIDIA drivers A LOT, because laptop power-saving technology tends to be proprietary (varies from vendor to vendor). Since an OEM manufacturer can save +/- 5 cents per laptop by eliminating such a circuit, many leave it out (however unwisely). Some OEMs hide the thermal sensor reading to prevent the customer from seeing how hot the laptop really runs. YMMV.
__________________
I used to drive a Heisenberg, but whenever I'd glance at the speedometer, I'd get lost.
ricercar is offline   Reply With Quote
Old 06-08-05, 12:56 PM   #3
SirJpg
Pennywise
 
SirJpg's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Bilbao
Posts: 31
Default Re: Gf 5900 temps and powermizer :S

Finally I have decided to clean old drivers and to install the 77.13s ^^ so no more powermizer :^P
SirJpg is offline   Reply With Quote
Old 06-09-05, 09:43 PM   #4
Grechie
Powered By nVidia
 
Grechie's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Australia
Posts: 554
Default Re: Gf 5900 temps and powermizer :S

i wish that my 5900XT had a power temp reading in the nvidia CP...damn
__________________
Intel Core 2 Quad Q9550 || XFX nForce 790i Ultra || Corsair XMS3 PC10666 DDR3 2 X 2GB || 2 x GTX 295 Quad SLI || Antec 900 || Thermaltake Tough Power 1200Watt
Grechie is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.