Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA FreeBSD

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 08-19-05, 11:42 AM   #1
jsmith_98
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 24
Default Video Ram not detected

I have a GE Force MX 440 card with 128 meg of video ram and the nvidia driver reports it as 32 meg (from the Xorg.0.log). Coding VideoRam in the xorg.conf file makes no difference.

I'm running FreeBSD with the latest nvidia driver (there's no FreeBSD forum or I would post to that).

Any suggestions?
jsmith_98 is offline   Reply With Quote
Old 08-19-05, 12:58 PM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Video Ram not detected

jsmith_98,
Please generate and attach a bug report for review.

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 08-20-05, 01:38 AM   #3
jsmith_98
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 24
Default Re: Video Ram not detected

I will attach my dmesg and Xorg.0.log. If you need more, please ask.

You will notice the line

NVIDIA(0): VideoRAM: 32768 kBytes

in the Xorg.0.log.
Attached Files
File Type: txt bug.txt (40.0 KB, 250 views)
jsmith_98 is offline   Reply With Quote
Old 08-20-05, 09:47 AM   #4
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Video Ram not detected

jsmith_98
Please try adding the following to your xorg.conf:
VideoRam 65536

thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 08-22-05, 01:31 AM   #5
jsmith_98
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 24
Default Re: Video Ram not detected

Setting VideoRam to 65536 doesn't change anything (a diff of the Xorg log files only has the startup time changed).

The windows driver has no trouble recognizing the 128 meg of video ram.
jsmith_98 is offline   Reply With Quote
Old 08-23-05, 01:02 AM   #6
jsmith_98
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 24
Default Re: Video Ram not detected

I ran the Gentoo Live CD and it used the Linux nvidia driver and it appears to have the same problem: it only detects 32 meg of video ram.
jsmith_98 is offline   Reply With Quote
Old 08-25-05, 10:09 AM   #7
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Video Ram not detected

jsmith_98,
What kind of motherboard are you using? Can you please generate and attach an nvidia bug report from this system?

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 08-26-05, 10:03 AM   #8
jsmith_98
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 24
Default Re: Video Ram not detected

I'm not sure what you mean. My posting of 8/20 has an attached text file with:

1. The log of Xorg starting up

2. The dmesg from booting my operating system.

The motherboard is an Asrock P4V88.

The relevant line from the dmesg listing is:

nvidia0: <GeForce4 MX 440 with AGP8X> mem 0xfd000000-0xfdffffff,0xe0000000-0xe7ffffff irq 16 at device 0.0 on pci1
jsmith_98 is offline   Reply With Quote

Old 08-26-05, 11:36 AM   #9
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Video Ram not detected

jsmith_98,
In Linux, you can run nvidia-bug-report.sh to generate an nvidia-bug-report.log. Since you stated you were able to reproduce this in Gentoo as well, I'd like to see that bug report, which will help me to reproduce this.

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 08-28-05, 02:54 AM   #10
jsmith_98
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 24
Default Re: Video Ram not detected

Here it is (attached).

I noticed that it had been unable to initialize my agp port...
Attached Files
File Type: txt nautilus-bug.txt (9.8 KB, 217 views)
jsmith_98 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-05, 03:01 AM   #11
jsmith_98
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 24
Default Re: Video Ram not detected

Sorrt! Here's the correct bug report.

it says the nvidia driver couldn't initialize the agp port...
Attached Files
File Type: txt nvidia-bug-report.log.txt (84.5 KB, 245 views)
jsmith_98 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-05, 03:01 PM   #12
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Video Ram not detected

jsmith_98,
An AGP initialization failure wouldn't or shouldn't reduce the amount of VRAM that is detected, only negatively impact performance. Have you verified that you have the most recent motherboard and videocard BIOS's?

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
IOGEAR 3D Complete+ 4-Port HDMI Switcher with 2D/3D Video Processor News Archived News Items 0 06-28-12 05:40 PM
NVIDIA's Exclusive 3D Video with Doggfather of Hip-Hop News Archived News Items 0 06-13-12 06:30 PM
Video: The Golden Age of Supercomputing News Archived News Items 0 05-27-12 03:00 PM
Video: GTC 2012 Full Keynote News Archived News Items 0 05-22-12 06:30 PM
Best video card for running dual displays? nutsnbolts NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 10 09-03-02 02:02 PM

All times are GMT -5. The time now is 04:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.