Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 08-22-05, 09:49 AM   #1
shagen
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Location: Switzerland
Posts: 4
Angry XIO error 104

Hallo

I'm getting a frozen system while starting X.
I can run the "nv" native driver. It works well, but without any OpenGL.
I'll need a glx running for my work.

with ssh could i get the error-message from the X-Server:

Quote:
[root@linux ~]# startx

X Window System Version 6.8.2
Release Date: 9 February 2005
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 6.8.2
Build Operating System: Linux 2.4.21-27.EL x86_64 [ELF]
Current Operating System: Linux ctws3.ct 2.6.12-1.1398_FC4 #1 Fri Jul 15 00:51:38 EDT 2005 x86_64
Build Date: 02 June 2005
Build Host: crowe.devel.redhat.com

Before reporting problems, check http://wiki.X.Org
to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
OS Kernel: Linux version 2.6.12-1.1398_FC4 (bhcompile@thor.perf.redhat.com) (gcc version 4.0.0 20050519 (Red Hat 4.0.0-8)) #1 Fri Jul 15 00:51:38 EDT 2005 P
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Mon Aug 22 13:57:56 2005
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"

XIO: fatal IO error 104 (Connection reset by peer) on X server ":0.0"
after 0 requests (0 known processed) with 0 events remaining.

I' using:
- Dell Precision WS380
- nVidia Quadro FX 1400
- Fedora Core 4 x68-64
- Linux 2.6.12
- Xorg 6.8.2

xorg.conf :
Quote:
# Xorg configuration created by system-config-display

Section "ServerLayout"
Identifier "single head configuration"
Screen 0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
RgbPath "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
FontPath "unix/:7100"
EndSection

Section "Module"
Load "dbe"
Load "extmod"
Load "fbdevhw"
Load "glx"
Load "record"
Load "freetype"
Load "type1"
# Load "dri"
EndSection

Section "InputDevice"


Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "us"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "IMPS/2"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "Emulate3Buttons" "yes"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "Monitor Vendor"
ModelName "LCD Panel 1600x1200"
HorizSync 31.5 - 90.0
VertRefresh 60.0 - 60.0
Option "dpms"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "nvidia"
VendorName "Videocard vendor"
BoardName "NVIDIA Unknown (generic)"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Videocard0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 16
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 16
Modes "1600x1200" "1400x1050" "1280x960" "1280x800" "1280x1024" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "DRI"
Group 0
Mode 0666
EndSection

thanks for any help.
shagen
shagen is offline   Reply With Quote
Old 08-22-05, 09:51 AM   #2
MUYA
 
Join Date: Jul 2002
Location: Hong Kong
Posts: 6,795
Send a message via MSN to MUYA
Default Re: XIO error 104

Can u start one thread only on the same subject? It is rather annoying when you start two threads in two sections asking the same thing.

Thanks
__________________
I5-2500k@4.7GHz - MSI Z77A-GD65 - 4GB X2 A-DATA DDR3 1600 - Corsair H100 - Antec Quatro 850W
Gigabyte Windforce X3 GTX 680 OC - Dell 24" IPS
Intel 320 300 GB SSD - 1 TB Hitachi HDD - 2x 250 GB WD HDD
Corsair K90 - Corsair Venegance 2000 Headset - Razer Naga Epic
Corsair 600T Case
MUYA is offline   Reply With Quote
Old 08-22-05, 11:26 AM   #3
chunkey
#!/?*
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 662
Default Re: XIO error 104

run nvidia-bug-report.sh as root and attach the log here...
(You're probably suffering from XID)...
chunkey is offline   Reply With Quote
Old 08-23-05, 04:13 AM   #4
shagen
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Location: Switzerland
Posts: 4
Default Re: XIO error 104

Hallo

Sorry, it w as a mistake to post 2 threaders.

hier are the bug report log:
see attachment

Thanks for helping!

shagen
Attached Files
File Type: txt nvidia-bug-report.log.txt (88.9 KB, 164 views)
shagen is offline   Reply With Quote
Old 08-23-05, 06:54 AM   #5
chunkey
#!/?*
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 662
Default Re: XIO error 104

Code:
Aug 23 09:42:05 ctws3 kernel: NVRM: WARNING:  You are probably using the kernel's swiotlb interface.
Aug 23 09:42:05 ctws3 kernel: NVRM: Be very careful with this interface, as it is easy
Aug 23 09:42:05 ctws3 kernel: NVRM: to exhaust this interface's memory buffer, at which
Aug 23 09:42:05 ctws3 kernel: NVRM: point it panics the kernel.  Please increase the size
Aug 23 09:42:05 ctws3 kernel: NVRM: of this buffer by specifying a larger buffer size with
Aug 23 09:42:05 ctws3 kernel: NVRM: the swiotlb kernel option, eg: "swiotlb=65536"
Aug 23 09:43:53 ctws3 kernel: NVRM: loading NVIDIA Linux x86_64 NVIDIA Kernel Module  1.0-7667  Fri Jun 17 07:14:03 PDT 2005
Aug 23 09:43:53 ctws3 kernel: NVRM: WARNING:  You are probably using the kernel's swiotlb interface.
Aug 23 09:43:53 ctws3 kernel: NVRM: Be very careful with this interface, as it is easy
Aug 23 09:43:53 ctws3 kernel: NVRM: to exhaust this interface's memory buffer, at which
Aug 23 09:43:53 ctws3 kernel: NVRM: point it panics the kernel.  Please increase the size
But, you but swiotlb=49192 in you cmdline already...

So, out of the blue, what happends when you take some RAM ( 1GB/2GB/3GB/3.5GB ) out of your System?
chunkey is offline   Reply With Quote
Old 08-24-05, 02:39 AM   #6
shagen
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Location: Switzerland
Posts: 4
Default Re: XIO error 104

Hallo

I'm still looking for help. I hope someone can solve the problem.

@chunkey
thanks for the idea but it makes no difference.
shagen is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.