Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-20-03, 03:39 PM   #1
sharrea
Registered User
 
sharrea's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 2
Question Mandrake 9.0 enterprise kernel & nvidia

Has anyone got the nvidia drivers going with MDK9.0 enterprise kernel? At present I have a separate installation of MDK9.0 with standard kernel (then I can't access all my RAM) and the nvidia drivers work flawlessly there. But my enterprise kernel installation - no go!

X won't start.

Anyone else had any luck with this kernel?
__________________
Help Microsoft stamp out piracy - give Linux to a friend today
sharrea is offline   Reply With Quote
Old 01-20-03, 03:51 PM   #2
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

I've never looked at the different Mandrake kernels, but the enterprise kernel should not be inherently different from any other kernel. The only difference is the configuration.

Is there a kernel-source package for the enterprise kernel? If so, install it and use the NVIDIA_kernel source.
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Old 01-23-03, 12:52 AM   #3
sharrea
Registered User
 
sharrea's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 2
Unhappy

> Is there a kernel-source package for the enterprise kernel? If so, install it and use the NVIDIA_kernel source.

No, there is only the standard kernel-source package which is installed and I copied /boot/config-2.4.19-16mdkenterprise to /usr/src/linux-2.4.19-16mdk/.config.

I've spent a few days trying to install the drivers using the enterprise rpms, source rpms and the tar balls to no avail. Well at one stage I got X to start in BlackBox, FluxBox, Enlightenment, etc but could not start either KDE or Gnome. And no 3D graphics - trying to run UT2003-demo or tuxracer just gave segfaults.

I'll keep the separate installation (dual-boot) with the standard kernel installed for now. Bit of a bummer tho...

Thanks for the suggestion bwkaz.

BTW, I don't know why my posts show that I have a Riva TNT card! I have a GeForce2 GTS Pro 64MB.
__________________
Help Microsoft stamp out piracy - give Linux to a friend today
sharrea is offline   Reply With Quote
Old 01-23-03, 06:56 AM   #4
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

Riva TNT isn't your card, it's your "number of posts". I don't have a GFFX, either.

After you copied the file to .config, did you run make mrproper oldconfig dep? You should.
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Corrupted display - 302.17 - Dell Precision T3500 (G98 [Quadro NVS 295]) gbailey NVIDIA Linux 1 06-27-12 10:24 AM
UEFI+Nvidia - NVRM: Your system is not currently configured to drive a VGA console... interzoneuk NVIDIA Linux 0 06-26-12 04:51 AM
xorg locks-up with newest nvidia drivers w/ vdpau. theroot NVIDIA Linux 1 06-24-12 11:04 AM
Mandrake 9.0 and Nvidia 1.0-3123 FINALLY!!!! Now for a question. jthompson7051 NVIDIA Linux 1 10-07-02 02:17 PM
NVIDIA kernel not loading on boot-up, but insmod loads it Kyle NVIDIA Linux 3 09-10-02 12:01 AM

All times are GMT -5. The time now is 07:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.