Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-30-05, 01:15 PM   #1
Stella Artois
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 3
Default Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Hi,
I'm trying to use the nvidia driver for my Geforce 6700XL card, but I get the folowing error:
...
(II) Setting vga for screen 0.
(**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) NVIDIA(0): RGB weight 888
(==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(--) NVIDIA(0): Linear framebuffer at 0xD8000000
(--) NVIDIA(0): MMIO registers at 0xF4000000
(EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA kernel module!
(EE) NVIDIA(0): *** Aborting ***
(II) UnloadModule: "nvidia"
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.
...

I can get X working using the vesa driver, but of course without all the nice features built in the card ...

the verbose errorlog is attached.

Any suggestions ?

Cheers
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (48.3 KB, 158 views)
Stella Artois is offline   Reply With Quote
Old 12-30-05, 03:05 PM   #2
whig
550Ti
 
Join Date: Jan 2004
Location: New Zealand
Posts: 854
Default Re: Screen(s) found, but none have a usable configuration.

You are using gentoo which does not use the nvidia installer. emerge nvidia-kernel then nvidia-glx, and see if you can modprobe the kernel module. Get that far then startx. There are nvidia docs on the gentoo site.
whig is offline   Reply With Quote
Old 12-30-05, 06:31 PM   #3
Stella Artois
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 3
Default Re: Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Yes indeed, I used the http://www.gentoo.org/doc/en/nvidia-guide.xml to emerge nvidia-kernel then nvidia-glx.
This results in the state I am now ...
I am hoping there is a problem in my xorg.conf or some other configuration. Otherwise I may ber stuck with rare hardware ... I cannot find any information about the GeForce 6700 XL card.
Stella Artois is offline   Reply With Quote
Old 12-30-05, 07:06 PM   #4
whig
550Ti
 
Join Date: Jan 2004
Location: New Zealand
Posts: 854
Default Re: Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Does the nvidia kernel module load? lsmod will tell you, and check with dmesg. You have a new card indeed, I wonder how supported it is.
whig is offline   Reply With Quote
Old 12-30-05, 11:56 PM   #5
Stella Artois
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 3
Default Re: Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Yes, the nvidia module is loaded.
In dmesg I see that the nvidia card is recognised, but with an unknown chipset...
Stella Artois is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
302.07 (beta) for Linux x86/x86_64 released AaronP NVIDIA Linux 0 05-02-12 10:55 AM
Monitors found but no configuration suitable bluephile NVIDIA Linux 4 08-31-02 07:53 AM
no screens found + BusID ?? orion NVIDIA Linux 2 08-24-02 09:34 AM
Worked fine before, now getting "no screens found" HansBoldt NVIDIA Linux 3 08-22-02 07:20 AM

All times are GMT -5. The time now is 01:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.