Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA Legacy Graphics Cards

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-03-05, 07:19 AM   #1
gstanford
Registered User
 
gstanford's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 799
Default Modify leadtek A280 VIVO - 128mb <64mb?

I have a client who has a Geforce 4200 (leadtek A280 VIVO).

The card overheats and has corrupt graphics due to a faulty ram chip on the back of the card at the top (card has never been overclocked). I suspect the wrap around heatsink may not have been contacting the chip correctly.

Is it possible to desolder the rear ram chips and flash the card to be a 64 mb model?
gstanford is offline   Reply With Quote
Old 11-04-05, 12:38 PM   #2
ricercar
fugue master
 
ricercar's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: silicon valley
Posts: 1,603
Default Re: Modify leadtek A280 VIVO - 128mb <64mb?

I suggest that the surface-mount soldering skills for BGA RAMs is beyond the capability of most consumers. If you live in the SF bay area, Solectron does this kind of thing one-off, but buying a new video card would be less expensive.
__________________
I used to drive a Heisenberg, but whenever I'd glance at the speedometer, I'd get lost.
ricercar is offline   Reply With Quote
Old 11-05-05, 10:05 AM   #3
gstanford
Registered User
 
gstanford's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 799
Default Re: Modify leadtek A280 VIVO - 128mb <64mb?

Yes, the client has bought a new 6600GT. He was interested in the possibility of saving the GF4 (I already pointed out the cost would be more than the resale value of the card anyway).
gstanford is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.