Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA Legacy Graphics Cards

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-27-05, 04:31 PM   #1
jayesh15
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5
Default Leadtek A400 6800NU problems!

hey, first off my system specs are:

amd64 3500+ processor
1gb PC2100 ddr ram (2 x 512mb sticks)
120gb and 60gb hard drives
AGP nvidia gerforce 6800 (with all 16 vertex pipelines opened with no problems)
Asus A8V motherboard (not the delux version)

basically my pronlem is that games performace is slow, there is sumtimes lag. i have need for speed most wanted, so does my friend who has a sempron 3000+, 1gb ram and 6600GT, and his runs smoother than mine. could it be that he has 3 ram sticks running in dual channel mode. mine only run in single channel, i have tried all diferent slots, its probs because they are cheap makes.

basically is it my graphics card or my ram that is causing these slowdowns in games. because i know its not my processor.

also just did a Ram test in SIS Sandra, and i only got 1876MB/s. i'v seen such higher scores than that.

what am i doing wrong?

in 3dmark03 i get:

with 16 pipelines enabled and 360/760 speeds: 10174

my cpu score is 622

there doesnt seem to be any REAL speed improvement over my old system, Pentium 4 2.66ghz and the rest o the components r the same (apart from motherboard).

with my old system i got just over 9000 in 3dmark03.

is there any bios that runs it better? my friends 6600GT runs NFS:most wanted better than me, mines all jerky in some places.

thanks

Jayesh
jayesh15 is offline   Reply With Quote
Old 11-27-05, 05:40 PM   #2
jayesh15
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5
Default Re: Leadtek A400 6800NU problems!

bump
jayesh15 is offline   Reply With Quote
Old 11-27-05, 05:43 PM   #3
overvolt
Registered User
 
overvolt's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Greece
Posts: 17
Default Re: Leadtek A400 6800NU problems!

Well bump as much you like .
If you do not post your drivers rev , do not hope for help.
__________________
P4 2.8C @ 3.3GHz 236FSB_ SLK900U+SFII 90mm _ P4C800-E Dlx _ OCZ 3200 R2 1024 tccd _ HEC525W _ MSI NX6800GT TD256 _ NV5 R2 _ 2x RAPTOR 74 Raid1 www.sigma-sa.com/kt/myboxgr2005.zip
overvolt is offline   Reply With Quote
Old 11-27-05, 05:44 PM   #4
chowells
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 103
Default Re: Leadtek A400 6800NU problems!

Are you trying to break the record for bumping? It's really not needed 69 minutes after the last post.

"with all 16 vertex pipelines opened with no problems"

How do you know that isn't causing the problem?
__________________
Intel Core 2 Quad Q6600 G0, ASUS P5K, PNY GeForce 7800 GT, 2GB OCZ PC2-8500 Reaper, 200GB WD SATA disk, 2407FPW 24" LCD and Sony KDL-40X2000 40" 1080p TV, Creative X-Fi Xtreme Music
chowells is offline   Reply With Quote
Old 11-27-05, 05:47 PM   #5
Peoples-Agent
Vape Therapist
 
Peoples-Agent's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Berkshire, UK
Posts: 4,308
Default Re: Leadtek A400 6800NU problems!

He has 1GB of ram , three sticks but in dual channel mode?
How does that work? .....
Check the graphical settings and driver versions your friend is using, NFS:MW is a very demanding game. If your 3DMark posts are high enough, then look towards the game settings itself or the display drivers you are using.
__________________
For The Fallen
With proud thanksgiving, a mother for her children,
England mourns for her dead across the sea.
Flesh of her flesh they were, spirit of her spirit,
Fallen in the cause of the free.
Peoples-Agent is offline   Reply With Quote
Old 11-27-05, 08:30 PM   #6
jayesh15
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5
Default Re: Leadtek A400 6800NU problems!

the 1gb of ram he has is in 3 slots, 2 of the ddr sticks run in dual channel mode. 2x256mb and 1x512mb. and i am using the latest nvidia drivers, forceware 81.95.
jayesh15 is offline   Reply With Quote
Old 11-28-05, 02:42 PM   #7
rohit
Awaiting WGF 2.0
 
rohit's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,174
Default Re: Leadtek A400 6800NU problems!

-Try a different set of drivers. Any of the 7x.xx ones.. prfrebly 76.44, 78.xx etc. Check if things are smoother.
- Are the two of you having same resolutions..? (or he is gettin better fps on a lower res.)
- Borrow his ram-sticks ( 2 of 'em) and try on yur system. if things look smoother, you knw whats wrong

and what PSU/smps do you have? whats the +12v rating on it?
__________________
|C.P.U : s939 AMD Athlon64 3200+ (newcastle) |
|MoBo : ASUS A8V Deluxe ||RAM: [512 x 2]MB Transcend DDR400 (pc3200) |
|V.G.A : LeadTek a400GT TDH (350/1000) [GeForce 6800GT] |
|Sound: RealTek Integrated. |
|P.S.U : PowerSafe 450w |
|MISC.: Logitech Cordless DUO(MX700 + Wireless Keyboard)||Lite-On DVD CD-RW Combo 52x16x52
|3dMark'05: 4893 [@ 350/1000]
rohit is offline   Reply With Quote
Old 11-28-05, 04:37 PM   #8
jayesh15
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5
Default Re: Leadtek A400 6800NU problems!

hey, i have tried his ram sticks on mine but he only had 2x256mb ram sticks that worked in dual channel. so only had 512mb in att he time i tested the difference. it seems to make things a little better yeh.

i will try the other drivers. and my power suply is antec truepower 430w. not sure about the +12v rating is att he moment. i will try finding the and check.

thanks.
jayesh15 is offline   Reply With Quote

Old 11-29-05, 03:17 AM   #9
deimos47ca
Registered User
 
deimos47ca's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 78
Default Re: Leadtek A400 6800NU problems!

You may have overlooked something simple:
  • your friend is using performance or quality in nVidia driver, whereas you are using high quality... turning those nVidia optimizations takes quite a hit.
  • are you using exactly the same game settings?.. perhaps he could send you the system.cfg or settings.ini or whatever the game uses.
  • are you sure the unlocked ps and vs are 100.0000% perfect. Just because rivatuner let you do it, it doesnt mean its fine. You need to carefully test with many many games and demos. At very least 3dMark2003 and 3dMark2005... if you get ANY graphical anomalies that weren't there before unlocking, then you got damaged good... sometimes it causes performance to fall
  • how is your cooling? Driver/rivatuner might say "only" 60C but perhaps thats because the chip is throtling the speed down. Also make sure you have proper contact with the heatsink... I've had a problem where temps seemed fined, but games mysteriously locked up after a few hours... all it takes is a single grain of sand.
  • are you sure there isn't anything sucking up the juice, like IM, ICQ, Norton, etc...
  • check your BIOS and make sure you didn't set something stupid like AGP Aperature = 32MB, or for 6800, fastwrites =on. AGP Aperature should be as large as possible (at very least the size of your video memory), and fastwrites should definetly be off.. double check with rivatuner that it stays off.
deimos47ca is offline   Reply With Quote
Old 11-29-05, 07:27 AM   #10
jayesh15
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5
Default Re: Leadtek A400 6800NU problems!

the settings in game are the same yes. and my extra 4 pipelines work great. my vertex shader caused artifacts when overclocked to 380 core so i left that. my current overclock is 385/910 and thats stable.

i dont have throttling issues as i have set the 2d and 3d speeds the same and all at 1.4v.

why is it that i have to turn fastwrites off? i thought that makes things run faster?

and what should it set in my nvidia driver properties? high performace? or only performance?

thanks

Jayesh
jayesh15 is offline   Reply With Quote
Old 11-29-05, 11:40 AM   #11
rohit
Awaiting WGF 2.0
 
rohit's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,174
Default Re: Leadtek A400 6800NU problems!

Recomended: Quality. There isnt much of a difference between Quality and Hi-Quality.

What about Ad-wares, Spywares etc.. have a look in processes running.

Wen you unlock the extra pipes, the card may behave bad in some areas. o you could try disabling FastWrutes from RivaTuner. if it makes a difference..who knows.

Your PSu is fine.

Whats his ram..pc 3200? or pc 2100.. (what make)
__________________
|C.P.U : s939 AMD Athlon64 3200+ (newcastle) |
|MoBo : ASUS A8V Deluxe ||RAM: [512 x 2]MB Transcend DDR400 (pc3200) |
|V.G.A : LeadTek a400GT TDH (350/1000) [GeForce 6800GT] |
|Sound: RealTek Integrated. |
|P.S.U : PowerSafe 450w |
|MISC.: Logitech Cordless DUO(MX700 + Wireless Keyboard)||Lite-On DVD CD-RW Combo 52x16x52
|3dMark'05: 4893 [@ 350/1000]
rohit is offline   Reply With Quote
Old 11-29-05, 12:20 PM   #12
Salamandar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Amman, Jordan
Posts: 536
Default Re: Leadtek A400 6800NU problems!

Quote:
Originally Posted by jayesh15
the 1gb of ram he has is in 3 slots, 2 of the ddr sticks run in dual channel mode. 2x256mb and 1x512mb. and i am using the latest nvidia drivers, forceware 81.95.
That's so wrong.....you are not running dual channel.
__________________
Bann me cause I don't give a **** you SOBs.
I Hate hetler because he didn't finish you all.

**** YOU ALL
Salamandar is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problems with drivers after 295.40 (OpenSuSE 12.1, GeFroce 7900 GS, Phenom II X4) alawa NVIDIA Linux 0 06-09-12 06:37 PM
Nvidia Problems in Slackware 8.1 xtreme NVIDIA Linux 3 10-01-02 12:03 PM
FastM, AdrianHall, Questions About Leadtek TV 2000 Essense General Hardware 3 09-29-02 11:15 PM
Leadtek Nforce problems druga runda CPUs, Motherboards And Memory 4 09-18-02 08:26 AM
DirectX 8 problems with GeForce4 Derwin NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 19 08-20-02 01:23 AM

All times are GMT -5. The time now is 02:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.