Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-19-06, 02:04 PM   #1
agent-j
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 7
Default X Server Hangs when I use nvidia Driver

Here's the story.
I have an nVidia Geforce4 MX 440 dual-head video card. I installed Suse 9.3 and got it working, as well as in Windows. I tried to upgrade to Suse version 10 and wiped out MS Windows, but the X server started flaking out. So I wiped out everything, and installed Suse 9.3 again. I'm still not able to get X windows to work with the nvidia driver, so that I can even get to dual head mode.

The Xorg.0.log file doesn't really show anything helpful. I was able to run the nvidia-bug-report.sh program, but it crashes as it scans the /proc/driver/nvidia/agp/status file. I have run two reports. One that scans everything except for that directory, and one that scans it. For some reason it is also crashing when it scans the /proc/driver/nvidia/cards directory as well.

I also noticed in the log file that it something says that the module is tainting the kernel. I've seen that before, but it usually didn't make a difference.

I've done some searches and tried some things already. I've tried setting up Grub so that it doesn't use the framebuffer, and I've also set up the xorg.conf file so that it doesn't use AGP, or different AGP drivers, and that doesn't make a difference either.

Any help would be appreciated.
Thanks in advance.

P.S. My nvidia-bug-report.old.log file (the log excluding the directory) was too big, so I removed the entries that duplicated dumps of my xorg.conf file and my Xorg.0.log file. If I've screwed something up, please let me know and I'll get the info.
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (1.0 KB, 135 views)
File Type: log nvidia-bug-report.old.log (90.5 KB, 120 views)
agent-j is offline   Reply With Quote
Old 01-19-06, 03:08 PM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: X Server Hangs when I use nvidia Driver

Looks like you're getting a kernel Oops.

I have a few questions:
0) Does this problem reproduce with 1.0-8178?
1) Why are you setting acpi=off and noapic as kernel boot options?
2) What kind of motherboard are you using, and which BIOS version?

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 01-19-06, 05:07 PM   #3
agent-j
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 7
Default Re: X Server Hangs when I use nvidia Driver

Quote:
Originally Posted by netllama
Looks like you're getting a kernel Oops.

I have a few questions:
0) Does this problem reproduce with 1.0-8178?
1) Why are you setting acpi=off and noapic as kernel boot options?
2) What kind of motherboard are you using, and which BIOS version?

Thanks,
Lonni
Thanks for the response.
0: I've tried it with the latest version, as well as a few legacy versions with the same result.

1: Those were set like that when I installed linux. I've tried setting acpi=on and removing the noapic flag but it didn't make a difference.

2: Motherboard: ASUS P4S8X-MX Bios: AMI Bios Revision 0602
The really big number on the bottom is:
63-0602-000001-00101111-081705-SIS661GX-A0274018-Y2KC

It has the SiS661GX chipset
agent-j is offline   Reply With Quote
Old 01-19-06, 05:42 PM   #4
agent-j
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 7
Default Re: X Server Hangs when I use nvidia Driver

Okay, I tried doing something that I've tried numerous times already, without success. I was hoping that the changes that I made from the last post would make a difference.

I uninstalled the nVidia driver, and got the latest one from Suse Online Update. After it installed, I basically restarted XWindows and it started working. Really crazy. Anyway... I'm not going to touch it now that everything is working.

Thanks for the help.

agent-j is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nvidia driver quality decrease? legluondunet NVIDIA Linux 17 06-26-12 10:03 AM
NVIDIA Driver Installation flores.facundo NVIDIA Linux 2 06-24-12 08:37 AM
Need Help Installing NVIDIA Tesla M2070Q in Linux RHEL5 Ferianto85 NVIDIA Linux 0 05-18-12 08:35 PM
Getting the proprietary nvidia driver to run with Debian 3.0 r0 (woody) Katchina404 NVIDIA Linux 9 01-12-03 08:49 AM
nvidia + 2.4.19 gentoo = messed up ulukay NVIDIA Linux 18 11-01-02 11:58 PM

All times are GMT -5. The time now is 06:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.