Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-28-05, 11:21 AM   #1
Bratag
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 62
Default Xorg 6.9 +8178

For those who care I compiled the new release of xorg last night and it seems to work very well with 8178. Composite, render accel all stable. Only wierdness is that my windowmanger now takes longer to appear but that may be a side effect of the xorg - not nividia.
Bratag is offline   Reply With Quote
Old 12-29-05, 12:03 AM   #2
Nickolay Kolchi
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 2
Angry Re: Xorg 6.9 +8178

I have different experience. With composite extension under latest drivers (8178) several problems occure:
- XV still don't work. Video flicks, glitches and other nasty things.
- GL applications freeze server. (they work just OK without composite)
- Macromedia Flash don't work with composite (this have no relation to nvidia of course)

Nothing changed from Xorg 6.8 release.

So, X7.0 release is just a vaporware. They switched from Imake to Autoconf building system, introduced a "new rendering technology" XAA (side note: it is supported only on some exotic hardware) and have done nothing else.

We still have various problems with Composite. We still don't have working Xgl and so on. Great work!
Nickolay Kolchi is offline   Reply With Quote
Old 12-29-05, 12:42 AM   #3
Bratag
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 62
Default Re: Xorg 6.9 +8178

Quote:
Originally Posted by Nickolay Kolchi
I have different experience. With composite extension under latest drivers (8178) several problems occure:
- XV still don't work. Video flicks, glitches and other nasty things.
- GL applications freeze server. (they work just OK without composite)
- Macromedia Flash don't work with composite (this have no relation to nvidia of course)

Nothing changed from Xorg 6.8 release.

So, X7.0 release is just a vaporware. They switched from Imake to Autoconf building system, introduced a "new rendering technology" XAA (side note: it is supported only on some exotic hardware) and have done nothing else.

We still have various problems with Composite. We still don't have working Xgl and so on. Great work!
No you still have issues - some people do not.
Bratag is offline   Reply With Quote
Old 12-29-05, 04:42 PM   #4
fabs0028
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 3
Default Re: Xorg 6.9 +8178

Quote:
Originally Posted by Nickolay Kolchi
I have different experience. With composite extension under latest drivers (8178) several problems occure:
- XV still don't work. Video flicks, glitches and other nasty things.
- GL applications freeze server. (they work just OK without composite)
- Macromedia Flash don't work with composite (this have no relation to nvidia of course)

Nothing changed from Xorg 6.8 release.

So, X7.0 release is just a vaporware. They switched from Imake to Autoconf building system, introduced a "new rendering technology" XAA (side note: it is supported only on some exotic hardware) and have done nothing else.

We still have various problems with Composite. We still don't have working Xgl and so on. Great work!
Hello,
to answer to your complains :
- first of course xv still doesn't work and it will not as long as it doesn't change because it doesn't care of of the composite manager, it prints it output directly to the screen so it bypasses the composite manager and this is the source of the problem. If you uses Xshm instead it works like a charm and i that's it.

- Pretty much the same lack of communication between glx and composite that can explain the crashes even if it doesn't occur to everyone.

- For flash i can't answer.

Concerning xorg7, i would say that yes maybe you didn't saw a lot of changes but well i guess we aren't concerned but hey you think that changing the build lsystem is an easy task whereas it took a long time.
Even if there were not a lot of changes in this release, now all parts of the x server are splitted and so you can update each one separately and build same separately as well so it should be easier to update some pieces and the changes you want will arrive.
Concerning EXA, i think it is a good idea and it will improve speed on some point. I also read about xcb which is a future asynchronous replacement of the xlib which is the slow part of the X server.

See you

Fabien
fabs0028 is offline   Reply With Quote
Old 12-29-05, 04:48 PM   #5
Spyke
Foxie
 
Spyke's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Canada
Posts: 618
Send a message via AIM to Spyke Send a message via MSN to Spyke Send a message via Yahoo to Spyke
Default Re: Xorg 6.9 +8178

the xvideo overlay is obsolete anyways.
__________________
Gaming:
Intel i7 980X @ 4GHz | ASUS Rampage III Extreme | GTX 480 3Way SLI @ 900Mhz | Koolance VID-NX480 | Corsair Obsidian 700D
Corsair H70 CPU Cooler | EK-FB RE3 | Corsair AX1200 | Black Ice SR1 360 | 240GB OCZ Revodrive X2 SSD | Windows 7 Ultimate
12GB Corsair Dominator GT @ 8-8-8-24-1T DDR3-1600 | Onkyo TX SR-707 | 70" Sharp Aquos LCD | KEF Audio 5.1 C3/C6LCR/C7
Workstation:
Intel i7 920 D0 @ 4GHz | ASUS Rampage II Extreme | GTX 480 @ 800Mhz | Koolance VID-NX480 | Lian-Li V1200B | Corsair HX1000
EK NB ASUS HP | Watercool HeatKiller 3.0 | Feser Extreme X-360 | 2x160GB Intel X25-M SSD RAID0 | 4x2TB WD20EARS RAID10
12GB Corsair Dominator @ 8-8-8-24-1T DDR3-1600 | Creative X-Fi Titanium | Pioneer DVR-212D | Gentoo Linux
Dell 3008WFP | JohnBlue JB3 | CityPulse DA2.03e II DAC | KingRex T20U w/ Modded Auricaps & PSU | Glow Audio Sub One
Server:
Quad Socket Opteron 8356 (16 cores) @ 2.3GHz | Supermicro H8QMi-2 | Supermicro 2U Chassis | Redundant 1200W PSU
32GB 2GBx16 DDR2-667 ECC | 4x 300GB Cheetah SAS RAID10 | Adaptec 5805 512MB w/BBU | Colocated | Gentoo Linux
Spyke is offline   Reply With Quote
Old 12-29-05, 05:35 PM   #6
fabs0028
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 3
Default Re: Xorg 6.9 +8178

I can easily understand why
What is meant to be the default now? Xshm? whatelse ?
thanx for the answer
fabs0028 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with 173.14.35 and xorg 1.12 joedoe NVIDIA Linux 4 07-09-12 03:11 PM
173.14.34 -- Xorg 1.12.1 & 1.11.4, glx module fails to load mereset NVIDIA Linux 17 06-10-12 02:24 AM
Xorg crash and system freeze l_r_mcglashan NVIDIA Linux 0 05-17-12 05:01 AM
Driver versions above 275.43 causing Xorg hangs with Quadro 130m ApeironTsuka NVIDIA Linux 2 05-13-12 04:42 PM
295.40 Drivers and Xorg 1:7.6+12 HIGH cpu usage norrland NVIDIA Linux 2 05-13-12 10:11 AM

All times are GMT -5. The time now is 07:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.