Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-30-05, 11:32 AM   #1
Hiko
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 14
Default After Yum update X no longer works

Aloha,
I did a Yum Update last night and it updated the kernel. Prior to rebooting I followed the instructions on fedorafaq.org concerning when you update the kernel you have to update the kernel module. I rebooted and now X won't start. So, I edited the inittab and set it up to boot to runlevel 3. Also, X forze but I could do ctrl-alt-F1 and log in there. That is how I changed the inittab. After that I setenforce 0 and changed the xorg.conf to "nv" vice "nvidia". As root, logged into X fine. Exited back to the terminal and tried it as normal user and I see the mouse come up and then it all crashes. Is anyone aware of any issues with the latest kernel and the nvidia driver? I am at work right now but will be working on it when I get home later.
Mahalo,
Edward
Hiko is offline   Reply With Quote
Old 11-30-05, 11:36 AM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: After Yum update X no longer works

I'm not aware of any issues with the latest FC4 kernel and the nvidia driver (it works fine here).

Please generate and post an nvidia-bug-report.log.

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 11-30-05, 11:36 AM   #3
evilghost
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,606
Default Re: After Yum update X no longer works

Did you reinstall/recompile the Nvidia driver after performing the kernel update?
evilghost is offline   Reply With Quote
Old 11-30-05, 04:26 PM   #4
Hiko
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 14
Default Re: After Yum update X no longer works

Aloha,
Ok I tried to reinstall. I logged in as root, did a
setenforce 0. This is after I put the noapic and acpi=off
in my grub.cong and changed the default runlevel to 3 in the
inittab and rebooted. Did the sh NVIDIA-Linux... and it
installed and compiled a custom kernel module. After that I
verified that load "glx" and driver "nvidia" were in the
xorg.conf. Did startx as root. The HDD did some work and
then my monitor goes into power saving mode. Green light goes
to a blinking yellow light. Did CTRL-ALT-F1 and then Ctrl-C
to kill x and did nvidia-bug-report.sh and attached.
Hiko is offline   Reply With Quote
Old 11-30-05, 04:31 PM   #5
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: After Yum update X no longer works

There's nothing attached to your post. Please provide a bug report.

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 11-30-05, 04:31 PM   #6
Hiko
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 14
Default Re: After Yum update X no longer works

Aloha,
Ok I tried to reinstall. I logged in as root, did a
setenforce 0. This is after I put the noapic and acpi=off
in my grub.cong and changed the default runlevel to 3 in the
inittab and rebooted. Did the sh NVIDIA-Linux... and it
installed and compiled a custom kernel module. After that I
verified that load "glx" and driver "nvidia" were in the
xorg.conf. Did startx as root. The HDD did some work and
then my monitor goes into power saving mode. Green light goes
to a blinking yellow light. Did CTRL-ALT-F1 and then Ctrl-C
to kill x and did nvidia-bug-report.sh and attached.
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (80 Bytes, 114 views)
Hiko is offline   Reply With Quote
Old 11-30-05, 05:04 PM   #7
Hiko
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 14
Default Re: After Yum update X no longer works

Aloha,
Ok had to get into Windows. Working at the prompt in Linux is hard. The log file is 114kb and it says is too large to be attached. Any suggestions?
Mahalo,
Edward
Hiko is offline   Reply With Quote
Old 11-30-05, 06:12 PM   #8
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: After Yum update X no longer works

Compress the log with gzip and it should be small enough.

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote

Old 12-03-05, 02:07 PM   #9
Hiko
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 14
Default Re: After Yum update X no longer works

Lonni,
I am having trouble with it all still but I am back in X now. Here is what I got to do. I changed the inittab and boot to runlevel 3. After that I login as normal user and then go su - and setenforce 0 then exit. I then sudo vi the xorg.conf and manually changet he "nvidia" to "nv" save and exit. Note that on next reboot it changes it back to "nvidia". I did the uninstall with selinux off and this is where I am at now. After I mod the xorg.conf, I do a sudo gdm and gdm launches. I then can log in as a normal user and work. I also noted that Load = "glx" comes back after every boot but X is not enhanced as I use the "nv" driver. Ok, first question. How do I get rid of all the nVidia stuff and go back to normal? After that I am gonna try a reinstall. I will still use the 7676 driver? I am using kernel 2.6.14-1.1644_FC4, anyone issues with it?
Mahalo for your time,
Edward
Hiko is offline   Reply With Quote
Old 12-06-05, 11:47 PM   #10
Hiko
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 14
Default Re: After Yum update X no longer works

Lonni,
I took a second HDD and formatted and reloaded Fedora Core 4 using the same schema as last time I did it. After that I ran yum update to make sure everything was up to date. Set runlevel to 3 and rebooted. Backed up inittab, grub.conf and xorg.conf. Logged in as root and ran the installer version 8174. It did it's thing and built a kernel module. After that I did startx -- -verbose 5 -logverbose 5 and it failed. Please note I did not include SeLinux this time as I disabled it at install time. I also changed the grub.conf to have the noapic and apci=off prior to all this. Please find attached a .zip that has the xorg.conf generated by the installer and the Xorg.0.log from that attempt to startx and the nvidia-bur-report.log.
Mahalo,
Edward
Attached Files
File Type: zip nvidia.zip (29.3 KB, 126 views)
Hiko is offline   Reply With Quote
Old 12-07-05, 10:09 AM   #11
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: After Yum update X no longer works

I see your problem. The EDID in your display is badly broken:
(--) NVIDIA(0): Valid HSync Range : 1442kHz - 80kHz
(--) NVIDIA(0): Valid VRefresh Range : 640Hz - 120Hz

and as a result, you're getting:
Mode pool is empty

What kind of a display are you using?

You should be able to work around this by adding the IgnoreEDID X option.

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 12-07-05, 06:24 PM   #12
Hiko
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 14
Default Re: After Yum update X no longer works

Lonni,
I am using a Viewsonic PF790 19" Flat Screen Monitor. How would I go about setting the ignoreEDID X option and where? Does this mean my Monitor is going bad or the video card is bad?
Mahalo,
Edward
Hiko is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Making Progress: Tribes Ascend's Accelerate Update News Archived News Items 0 06-12-12 07:30 AM
Tribes: Ascend Staying Alive update adds sticky grenades, disco Brute News Archived News Items 0 05-22-12 07:10 AM
Redhat 8.0 NVIDIA works - INSTRUCTIONS STEEL1 NVIDIA Linux 267 04-15-03 06:48 PM

All times are GMT -5. The time now is 02:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.