Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-27-05, 08:06 PM   #1
zarin
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Ontario Canada
Posts: 7
Send a message via ICQ to zarin Send a message via AIM to zarin Send a message via MSN to zarin Send a message via Yahoo to zarin
Default Loss of working TwinView (CRT/TV) after upgrade?

I had a very nicely working TwinView setup.. I had the center 800x600 viewport of my CRT cloned onto my TV...

I am using a Linux From Scratch built system.. nVidia G-Force 2 MX 440 card.. I saved my X config, and just upgraded the NVidia driver to the .7676 version.. Now it is telling me that none of the modes are valid.

Known issue or is there something i should look at changing / fixing?

What do you all need to look into this? X Configs? Error logs?

Thanks all!

. Robert
zarin is offline   Reply With Quote
Old 11-28-05, 11:43 AM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Loss of working TwinView (CRT/TV) after upgrade?

Please start X with the following command:
startx -- -logverbose 5

and then generate and post an nvidia-bug-report.log.

Also, which driver version were you using previously that didn't have this problem?

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 11-28-05, 12:22 PM   #3
zarin
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Ontario Canada
Posts: 7
Send a message via ICQ to zarin Send a message via AIM to zarin Send a message via MSN to zarin Send a message via Yahoo to zarin
Default Re: Loss of working TwinView (CRT/TV) after upgrade?

Prior to the upgrade, I was using .7167

I'll attach the error log here. Hopefully it helps someone. Thanks!
Attached Files
File Type: txt nvidia-bug-report.log.txt (72.2 KB, 136 views)
zarin is offline   Reply With Quote
Old 11-28-05, 12:34 PM   #4
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Loss of working TwinView (CRT/TV) after upgrade?

I have a few questions:
0) Why are you using the ConnectedMonitor option?
1) You don't have a default depth specified, and you've commented out all the modes for the 24bpp depth. Can you try fixing that?
2) Did you start X with the command I requested?

Can you post a bug report against 1.0-7167 where this same xorg.conf worked?

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 11-28-05, 01:19 PM   #5
zarin
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Ontario Canada
Posts: 7
Send a message via ICQ to zarin Send a message via AIM to zarin Send a message via MSN to zarin Send a message via Yahoo to zarin
Default Re: Loss of working TwinView (CRT/TV) after upgrade?

Ok - here we go. I used the ConnectedMonitor string because without it the card does not detect the TV as connected. If I roll back to the older drive,r it all works again. I had edited out the modes and default depth etc trying to get the new driver working - I reverted the config.....

I started X with the old driver, and original config, ad it worked fine, including TV (bug log attached). I upgraded the driver, and tried to start X - would not start - no useable screens. (Log also attached) I then removed the connectedmonitor string, and tried to load X gain - it loaded, but did not detect the TV, thus, there is no picture there. (Log for this also attached)

As for starting X with the command, yes, I used
startx -- -logverbose 5
for all attempts.

Thanks so much for the help! If I have to, I will revert to the older driver, but, the fact that it used to work, and does not now bothers me somewhat.

. Robert
Attached Files
File Type: txt nvidia-bug-report.7167.txt (97.8 KB, 121 views)
File Type: txt nvidia-bug-report.7676.txt (74.2 KB, 104 views)
File Type: txt nvidia-bug-report.7676-new.txt (90.1 KB, 129 views)
zarin is offline   Reply With Quote
Old 11-28-05, 02:03 PM   #6
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Loss of working TwinView (CRT/TV) after upgrade?

Thanks. It looks like the real problem here is that your TV isn't being detected at all, and even with ConnectedMonitor in 1.0-7676 it fails.

Can you please try testing the following (with 1.0-7676):
* Add the ConnectedMonitor option back in as you were doing with 1.0-7167
* Add the int10 X module to your X configuration, and test again to see if that makes any difference.
* Next try changing your first MetaMode to:
1600x1200,800x600
and add the following option:
Option "TwinViewOrientation" "Rightof"

Thanks,
-Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 11-28-05, 03:11 PM   #7
zarin
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Ontario Canada
Posts: 7
Send a message via ICQ to zarin Send a message via AIM to zarin Send a message via MSN to zarin Send a message via Yahoo to zarin
Default Re: Loss of working TwinView (CRT/TV) after upgrade?

Re-added ConnectedMonitor string.. Included int10 module.. No change.
Changed the modelines and the tiwnview orientation.. Still no change. Same results (screens found, but none useable error)
zarin is offline   Reply With Quote
Old 11-28-05, 04:19 PM   #8
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Loss of working TwinView (CRT/TV) after upgrade?

If you reboot with nothing but the TV connected, what happens when X attempts to start with 1.0-7676?

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote

Old 12-16-05, 09:06 PM   #9
zarin
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Ontario Canada
Posts: 7
Send a message via ICQ to zarin Send a message via AIM to zarin Send a message via MSN to zarin Send a message via Yahoo to zarin
Default Re: Loss of working TwinView (CRT/TV) after upgrade?

With just TV connected, I get the same errors as above - screens detected, but none useable.

(Sorry for the delay in post, I just finished application procceess etc. for Dell Canada - was a hectic few weeks there)

Thanks again, Robert
zarin is offline   Reply With Quote
Old 12-16-05, 09:13 PM   #10
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Loss of working TwinView (CRT/TV) after upgrade?

Does this problem exist with 1.0-8174 too?

-Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 12-28-05, 05:41 AM   #11
zarin
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Ontario Canada
Posts: 7
Send a message via ICQ to zarin Send a message via AIM to zarin Send a message via MSN to zarin Send a message via Yahoo to zarin
Default Re: Loss of working TwinView (CRT/TV) after upgrade?

No Sir. Problem solved now - Thank you so very much.

(Now, off to find tools to stretch the screen and get overscanning working on the TV again)

Robert
zarin is offline   Reply With Quote
Old 12-28-05, 03:19 PM   #12
cpagan8858
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1
Default Re: Loss of working TwinView (CRT/TV) after upgrade?

Hi

I must have missed something here. Was the final "resolution" to down-grade from .8178 to .8174 ?? Or was the "resolution" to only hook up the TV (I assume via the S-Video connection)? Either one sounds like a workaround instead of a resolution to me. Either way is fine as long as the issue gets documented somewhere.

I've been following this thread because I can't get my TV-Out to work with MythTV. Although it works fine with the on-board VGA (nForce4 chipset MB).
cpagan8858 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.