Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-02-06, 10:00 AM   #1
Decompiled
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5
Default Slackware 10.2 Nvidia Signal 11

Hi.

I tried a quick search and didn't see anything that was similar to my situtation so I am starting a new thread.

I have just installed Slackware 10.2 and I am able to load X with the "vesa" driver in xorg.conf, however when I switch to the "nvidia" driver X will not load. I've been able to load the nvidia driver before on CRT and LCD monitors however this time I'm using my computer as a media center and I'm trying to deploy it on a Sony Trinitron 20" TV.

The resulting error when I use the nvidia driver is "Caught Signal 11. Server aborting"

I'm kinda a noob at this and I'm not sure where to even start. So any help would be fantastic.

I'm using the latest nvidia driver and it's powering a 5200FX.

Here are the logs:
Attached Files
File Type: log nvidia-installer.log (7.4 KB, 115 views)
File Type: log nvidia-bug-report.log (72.9 KB, 121 views)
Decompiled is offline   Reply With Quote
Old 01-02-06, 02:33 PM   #2
Decompiled
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5
Default Re: Slackware 10.2 Nvidia Signal 11

Anyone? Thanks!
Decompiled is offline   Reply With Quote
Old 01-02-06, 02:38 PM   #3
tommeh
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1
Default Re: Slackware 10.2 Nvidia Signal 11

Had the exact same problem myself -- just re-install the nvidia drivers.

It seems that everytime you re-compile X, you lose all the drivers associations (or something? I'm a n00b too).

Re-installing worked for me, to a point. I'm here 'cause the graphics are screwed.
tommeh is offline   Reply With Quote
Old 01-02-06, 02:45 PM   #4
Decompiled
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5
Default Re: Slackware 10.2 Nvidia Signal 11

I just reinstalled the nvidia driver and I get the same error. =(


On another post I found searching more I discovered that commenting out "glx" will allow the nvidia driver to load. It does work. However now I do not have access to openGL. This is something that I must have!!! Any ideas?

Last edited by Decompiled; 01-02-06 at 02:56 PM.
Decompiled is offline   Reply With Quote
Old 01-02-06, 03:07 PM   #5
hayaka
amd64 arch user
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 45
Default Re: Slackware 10.2 Nvidia Signal 11

You're going to want to post your /var/log/Xorg.0.log and /etc/X11/xorg.conf if you want more help.
__________________
Arch64 w/ Vanilla 2.6.37.1
Gigabyte GA-MA790GP-UDH4 / AMD Phenom X6 1090T / 8GB (4xDDR2)
GeForce GTX460 1GB PCIe Dual-DVI+miniHDMI
hayaka is offline   Reply With Quote
Old 01-02-06, 03:35 PM   #6
Decompiled
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5
Default Re: Slackware 10.2 Nvidia Signal 11

Quote:
Originally Posted by hayaka
You're going to want to post your /var/log/Xorg.0.log and /etc/X11/xorg.conf if you want more help.

The nvidia error log attached in the first post has the xorg.conf & the Xorg.0.log contents! I assume that's why they want you to post them immediately.


Thanks!
Decompiled is offline   Reply With Quote
Old 01-02-06, 03:52 PM   #7
m0rg
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1
Default Re: Slackware 10.2 Nvidia Signal 11

try --force-tls=classic when running the NVIDIA installer

AFAIK this is due to the new thread management in slack 10.2

hope this help...
m0rg is offline   Reply With Quote
Old 01-02-06, 06:54 PM   #8
Decompiled
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5
Default Re: Slackware 10.2 Nvidia Signal 11

Quote:
Originally Posted by m0rg
try --force-tls=classic when running the NVIDIA installer

AFAIK this is due to the new thread management in slack 10.2

hope this help...

Thanks m0rg! That's the ticket!
Decompiled is offline   Reply With Quote

Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need Help Installing NVIDIA Tesla M2070Q in Linux RHEL5 Ferianto85 NVIDIA Linux 0 05-18-12 08:35 PM
Nvidia Problems in Slackware 8.1 xtreme NVIDIA Linux 3 10-01-02 12:03 PM
Nvidia drivers won't compile with Slackware 8.0 z28Power NVIDIA Linux 6 09-18-02 06:20 PM

All times are GMT -5. The time now is 03:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.