Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA Legacy Graphics Cards

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-30-05, 07:17 PM   #1
ramjam69
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 14
Default 3D Inno 6600gt installation woes...

Hi everyone! I bought a 3D Inno 6600gt agp card today and when I tried to install it, there was crap all over the screen at bios bootup stage and artifacts all over the screen when running in windows (I'm on XP). I installed the drivers off the disc that came with the card and rebooted. No crap at the BIOS loading stage, great I thought. When it booted into XP, the arfifacts were even worse than before, so I downloaded the latest drivers off the Nvidia site. Rebooted and the computer turns the monitor off just before the XP login stage. started up in safe mode and removed the drivers and the computer boots up as described at the top of the page. Put the driver on the disc onto my computer and rebooted. Still as before, so I updated the motherboard AGP driver and the damn thing again will not load to the login stage, it crashes.
One thing I discovered is my PSU is underpowered for the card (250W), but would this cause all the problems I'm having? I am planning on buying an uprated PSU tomorrow.
I put my Radeon 9600 back in and re-installed the drivers for it and it works a treat (and yes, I did uninstall the drivers for it before doing anything with my new card)
I realise the PSU could cause me grief, but is there anything else that may be wrong? any help would be greatly appreciated
ramjam69 is offline   Reply With Quote
Old 12-31-05, 05:38 PM   #2
Gentle
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: Saint Louis, Missouri, USA
Posts: 580
Default Re: 3D Inno 6600gt installation woes...

Please examine the power supply sticker.

Tell us the specifications for the "rails".

They look like +3.3v +5v +12v (some negative ones also) and their AMP values.

Gentle
Gentle is offline   Reply With Quote
Old 12-31-05, 10:43 PM   #3
NightFire
Bu Zi You, Wo Ning Si
 
NightFire's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Virginia
Posts: 1,464
Send a message via MSN to NightFire
Default Re: 3D Inno 6600gt installation woes...

The card itself could be bad. Try it in a friend's computer and see how the thing runs.
__________________
Funny story

SteelSoft Incorporated
Specs: AMD Athlon 64 3200+ @2.5GHz/512 MB PC2700 RAM/80 GB Western Digital Caviar/15 GB Maxtor/Diamond Viper X1950XT 256MB/Dell 1907FP 19" LCD Monitor/ASRock 939Dual SATA-2/1.44 MB Floppy/40x-12x-48x CD-RW/8x DVD-ROM
NightFire is offline   Reply With Quote
Old 01-01-06, 06:38 PM   #4
MOC
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Location: Ridley Park , PA.
Posts: 43
Default Re: 3D Inno 6600gt installation woes...

250(W) PSU is not going to cut it ,there is no way .
Go 450(W) min. Then tell us how good it works.
__________________
3400+ CG Mobile 754 @ 2772Mhz
Modded XP-90 (for mobile)
DFI 250Gb _NF3_UT
G.Skill DDR 400 _ 1Gb
BFG 7800GS_OC _ 565/1560
3_DiamondMax _ 300Gb
Thermaltake Purepower 680W PSU
Thermaltake Xaser III
MOC is offline   Reply With Quote
Old 01-06-06, 05:17 PM   #5
ramjam69
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 14
Default Re: 3D Inno 6600gt installation woes...

tried the card in a friend's system - it was FUBAR and got my money back!!
ramjam69 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Intel AA & Win XPProSP1 slipstream installation? cenkog Microsoft Windows XP And Vista 1 09-17-02 04:55 PM

All times are GMT -5. The time now is 08:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.