Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-15-03, 10:25 PM   #1
Mr Pink
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 6
Default GForce4/ X is crashing with all driver version!

Hello, I have a big problem with NVidia's drivers for the GForce4 MX440

When I open any File with any graphical editor (Kwrite, XEditor, Kate, Konqueror, Kdevelop, etc.)
X crashes immediately. Furthermore I'm unable to browse the web with Konqueror because it causes X to crash immediately too. The same when I start wine.

Everything else is working really well (Wolfenstein, VMware, All other apps fullscreen or not using glx or dga).

I was pretty sure it wasn't the video drivers but when I tried the last release 4191 it was unable to load X at all so I started testing it...

ALL drivers version from 2802 to 3123 does the same thing.

When I use 'nv' instead of 'nvidia' in the XF86Config-4 and I don't load the 'glx' extensions everything works just fine for all apps and X never crashes. (of course Wolfenstein does'nt work but it surely needs the GLX extensions).

Please can anybody help me with this,

NVidia's drivers are the ONLY THING on my computer that I haven't compiled myself with the source so it's becoming really frustrating
not to be able to solve this single really bothering problem I have on my system.


Mr Pink
Mr Pink is offline   Reply With Quote
Old 01-15-03, 10:32 PM   #2
Mr Pink
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 6
Default Xfree86.0.log

XFree86.0.log
Attached Files
File Type: txt xfree86.0.log.txt (28.0 KB, 152 views)
Mr Pink is offline   Reply With Quote
Old 01-15-03, 10:32 PM   #3
Mr Pink
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 6
Default .xsession-errors

.xsession-errors
Attached Files
File Type: txt .xsession-errors.txt (1.1 KB, 149 views)
Mr Pink is offline   Reply With Quote
Old 01-15-03, 10:47 PM   #4
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

Is this X log just screaming "try a standard version!!!" to anyone else?

That's about the only thing I see with it -- does it work using either 4.2.0 or 4.2.1, the actual released, tested, STABLE XFree86 versions?
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Old 01-15-03, 11:09 PM   #5
Mr Pink
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 6
Default X version

I know it may seem stupid to use this version but I'm a 'c' developer and I'm pretty sure that the problem comes from the drivers(otherwise I swear I wouldn't be here cause I've suspected everything else before this).

Of course I can't confirm this because I don't have access to the NVidia's source code (unfortunately) .

I'm using the exact same binaries on another computer that uses another video card
(3dfx Voodoo) and everything works great!

Of course it may be a X problem but I've tested a lot believe me!

I'll give it a try just to make sure but maybe someone knows about it so I'll wait a couple of days just in case I wouldn't have to reinstall X.


Mr Pink
Mr Pink is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nvidia + 2.4.19 gentoo = messed up ulukay NVIDIA Linux 18 11-02-02 12:58 AM
X Failed to load NVdriver c00lr4c3r NVIDIA Linux 13 10-22-02 02:44 PM
Error messages... HELP!!!! Imperito NVIDIA Linux 3 09-24-02 11:46 PM
GForce drivers installed...but dont work tomfullery NVIDIA Linux 6 09-22-02 09:23 AM
Need help to get the X to work on my Acer TravelMate 630 knchee NVIDIA Linux 16 09-19-02 11:16 PM

All times are GMT -5. The time now is 02:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.