Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-24-06, 12:34 PM   #1
mrn
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 254
Default Xinerama on 2/3 screens?

I have two monitors connected to an nvidia card, with twinview, working well. But I figured I could put in an ati card and use it for the tvout. The problem is I seem to either be able to have all 3 on xinerama (which I dont want, as I dont want the window manager putting windows on it when the tv is off most of the time anyway), or keep them all seperate.


Is it possible with twinview to have the two monitors connected to the nvidia card using xinerama, and the tv on :1.0?
mrn is offline   Reply With Quote
Old 01-24-06, 04:39 PM   #2
Thunderbird
 
Join Date: Jul 2002
Location: Netherlands, Europe
Posts: 2,105
Default Re: Xinerama on 2/3 screens?

Just use normal twinview for your nvidia card and use a seperate X server for the ati card at moments you need tvout. (startx -- -xf86config /etc/X11/XF86Config.ati :1)
Thunderbird is offline   Reply With Quote
Old 01-24-06, 05:05 PM   #3
mrn
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 254
Default Re: Xinerama on 2/3 screens?

Quote:
Originally Posted by Thunderbird
Just use normal twinview for your nvidia card and use a seperate X server for the ati card at moments you need tvout. (startx -- -xf86config /etc/X11/XF86Config.ati :1)

that'll start it on tty8 and shut down tty7 :/
mrn is offline   Reply With Quote
Old 01-25-06, 02:19 AM   #4
Thunderbird
 
Join Date: Jul 2002
Location: Netherlands, Europe
Posts: 2,105
Default Re: Xinerama on 2/3 screens?

In case you do that on a single videocard something like that will happen but there's no reason it would happen in a dual videocard situation as the second Xserver isn't related to the first one.
Thunderbird is offline   Reply With Quote
Old 01-25-06, 03:29 PM   #5
mrn
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 254
Default Re: Xinerama on 2/3 screens?

if I start another X server it's the same as switching to tty8 or tty1 for that matter, it'll turn off the display on tty7. It doesn't seem to matter if I'm using the ati card or not for that display, it'll still turn off the nvidia one.
mrn is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
3M Unveils 20x and 40x Multi-Touch Screens News Archived News Items 0 06-15-12 07:00 AM
(Gamers Hell) Assassin's Creed III New E3 2012 Screens News Archived News Items 0 06-11-12 06:30 AM
Got driver running but Xfree shows only weird screens silamael NVIDIA Linux 2 09-25-02 02:43 AM
no screens found + BusID ?? orion NVIDIA Linux 2 08-24-02 09:34 AM
Worked fine before, now getting "no screens found" HansBoldt NVIDIA Linux 3 08-22-02 07:20 AM

All times are GMT -5. The time now is 11:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.