Go Back   nV News Forums > Website Related > Feedback Forum

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-01-06, 04:35 PM   #25
Nutty
Sittin in the Sun
 
Nutty's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: United Kingdom
Posts: 1,835
Send a message via MSN to Nutty
Default Re: Server too busy?

ITs not vbulletin itself, its the stats program that advert people need in order to pay money, to keep the server running. The stats program kills the server cpu, but it has to be done.
Nutty is offline   Reply With Quote
Old 02-01-06, 04:52 PM   #26
Spyke
Foxie
 
Spyke's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Canada
Posts: 618
Send a message via AIM to Spyke Send a message via MSN to Spyke Send a message via Yahoo to Spyke
Default Re: Server too busy?

Quote:
Originally Posted by Nutty
ITs not vbulletin itself, its the stats program that advert people need in order to pay money, to keep the server running. The stats program kills the server cpu, but it has to be done.
It may not be vBulletin causing the high server loads, but it *is* vBulletin refusing to serve a page due to the server load passing what its load limit is set at.
__________________
Gaming:
Intel i7 980X @ 4GHz | ASUS Rampage III Extreme | GTX 480 3Way SLI @ 900Mhz | Koolance VID-NX480 | Corsair Obsidian 700D
Corsair H70 CPU Cooler | EK-FB RE3 | Corsair AX1200 | Black Ice SR1 360 | 240GB OCZ Revodrive X2 SSD | Windows 7 Ultimate
12GB Corsair Dominator GT @ 8-8-8-24-1T DDR3-1600 | Onkyo TX SR-707 | 70" Sharp Aquos LCD | KEF Audio 5.1 C3/C6LCR/C7
Workstation:
Intel i7 920 D0 @ 4GHz | ASUS Rampage II Extreme | GTX 480 @ 800Mhz | Koolance VID-NX480 | Lian-Li V1200B | Corsair HX1000
EK NB ASUS HP | Watercool HeatKiller 3.0 | Feser Extreme X-360 | 2x160GB Intel X25-M SSD RAID0 | 4x2TB WD20EARS RAID10
12GB Corsair Dominator @ 8-8-8-24-1T DDR3-1600 | Creative X-Fi Titanium | Pioneer DVR-212D | Gentoo Linux
Dell 3008WFP | JohnBlue JB3 | CityPulse DA2.03e II DAC | KingRex T20U w/ Modded Auricaps & PSU | Glow Audio Sub One
Server:
Quad Socket Opteron 8356 (16 cores) @ 2.3GHz | Supermicro H8QMi-2 | Supermicro 2U Chassis | Redundant 1200W PSU
32GB 2GBx16 DDR2-667 ECC | 4x 300GB Cheetah SAS RAID10 | Adaptec 5805 512MB w/BBU | Colocated | Gentoo Linux
Spyke is offline   Reply With Quote
Old 02-01-06, 05:42 PM   #27
Spyke
Foxie
 
Spyke's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Canada
Posts: 618
Send a message via AIM to Spyke Send a message via MSN to Spyke Send a message via Yahoo to Spyke
Default Re: Server too busy?

In global.php, there is a variable set with the admin cp, that gets checked with /proc/loadavg and then redirects to the error page if the load average exceeds the variable.

I was going to post the code snippits of these functions but then I realized that vBulletin is not free software. Whoops.
__________________
Gaming:
Intel i7 980X @ 4GHz | ASUS Rampage III Extreme | GTX 480 3Way SLI @ 900Mhz | Koolance VID-NX480 | Corsair Obsidian 700D
Corsair H70 CPU Cooler | EK-FB RE3 | Corsair AX1200 | Black Ice SR1 360 | 240GB OCZ Revodrive X2 SSD | Windows 7 Ultimate
12GB Corsair Dominator GT @ 8-8-8-24-1T DDR3-1600 | Onkyo TX SR-707 | 70" Sharp Aquos LCD | KEF Audio 5.1 C3/C6LCR/C7
Workstation:
Intel i7 920 D0 @ 4GHz | ASUS Rampage II Extreme | GTX 480 @ 800Mhz | Koolance VID-NX480 | Lian-Li V1200B | Corsair HX1000
EK NB ASUS HP | Watercool HeatKiller 3.0 | Feser Extreme X-360 | 2x160GB Intel X25-M SSD RAID0 | 4x2TB WD20EARS RAID10
12GB Corsair Dominator @ 8-8-8-24-1T DDR3-1600 | Creative X-Fi Titanium | Pioneer DVR-212D | Gentoo Linux
Dell 3008WFP | JohnBlue JB3 | CityPulse DA2.03e II DAC | KingRex T20U w/ Modded Auricaps & PSU | Glow Audio Sub One
Server:
Quad Socket Opteron 8356 (16 cores) @ 2.3GHz | Supermicro H8QMi-2 | Supermicro 2U Chassis | Redundant 1200W PSU
32GB 2GBx16 DDR2-667 ECC | 4x 300GB Cheetah SAS RAID10 | Adaptec 5805 512MB w/BBU | Colocated | Gentoo Linux
Spyke is offline   Reply With Quote
Old 02-01-06, 05:54 PM   #28
Son Goku
Registered User
 
Son Goku's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: 439 East District, Mount Paozu
Posts: 1,714
Default Re: Server too busy?

Well, if all else comes to fail, one could try what Spyke is saying. Sounds like he might have an idea what can cause a problem like this. As to advert software probs, I wonder if the box has multiple CPUs, and it's possible to tie the advert stuff to one CPU, or perhaps a couple, and then let the others run the other forum related stuff... Then again, not sure what hardware is being run, let along how many CPUs might be in the box/the mobo might support...

In any case, I'm not seeing the server too busy error message now, but I had this morning, prior to heading off to class, and forgetting about loging in, till I was done with my day...
Son Goku is offline   Reply With Quote
Old 02-01-06, 10:52 PM   #29
MikeC
Administrator
 
MikeC's Avatar
 
Join Date: Jan 1997
Location: Virginia
Posts: 7,132
Default Re: Server too busy?

We have a new server and will be moving to it in the next few days.
MikeC is offline   Reply With Quote
Old 02-01-06, 10:56 PM   #30
Mudcrutch
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Ohio
Posts: 294
Default Re: Server too busy?

Quote:
Originally Posted by MikeC
We have a new server and will be moving to it in the next few days.
awesome.. keep up the great work with the site..
Mudcrutch is offline   Reply With Quote
Old 02-02-06, 01:52 AM   #31
bkswaney
Mr. Extreme!
 
bkswaney's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: SC
Posts: 3,421
Send a message via Yahoo to bkswaney
Default Re: Server too busy?

Quote:
Originally Posted by MikeC
We have a new server and will be moving to it in the next few days.


Mike... Were did u find the new server?
PM me and let me know. I'm having the same problem
as you guys with my site. I've moved us a bunch of times
over the past 9 years. We've hit a wall again and need to move
once more.

BTW... The planet suxs a big one. I moved from there last year
for the same reason.


B
__________________
Notebook!
Compaq Presario CQ60-215DX
AMD 64 Athlon X2 @ 2GHz (QL62)
15.6 inch HD WideScreen
Nvidia 8200M-G 895mb
2Gig system ram
250Gig SATA 5400rpm HDrive
Vista Premium
bkswaney is offline   Reply With Quote
Old 02-02-06, 02:44 AM   #32
GamerGuyX
 
GamerGuyX's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Kentwood, Michigan
Posts: 4,200
Default Re: Server too busy?

Rage3D doesn't have these problems...
__________________
[COLOR="Red"][SIZE="4"]People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people. -[B] V[/B][/SIZE][/COLOR]


[url="http://folding.extremeoverclocking.com/user_list.php?s=&t=35216"]Folding for Team# 35216 : NvNews + OSNN + SP[/URL]
GamerGuyX is offline   Reply With Quote

Old 02-02-06, 07:45 AM   #33
ENU291
Die spammer!! DIE!!!
 
ENU291's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: New York, NY
Posts: 2,312
Send a message via AIM to ENU291 Send a message via Yahoo to ENU291
Default Re: Server too busy?

Quote:
Originally Posted by GamerGuyGLX
Rage3D doesn't have these problems...
How DARE YOU!
__________________
EVGA 8800GTX; Asus MSN-SLI Deluxe mobo; Athlon X2 5200+(225X13/2.93GHZ); Corsair XMS TWIN2X (1024X4); WD Raptor 150GB HD; MAXTOR 500GB HD; CL X-Fi XtremeGamer; Xbox360 HD-DVD; Plextor 18X DVD-RW/+RW; Dell 2707WFP

Registered Linux User # 444118 Xbox360 GamerTag: StryderXx PSN ID: StryderXx


Quote:
Originally Posted by nVJoe
Gamers are the most unhappy and miserable consumer group I know of. Just sit back, relax and have fun.
ENU291 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-06, 08:40 AM   #34
Sazar
Sayonara !!!
 
Sazar's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Austin, Texas
Posts: 9,297
Default Re: Server too busy?

Quote:
Originally Posted by MikeC
Our CPU cannot handle our traffic today. Sorry
Man, you and your pr0n
Sazar is offline   Reply With Quote
Old 02-02-06, 08:46 AM   #35
superklye
 
Join Date: Jul 2004
Location: MKE
Posts: 13,629
Default Re: Server too busy?

Quote:
Originally Posted by Sazar
Man, you and your pr0n
No! GIB and his pr0n.
superklye is offline   Reply With Quote
Old 02-02-06, 10:17 AM   #36
Son Goku
Registered User
 
Son Goku's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: 439 East District, Mount Paozu
Posts: 1,714
Default Re: Server too busy?

When we get a new server, no one slash dot the thing....

Another day of server too busy messages?
Son Goku is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fujitsu Marries GPUs and Xeon in High-Density HPC Server News Archived News Items 0 06-13-12 07:30 PM
Virtualization, Windows Server 2012 dominate Microsoft's TechEd News Archived News Items 0 06-11-12 07:10 PM
nvidia error and server stuck barbara NVIDIA FreeBSD 3 04-30-12 02:20 PM
XF86COnifg-4 configuring and server crashes JoeJaz100 NVIDIA Linux 2 10-01-02 10:49 AM
Need help to get the X to work on my Acer TravelMate 630 knchee NVIDIA Linux 16 09-19-02 11:16 PM

All times are GMT -5. The time now is 02:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.