Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA Legacy Graphics Cards

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-03-06, 08:48 PM   #1
Oxygen
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 8
Default FX5200 TV Out Problems

Hey all - I would appreciate your help on this one. I just bought an FX5200 to use as the video card for a media center PC. However, there is one thing I cannot figure out. Here is the situation:

I have a TV without S-Video so I am using an S-Video to Composite converter. This same cable and converter worked with a Geforce4 MX400 that was once connected to this computer. However, when I use the 5200, I see rolling horizontal bars on the TV and the image is in black and white.

I brought the computer over to a TV with S-Video, and the image was fine but still in black and white.

I then connected the computer to a standard VGA monitor, and it worked perfectly fine (colors and all, stable image). So I must ask, what is up?

This seems to be operating system independent since all of this happens before I get to the bootloader for either Windows or Linux (I have tried both to no avail).

I am hoping someone can help.

Thanks in advance,
-- Oxygen
Oxygen is offline   Reply With Quote
Old 02-04-06, 04:19 AM   #2
sharangad
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 413
Default Re: FX5200 TV Out Problems

I think yer S-Video cable is dodgy and only transmits the brightness infromation instead of both brightness (luminance) and chrominance.

You can force a composite signal over S-Video.

To do this bring up the nVidia applet and go to device settings for your TV as shown here

http://sparrowhawk.no-ip.info/downloads/image001.jpg

and then change the TV output type to composite instead instead of S-Video or Auto as shown here:

http://sparrowhawk.no-ip.info/downloads/image002.jpg

Hopefully that should give you a colour signal over S-Video.
sharangad is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problems with drivers after 295.40 (OpenSuSE 12.1, GeFroce 7900 GS, Phenom II X4) alawa NVIDIA Linux 0 06-09-12 06:37 PM
Nvidia Problems in Slackware 8.1 xtreme NVIDIA Linux 3 10-01-02 12:03 PM
F1 2002 problems with driver 40.41 arutten NVIDIA Windows Graphics Drivers 6 10-01-02 07:07 AM
Leadtek Nforce problems druga runda CPUs, Motherboards And Memory 4 09-18-02 08:26 AM
DirectX 8 problems with GeForce4 Derwin NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 19 08-20-02 01:23 AM

All times are GMT -5. The time now is 12:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.