Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-01-06, 09:57 PM   #1
dbacon
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 9
Default FC4 2.6.14 issue with startx failing

It randomly started doing this. It boots up and I get the NVidia Splash
Then I get the normal login.... if i try to login it sits their loading for a bit.. then the kde splash showes up and then it just returns me back to the login screen.

I tryed using nvidia-xconfig and it set my config to be:
"nvidia" instead of "nv"
and GLX

If I do a "modprobe nvidia" it just sticks me back a the command prompt with nothing echoed.

Any idea of what I have screwed up? Newbie here.... so please be patient. any help is definatly appreciated
dbacon is offline   Reply With Quote
Old 02-01-06, 10:01 PM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: FC4 2.6.14 issue with startx failing

Please generate and post an nvidia-bug-report.log.

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 02-02-06, 03:36 AM   #3
jdehls
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 8
Default Re: FC4 2.6.14 issue with startx failing

()
jdehls is offline   Reply With Quote
Old 02-02-06, 01:20 PM   #4
dbacon
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 9
Default Re: FC4 2.6.14 issue with startx failing

Ok I looked in my /var/logs directory and there is no nvidia-bug-report.log listed. How do I trigger it to be generated?

Thanks for the help
dbacon is offline   Reply With Quote
Old 02-02-06, 01:30 PM   #5
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: FC4 2.6.14 issue with startx failing

Per the NVIDIA README, a bug report is generated by running nvidia-bug-report.sh as root.

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 02-02-06, 02:15 PM   #6
dbacon
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 9
Default Re: FC4 2.6.14 issue with startx failing

Running into a little snaffooo.. I tried running locate and it said that i need to run Updatedb first. That gave me some kind of

fatal error: updatedb: create_db: fopen: '/var/lib/slocate/slocate.db.tmp': Read-only file system

So I tried changing permisions on my "var" directory. That didnt help any.

So I looked in the Nvidia readme and did a search (ctrl-f) and it didnt find "nvidia-bug". So i dont know where that file is. Would you mind pointing me in the right direction?

Thanks for all your help! You guys really are fast to reply! Great forum!

Danny
dbacon is offline   Reply With Quote
Old 02-02-06, 02:27 PM   #7
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: FC4 2.6.14 issue with startx failing

If you have a read-only filesystem, then you need to get that resolved before you can generate a bug report. The bug report is generated in the same directory where you run the command to generate it.

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 02-02-06, 03:26 PM   #8
dbacon
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 9
Default Re: FC4 2.6.14 issue with startx failing

The only part of my filesystem that is read only is my CDrom and /mnt/ntfs
the ntfs is a vfat filesystem with my windows data on it (mp3, movies, docs, etc)

would that effect that issue?

Anyone know where the nvidia-bug-errorlog.so file is located? I am also logged in as root if that matters. I would assume that being root is a good thing in this case.

Thanks!

Danny
dbacon is offline   Reply With Quote

Old 02-02-06, 03:38 PM   #9
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: FC4 2.6.14 issue with startx failing

Did you install the official NVIDIA driver package, or are you using a 3rd party version? The official bug report is always installed in /usr/bin/nvidia-bug-report.sh which is in every user's $PATH by default.

-Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 02-02-06, 03:44 PM   #10
dbacon
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 9
Default Re: FC4 2.6.14 issue with startx failing

I just did a search in /urs/bin by going to the /bin directory and typing:
dir nvidia*

and it displayed nothing... so it looks like it is missing.....

I used the installation from yum command. From Livna. How can I install the one from the NVIDIA site using command line?

I have the ability to ssh into my server, but i have no GUI

Thanks!!

Danny
dbacon is offline   Reply With Quote
Old 02-02-06, 03:47 PM   #11
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: FC4 2.6.14 issue with startx failing

See:
http://www.nvidia.com/object/unix.html

You can use wget to download the driver package.

-Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 02-02-06, 04:00 PM   #12
dbacon
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 9
Default Re: FC4 2.6.14 issue with startx failing

awesome! I will check that out right now! thanks for the help! I am a total Newbie! but getting better everytime i break something! lol

Danny
dbacon is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NVIDIA Responds to Reports of Kepler V-Sync Stuttering Issue Rieper NVIDIA GeForce 600 Series 13 03-03-13 10:56 PM

All times are GMT -5. The time now is 09:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.