Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > General Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-02-03, 02:36 PM   #1
schtorch
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 2
Question Suse 8.1 nvaudio

Hi all,

I tried to install the nforce-1.0248 RPM for Suse 8.1. But unfortunately, the sound does not work.

I did some more research and found out that inside the RPM from NVidia for Suse 8.1 theres no "nvaudio.o". In the RPM for Mandrake there is one.

Is this my problem? Do I have to compile the sources?

Thanks for the help.

Jens

schtorch is offline   Reply With Quote
Old 01-19-03, 07:33 AM   #2
schtorch
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 2
Default

Solved:

with the help of a guy that e-mailed me, I tried the following:
1. Download SOURCE RPM
2. install as written in README
3. edit /etc/boot.local
insmod soundcore
insmod ac97_codec
insmod nvaudio

This works, seems that the normal RPM for SUSE 8.1 is broken (no nvaudio driver).
schtorch is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Geforce 440 Go, SuSE 8.0, and new Nvidia drivers loudawg NVIDIA Linux 4 06-01-04 12:54 AM
My SuSE 8.0 just totally BROKE. Help please!!! sephiroth762 NVIDIA Linux 6 10-09-02 02:30 PM
Suse 8.1 and Nvidia drivers tombraider500 NVIDIA Linux 4 10-06-02 11:19 AM
Cannot load nvaudio driver (NVidia nforce) thahn01 NVIDIA Linux 4 09-13-02 01:28 AM
Newbie - Compiling my own for SuSe 8.0 jocephus19 NVIDIA Linux 5 09-01-02 09:38 PM

All times are GMT -5. The time now is 01:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.