Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-22-03, 01:47 PM   #1
znort99
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 1
Default Redhat 80 + 1.0.4191 = Horrible 2D performances

Hi there,

Here's my system:

CPU: Athlon XP 2000+
Mobo: Gigabyte 7VAXP
Chipset: VIA KT400 AGP x8
RAM: 512M DDR 333
GPU: NVidia GeForce 4 Ti 4400
OS: RedHat 8.0 + latest kernel
Driver: 1.0.4191 Linux IA32
X11: XFree86 4.2.0
X11 config: 1600x1200 @ 24 bits

My problem: everything seems to work
fine except for the fact that the 2D performance
is horrible: when I drag a shell window atop
other windows, the "damaged" window take
forever to re-paint.

However, if I launch a 3D app. (one that
actually creates an OpenGL rendering context),
the problem disappears for a while (i.e.
2D refresh behaves reasonably well).

Has anyone any idea what's going on ?

Am I the only one experiencing this ?

Could this be an AGP issue (I sometimes
see some messages about mtrr in my console
log, although it's kind of impossible to tell
which part of the system is whining about it:
kernel ?, X11 ? NVidia driver ?).

Any help GREATLY appreciated
znort99 is offline   Reply With Quote
Old 01-22-03, 02:21 PM   #2
jnd3
Sword Saint
 
jnd3's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Alpharetta, GA USA
Posts: 465
Send a message via AIM to jnd3 Send a message via Yahoo to jnd3
Default

Check here:

http://www.nvnews.net/vbulletin/show...&threadid=6422

General consensus is that it's a bug with the drivers. Revert back to the 3123 set and you should be good to go...

Cheers,
JND
jnd3 is offline   Reply With Quote
Old 01-22-03, 06:19 PM   #3
how
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Australia
Posts: 142
Default

Athlon-xp 1800+
Geforce2 mx 400
Redhat 8

I have horrible 3D performance. 2D is fine for me though. q2 1024 is like 27fps. something is weird is going on. I tried all other version of drivers.
how is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Redhat 8.0 NVIDIA works - INSTRUCTIONS STEEL1 NVIDIA Linux 267 04-15-03 07:48 PM
nForce + RedHat 7.3 Success Story rtz NVIDIA Linux 47 02-15-03 03:20 AM
redhat 8 nforce network success cd21 NVIDIA Linux 2 10-07-02 09:48 PM
NVidia Drivers HowTo for RedHat 8.0 needed eduardp NVIDIA Linux 10 10-04-02 04:59 AM
Redhat 8.0, no rpm, can't compile. Ironphil NVIDIA Linux 6 10-02-02 04:13 PM

All times are GMT -5. The time now is 02:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.