Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-26-03, 05:03 PM   #1
avrin
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 3
Unhappy Nvidia nForce XFree86 issues with RH 8.0

HI

Have installed RedHat 8.0 which works really well on all but one of my machines.

MBoard ASUS A7266-????
CPU Athlon 1700+
256 MB DDR

On board nForce PCI Controller
On board GeForce 2 (Generic)
On board NVidia MCP audio (Dolby Digital)

X just hangs during the install .... (No messages)

I tried the text install .....

Firstboot init script hangs machine (I believe its trying X) (No messages)

Should I try bypass the firstboot set init level to 3 and install NVidia drivers ???

Does nForce PCI controller require drivers before this will work???
avrin is offline   Reply With Quote
Old 02-02-03, 05:09 AM   #2
os2
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Gold Coast, Australia
Posts: 9
Default

I have had the same problem on my wifes ASUS NForce motherboard and have yet to find a solution. Has anyone else solved this problem??

Regards,

os2
os2 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-03, 04:58 PM   #3
avrin
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 3
Talking

Need to get three drivers.

1.) NVIDIA_nForce...rpm
2.) NVIDIA_kernel...rpm
3.) NVIDIA_GLX...rpm

They are all available from nvidia's site.


NB!!!

Do a text install . . .
once you have installed (Making sure not to start in Graphic mode)
install the 3 rpm packages listed above.

then in /etc/X11/XF86Config

find the line that says "nv" and change it to "nvidia"

then in /etc/inittab

cahnge the initdefault line to be init 5 and not init 3.

if you have hassles then reboot in interactive mode and do not start the firstboot service .... that will give you a chance to login on one of your tty's

I hope this helps
avrin is offline   Reply With Quote
Old 02-03-03, 03:53 AM   #4
os2
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Gold Coast, Australia
Posts: 9
Default

Thanks avrin. I'll give it a go and let you know the outcome.

Regards,

os2
os2 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nvidia + 2.4.19 gentoo = messed up ulukay NVIDIA Linux 18 11-02-02 12:58 AM
X Failed to load NVdriver c00lr4c3r NVIDIA Linux 13 10-22-02 02:44 PM
Error messages... HELP!!!! Imperito NVIDIA Linux 3 09-24-02 11:46 PM
GForce drivers installed...but dont work tomfullery NVIDIA Linux 6 09-22-02 09:23 AM
Need help to get the X to work on my Acer TravelMate 630 knchee NVIDIA Linux 16 09-19-02 11:16 PM

All times are GMT -5. The time now is 04:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.