Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > CPUs, Motherboards And Memory

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-13-06, 06:10 PM   #13
rflair
W OOO OOO
 
rflair's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: T.O. Canada
Posts: 714
Default Re: How much ram?

Asus has a nice little PDF thats explains the RAM thing, its written by Intel.

Pages 8 and 9 explain everything pretty much.

ftp://ftp.asus.com/pub/ASUS/mb/4GB_Rev1.pdf
__________________
Vista x64
Intel Q6600 (3.6GHz 1.45v)
ATI 4890
Sharp Aquos 42" 1080p
ASUS P5K-E
8.0G OCZ RAM
Rig is ON 24/7
rflair is offline   Reply With Quote
Old 03-13-06, 08:29 PM   #14
Son Goku
Registered User
 
Son Goku's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: 439 East District, Mount Paozu
Posts: 1,714
Default Re: How much ram?

In most situations today I would say 1 or 2 GB... Some newer games, and distributed computing projects like this one

http://attribution.cpdn.org/

probably 2 GB... Look at the recommended system requirements for why I say that...

I've got 1 GB now, which in most cases I've run into is OK, but I'm on the fence whether I'll go 2 or 3 GB after Vista comes out, in part because I might go dual core sometime latter this year/next depending on finances. Hell at this point I can't even say X2, Conroe, or whatever the hell else, and whatever it would be, I already run a prolithera of projects and would assign WUs to both cores . Mind you I'll be going win64 then... 4 GB seems like overkill now anyhow.
Son Goku is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Computex: ASUS Mars III Dual GTX 680 Card Comes With 8GB RAM News Archived News Items 0 06-05-12 01:40 PM
Max Payne 3 system requirements updated, new PC screenshots released News Archived News Items 0 05-28-12 06:49 AM
Installed Ram Shows 4GB and it says 2.5GB are usable muelo1000 Microsoft Windows 7 29 05-01-12 10:08 AM
Program to Identify DDR RAM modules speeds MUYA General Hardware 4 10-11-02 11:41 AM

All times are GMT -5. The time now is 01:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.