Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > CPUs, Motherboards And Memory

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-12-06, 08:10 PM   #1
rage10
Registered User
 
rage10's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: In the clouds!:)
Posts: 1,270
Exclamation cpu upgrade

I have a dell optiplex intel pentium 3 667 megahertz
and I am looking to replace the cpu. My dadwon't let me get a new computer, so I'm trying to find a fast pentium 3 and how much it will cost. aside from the cpu it is a good computer and the only games I probibly will use are :flight/combat flight simulators

thankes for eny help
rage10 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-06, 06:09 AM   #2
Lfctony
Registered User
 
Lfctony's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Larnaca, Cyprus
Posts: 4,152
Default Re: cpu upgrade

The fastest P3 to come out was 1.4Ghz. I don't know if you can find one around, but make sure your motherboard supports it. Look it up in your manual. You may have to settle for less than that.

http://www.intel.com/support/process.../CS-007564.htm
__________________
Fafnir: Intel Core 2 Quad 6600@3.2Ghz|eVGA 780i SLI|PNY GTX480 |Kingston DDR667 4096MB|WD Black Caviar 500GB|Seagate SATA 250GB|Seagate SATA 200GB| Seagate SATA 160GB|OptiArc AD-7173S DVDRW|Nec 3351 DVDRW|Creative X-FI XM|LG Flatron W2261V|Logitech X-530|Thermaltake Armor|Amptac 850W SLI PSU|Logitech G9 Mouse|Xigmatek HDT S-1283 CPU Cooler|Windows 7/FW 257.21

PS2 - Wii - Xbox - Xbox360 - PSP - GC - PS3 Owner

Boycott Starforce...

Quis Custodiet Ipsos Custodes?
Lfctony is offline   Reply With Quote
Old 03-13-06, 04:58 PM   #3
SH0DAN
SGIRealityEngine
 
SH0DAN's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Citadel Station
Posts: 1,676
Send a message via ICQ to SH0DAN
Default Re: cpu upgrade

But how will you go about getting the mobo on the Dell to recognize the new cpu ?? as far as I know flashing a Dell bios is impossible.
__________________
When plunder becomes a way of life for a group of men living together in society, they create for themselves, in the course of time, a legal system that authorizes it and a moral code that glorifies it. -Fred Bastiat-

The last official act of a corrupt government is to loot the nation.

When buying and selling are controlled by legislation, the first things to be bought and sold are legislators.
P. J. O'Rourke

------------------
Q6600 g0 @3.20Ghz 1.30 VOLTS||Tr ULTIMA 90I + ||2X1Gb Crucial Ballistix Tracer PC6400 4-3-3-7@ 400 x 8
BFG 260gtx MAXCORE55 @ 690/1420/2377 ||Asus P5K-Deluxe WiFi AP||Corsair HX520||Nec 2470WNX-BK + LG 1751S|
Lian Li PC-65B + II||Western Digital 150GB RaptorX|| Samsung 750Gb HD x3|| WD 2500KS ||Samsung 183s||SB Audigy 2 ZS||Audio Technica ESW9's +red RSA Predator|G11+MX518
SH0DAN is offline   Reply With Quote
Old 03-13-06, 05:23 PM   #4
ragejg
nV News Alumni
 
ragejg's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Finger Lakes of Hell, NY
Posts: 5,399
Send a message via AIM to ragejg
Default Re: cpu upgrade

Get a Powerleap with a Celeron II 1.4ghz... I think they can be had for about $60-$80 bucks.
__________________

2010-2011 Reviews: GTX 570 | GTX 580 | GTS 450 | GTX 460 | GTX 465
Pre-2010 Reviews: 6600 GT | XMS 4400 DDR | SilenX Cooler | 6800 | 5900 XT | Personal Cinema | 5900 NU


______________________________________________
Phenom II x6 1090t @ 4.0 ghz | Asus M498TD-EVO Am3 SLI nForce 980a | 2x EVGA GTX 560 SLI | 2x4gb DDR3-1333 | Antec EarthWatts EA650 PSU | 60gb Mushkin Calisto Enhanced Sandforce SSD | 2x WD2500KS RAID 0 | Sunbeam Tuniq 3 case | 24" Asus 19x10 LED LCD | 26" Panasonic 720p TV | Sidewinder X5 mouse | Logitech MX5500 & Revolution mouse | Altec Lansing 5.1 THX-Certified audio | Win 7 Ultimate | desk | couch


ragejg is offline   Reply With Quote
Old 03-13-06, 05:40 PM   #5
ViN86
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15,486
Default Re: cpu upgrade

it would be cheaper to get a new mobo and chip than getting an older chip.
ViN86 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-06, 11:38 PM   #6
rage10
Registered User
 
rage10's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: In the clouds!:)
Posts: 1,270
Default Re: cpu upgrade

Quote:
Originally Posted by ViN86
it would be cheaper to get a new mobo and chip than getting an older chip.



cool! were can I get one? and will I have to reinstall WINXP?

sorry I forgot to say it before, the PCI slotes are on a rack that is removible and plugs in to the mobo, and the case is bilt for it

I will inclose pics of it if some one tells me how.

Last edited by rage10; 03-14-06 at 12:09 AM.
rage10 is offline   Reply With Quote
Old 03-14-06, 11:44 AM   #7
ViN86
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15,486
Default Re: cpu upgrade

you will more than likely have to reinstall winxp. however, some ppl have gotten by without a fresh install by removing all the motherboard/chipset drivers, then running the repair option from the windows xp CD.

you have to check a few things. first, is your video integrated or is it a videocard? if its a card, then you will need an AGP based motherboard (unless you want to buy a new one, in which case id go PCI express). if its integrated, youll need to get a card or another motherboard with integrated video.

then theres the issue of intel vs. AMD. if you game a lot, id go with AMD. a socket 754 motherboard and chip would be a good idea, as its very cheap and they perform well. however, then theres the issue of whether or not you have DDR ram.

heres some places that sell them separately and in combos:
http://www.newegg.com
http://www.zipzoomfly.com
ViN86 is offline   Reply With Quote
Old 03-14-06, 03:41 PM   #8
rage10
Registered User
 
rage10's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: In the clouds!:)
Posts: 1,270
Default Re: cpu upgrade

Quote:
Originally Posted by ViN86

you have to check a few things. first, is your video integrated or is it a videocard? if its a card, then you will need an AGP based motherboard (unless you want to buy a new one, in which case id go PCI express). if its integrated, youll need to get a card or another motherboard with integrated video.
my mobo has a bilt in video card but i'm useing a NVIDIA GEFORCE FX 5200
for pci,not pci expres!!! but were can I get a mobo that fits my case???
rage10 is offline   Reply With Quote

Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Maintain Your Privacy by Manually Accepting and Rejecting "Cookies" (nV News) MikeC Open Forum 2 02-02-13 07:15 PM
At what CPU speed Does the GeForce4 Ti 4600 max out? DenverBuc NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 3 10-08-02 06:15 PM
Prime95 and CPU stress testing DaveW General Software 2 10-05-02 12:38 PM
Do I need to reinstall NVIDIA driver if I upgrade from GF2 Pro to GF4 Ti? ant NVIDIA Linux 1 09-30-02 06:39 AM
To upgrade, or not to upgrade... jnd3 Microsoft Windows XP And Vista 18 09-13-02 11:09 AM

All times are GMT -5. The time now is 09:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.