Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA FreeBSD

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-21-06, 09:09 AM   #1
FLAGEL
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1
Default FBSD 6.1-PRERELEASE 1.0-8178 results in no GLX

Info:
OS: FreeBSD 6.1-PRERELEASE (Custom kernel: no agp)
Graphics card: Asus Geforce Ti4200 128MB

I have a problem that'd I'd be very very happy if someone helped me with, I've tried to get it working for days, using nvidia-documentaion, google and forums as help, but no solution so far.

I started out with building and installing a custom kernel without the agp-option, then installing compat5x from ports and adding 'compat5x_enable="YES"' to /etc/rc.conf. After that I installed the 1.0-8178-driver from ports (with the standard options), and lastly i installed nvidia-xconfig from ports and ran it.

Xorg works fine but whenever I tried to run something involving GLX I got this error: "Error: couldn't find RGB GLX visual".

After a lot of hassle I decided to download the drivers from nvidia and install them that way, no help there, problem still existed.

kldstat
Code:
Id Refs Address    Size     Name
 1   10 0xc0400000 3c0f34   kernel
 2    2 0xc07c1000 1aff0    linux.ko
 4    1 0xc0c06000 58520    acpi.ko
 5    1 0xc3ebc000 3e6000   nvidia.ko
sysctl hw.nvidia
Code:
hw.nvidia.agp.host-bridge.rates: 4x 2x 1x 
hw.nvidia.agp.host-bridge.fw: supported
hw.nvidia.agp.host-bridge.sba: supported
hw.nvidia.agp.host-bridge.registers: 0x1f000217:0x00000001
hw.nvidia.agp.card.rates: 4x 2x 1x 
hw.nvidia.agp.card.fw: supported
hw.nvidia.agp.card.sba: supported
hw.nvidia.agp.card.registers: 0x1f000217:0x00000000
hw.nvidia.agp.status.status: disabled
hw.nvidia.agp.status.driver: n/a (unused)
hw.nvidia.agp.status.rate: n/a (disabled)
hw.nvidia.agp.status.fw: n/a (disabled)
hw.nvidia.agp.status.sba: n/a (disabled)
hw.nvidia.version: NVIDIA FreeBSD x86 NVIDIA Kernel Module  1.0-8178  Wed Dec 14 17:04:30 PST 2005
hw.nvidia.registry.EnableVia4x: 0
hw.nvidia.registry.EnableALiAGP: 0
hw.nvidia.registry.NvAGP: 1
hw.nvidia.registry.EnableAGPSBA: 0
hw.nvidia.registry.EnableAGPFW: 0
hw.nvidia.registry.SoftEDIDs: 1
hw.nvidia.registry.Mobile: 4294967295
hw.nvidia.registry.ResmanDebugLevel: 4294967295
hw.nvidia.registry.FlatPanelMode: 0
hw.nvidia.registry.DevicesConnected: 0
hw.nvidia.registry.VideoEnhancement: 0
hw.nvidia.registry.RmLogonRC: 1
hw.nvidia.registry.DetectPrimaryVga: 0
hw.nvidia.cards.0.model: GeForce4 Ti 4200
hw.nvidia.cards.0.irq: 19
hw.nvidia.cards.0.vbios: 04.25.00.30.00
hw.nvidia.cards.0.type: AGP
Snippet of /etc/X11/xorg.conf
Code:
Section "Module"
    Load           "dbe"
    Load           "extmod"
    Load           "glx"
    Load           "record"
    Load           "xtrap"
    Load           "freetype"
    Load           "type1"
EndSection

Section "Device"
    Option "NvAGP" "1"
    Identifier     "Card0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "nVidia Corporation"
    BoardName      "NV25 [GeForce4 Ti 4200]"
EndSection
glxinfo -display :0.0
Code:
name of display: :0.0
Error: couldn't find RGB GLX visual

   visual  x  bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer  ms  cav
 id dep cl sp sz l  ci b ro  r  g  b  a bf th cl  r  g  b  a ns b eat
----------------------------------------------------------------------
0x21  8 pc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
0x22  8 gs  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
0x23  8 sc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
0x24  8 tc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
0x25  8 dc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
0x26  8 sg  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
It would mean A LOT to me if someone could help me in some way or point me at the right direction.

Thanks in advance!

Edit: It's solved now, I have no clue how or why... but it is. O_o Thanks anyway!

Last edited by FLAGEL; 03-21-06 at 11:36 AM.
FLAGEL is offline   Reply With Quote
Old 03-27-06, 06:08 AM   #2
zander
NVIDIA Corporation
 
zander's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,740
Default Re: FBSD 6.1-PRERELEASE 1.0-8178 results in no GLX

Chances are X was running with a default depth of 8; using DefaultDepth to set it to 24 would have helped in this case. Future NVIDIA non-legacy Linux graphics drivers will default to depth 24.
zander is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Glx mrbig1344 NVIDIA Linux 7 09-30-02 06:45 AM

All times are GMT -5. The time now is 07:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.