Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 08-12-02, 10:29 PM   #1
UCMullet
Guest
 
Posts: n/a
Default RH 7.3 (2.4.18-3) with AOpen ti4600

Well I've tried absolutely everything my newb brain can think of.

Ran NVchooser.sh, downloaded and installed...

NVIDIA_kernel-1.0-2960.rh73up.athlon.rpm
NVIDIA_GLX-1.0-2960.i386.rpm

Did everything the README says... changed XF86Config-4 as it says. Ran nv_check.sh and it says everything will work fine. I try to startx and then it just goes to a black screen (big surprise). CTRL-ALT-BACKSPACE doesn't kick me back out to the console either.

I've checked out XFree86.0.log and there are NO error messages with -logverbose 5. The odd thing is that after I restart my computer and then run nv_check.sh it says it cannot detect the NVIDIA kernel.

This led me to believe I should stay away from the rpm and stick to the tars. What do you guys think, I'm all out of ideas.

(BTW, I was able to install NVIDIA just fine on a pentium 2.2 with a vanta 16MB. Worked great. I also tried messing with Modeline in XF86Config-4, to no avail.)
  Reply With Quote
Old 08-13-02, 03:05 AM   #2
Thunderbird
 
Join Date: Jul 2002
Location: Netherlands, Europe
Posts: 2,105
Default

The nvidia kernel module is loaded at the startup of X that's why the script couldn't find it I think. I would try the following to see if it helps. Do "modprobe NVdriver" while you are in a console, after it try to startx. (perhaps the kernel module spits out errors ..)
Thunderbird is offline   Reply With Quote
Old 08-13-02, 04:09 AM   #3
Phlanx
Guest
 
Posts: n/a
Default

try:
prompt$ lsmod

Do you see 'nvidia' or 'NVdriver' somewhere?
then do
prompt$ insmod NVdriver

(whatch the case)

You could also delete your XFconfig-4 file and regenerate with Xconfigurator (after you're sure the Nvidia module is running)
  Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange RedHat 7.3 issues with A7N266-C nforceuser NVIDIA Linux 8 09-27-02 03:16 PM
NVIDIA driver doesn't install successfully on RH 7.3 Sunni NVIDIA Linux 3 08-28-02 02:30 PM
What card works on RH 7.3 w/ MINIMAL effort? j_g NVIDIA Linux 10 08-16-02 03:53 AM
Xtacy t14600, Redhat 7.3.. X but no logo. Rob C. NVIDIA Linux 8 08-12-02 09:28 AM
NVIDIA 2960 Drivers & RH 7.3 W/2.4.18-5 XASCompuGuy NVIDIA Linux 6 08-02-02 11:53 AM

All times are GMT -5. The time now is 10:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.