Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-07-03, 04:35 AM   #1
gzunk
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 21
Default Problem with HIGHMEM enabled kernel

I'm running driver version 4363 on gentoo linux (kernel 2.4.20 + gentoo patches). If I build a HIGHMEM enabled kernel then I can't load the nvidia kernel module. I get the following errors:

/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/video/nvidia.o: unresolved symbol highmem_start_page
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/video/nvidia.o: unresolved symbol kmap_prot
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/video/nvidia.o: unresolved symbol kmap_pte

Any ideas on how I can have a HIGHMEM enabled kernel and load the nvidia kernel module?
__________________
Core 2 Quad Q6600 | Thermalright Ultra 120 Extreme | Asus P5K (P35) | 8GB Corsair DDR2-800
Sapphire Radeon 4870 X2 | 30" Samsung 305T LCD (2560x1600)
(4xSATA) 3 TB | 2 x Pioneer DVD+-RW DL
Logitech diNovo Edge | Logitech MX Revolution | Silverstone Temjin TJ10 | Antec TruePower Quattro 850
gzunk is offline   Reply With Quote
Old 09-07-03, 11:54 PM   #2
gmoney
HP ZD7000 Linux (5700 Go)
 
Join Date: Jan 2003
Location: Santa Barbara
Posts: 14
Default

Errrrr.... I've got the same setup (Gentoo, 2.4.20-gentoo-r6) with Highmem (1 gig of Ram) and it builds and loads fine. What options do you have in your /etc/make.conf? My CFLAGS are set to:
CFLAGS="-fstack-protector -O3 -mcpu=pentium4 -ffast-math -funroll-loops -fomit-frame-pointer -fforce-addr -falign-functions=4 -pipe -mmmx -msse -msse2 -fexpensive-optimizations -mfpmath=sse"

and it seems to work fine. Is your /usr/src/linux symlinked to the right directory? You could try the r6 kernel and see if that helps also (along with make clean make dep).
gmoney is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Random crashes, NVRM Xid messages Iesos NVIDIA Linux 90 10-04-12 03:27 AM
Corrupted display - 302.17 - Dell Precision T3500 (G98 [Quadro NVS 295]) gbailey NVIDIA Linux 1 06-27-12 10:24 AM
UEFI+Nvidia - NVRM: Your system is not currently configured to drive a VGA console... interzoneuk NVIDIA Linux 0 06-26-12 04:51 AM
xorg locks-up with newest nvidia drivers w/ vdpau. theroot NVIDIA Linux 1 06-24-12 11:04 AM
Crash when logout from X TGL NVIDIA Linux 10 09-13-02 08:22 PM

All times are GMT -5. The time now is 05:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.