Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-13-06, 06:36 PM   #1
octothorp
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2
Default Xorg crashes upon init of GLX on gentoo

My Xorg (xorg-server-1.0.99.2) crashes badly upon init of the GLX extension. Please help!

I've attached the bugreport, the log, the conf... If there's anything else, please let me know!

_XSERVTransSocketOpenCOTSServer: Unable to open socket for inet6
_XSERVTransOpen: transport open failed for inet6/timmay:0
_XSERVTransMakeAllCOTSServerListeners: failed to open listener for inet6

X Window System Version 7.0.0
Release Date: 21 December 2005
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 7.0
Build Operating System:Linux 2.6.16-gentoo x86_64
Current Operating System: Linux timmay 2.6.16-gentoo #1 PREEMPT Thu Apr 6 07:17:41 CDT 2006 x86_64
Build Date: 13 April 2006
Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Thu Apr 13 18:19:30 2006
(++) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf-nvidia"

*** If unresolved symbols were reported above, they might not
*** be the reason for the server aborting.

Backtrace:
0: X(xf86SigHandler+0x95) [0x477245]
1: /lib/libc.so.6 [0x2afca3dc1260]
2: /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so(_nv000158X+0xda) [0x2afca55d92ba]

Fatal server error:
Caught signal 11. Server aborting

[1] 4277 abort (core dumped) X -config /etc/X11/xorg.conf-nvidia
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (52.0 KB, 125 views)
File Type: txt xorg.conf-nvidia.txt (6.5 KB, 138 views)
File Type: log Xorg.0.log (20.6 KB, 131 views)
octothorp is offline   Reply With Quote
Old 04-13-06, 07:36 PM   #2
octothorp
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2
Default Re: Xorg crashes upon init of GLX on gentoo

I've downgraded Xorg and it works again.

After that I discovered my nice 1600x1200 went away, so I downgraded nvidia drivers and I'm back to normal.

To recap, it's the newest branch of Xorg that broke everything, and I just have to massage the configs to get the newer drivers to give me 1600x1200 I guess.
octothorp is offline   Reply With Quote
Old 04-13-06, 08:39 PM   #3
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: Xorg crashes upon init of GLX on gentoo

Quote:
Originally Posted by octothorp
I've downgraded Xorg and it works again.
The NVIDIA drivers don't yet support the new ABI in xorg-server 1.0.99.1 and higher.
AaronP is offline   Reply With Quote
Old 04-21-06, 11:44 PM   #4
pichus
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1
Default Re: Xorg crashes upon init of GLX on gentoo

Hey, I got the exact same problem, no matter how many times I tried to reinstall/reupgrade xorg7/gentoo... Do you guys have any remedies to this problem beside just going back to xorg-6.8 or downgrading to nv driver?

the backtrace:
0: X(xf86SigHandler+0xb1) [0x469f48]
1: /lib/libc.so.6 [0x2b0b8639ae00]
2: [0x86e94f]

-=-=-=-=-

The system is
Linux-2.6.16-gentoo-r3 x86-64 (EM64t)
Pentium-4 3.6GHz (P4-660)
nVidia Geforce Go 6800 256MB

I can get "nv" driver to work, but "nvidia" driver doesn't work; after it shows the nvidia logo, the system would just crash, showing this backtrace error. Any ideas?

When changing to an older xorg-6.8.2, the driver works fine. I really want to get xorg-7.0 to work =/


Other people I have spoken with got this nvidia to work in xorg-7 (different setup though)... so is there anything i did wrong? I even tried to reinstall gentoo without any USE flags just to make sure that nothing is installed extra. That still didn't help the situation at all.
- Thanks.
pichus is offline   Reply With Quote
Old 04-22-06, 01:35 PM   #5
energyman76b
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Clausthal/Germany
Posts: 1,104
Default Re: Xorg crashes upon init of GLX on gentoo

You have to install 7.0

xorg-xserver 1.0.2
AND NOT THE DEVELOPMENT 1.0.99 VERSION

unmask properly and not 'everything' and install xorg-server 1.0.2 and related packages.
energyman76b is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
173.14.34 -- Xorg 1.12.1 & 1.11.4, glx module fails to load mereset NVIDIA Linux 17 06-10-12 01:24 AM
295.40 Drivers and Xorg 1:7.6+12 HIGH cpu usage norrland NVIDIA Linux 2 05-13-12 09:11 AM
Glx mrbig1344 NVIDIA Linux 7 09-30-02 06:45 AM

All times are GMT -5. The time now is 07:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.