Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-11-06, 11:36 AM   #1
walrus
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 25
Default 6800GT in SLI mode...

Hi all,

I have two 6800 GT GPU, on a asus P5ND2-SLI Deluxe mobo.

Each GPU work fine, alone.

But when I want to use them in SLI mode, I can't get it working.

XFree86 (4.3.0) complains :

(**) NVIDIA(0): Option "SLI" "auto"
(**) NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
(**) NVIDIA(0): NVIDIA SLI enabled; using auto-selected rendering method.
(WW) NVIDIA(0): Failed to initialize SLI! Reason: GPUs do not match. Only
(WW) NVIDIA(0): one GPU will be used for this X screen. Please see the SLI
(WW) NVIDIA(0): Appendix in the README for troubleshooting suggestions
(II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce 6800 GT at PCI:1:0:0
(--) NVIDIA(0): VideoRAM: 262144 kBytes
(--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 05.40.02.26.00
(II) NVIDIA(0): Detected PCI Express Link width: 8X
(--) NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
(--) NVIDIA(0): Connected display device(s) on GeForce 6800 GT at PCI:1:0:0:

I read README but it did not help me.

What's wrong ?

Thanks in advance.
__________________
Fred, Ph.D
walrus is offline   Reply With Quote
Old 04-11-06, 12:34 PM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: 6800GT in SLI mode...

Here's the reason for the failure:
(WW) NVIDIA(0): Failed to initialize SLI! Reason: GPUs do not match.

Are you certain that both videocards are identical?

Please generate and post an nvidia-bug-report.log along with the output from 'lspci'

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 04-11-06, 01:52 PM   #3
walrus
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 25
Default Re: 6800GT in SLI mode...

[quote=netllama]Here's the reason for the failure:
(WW) NVIDIA(0): Failed to initialize SLI! Reason: GPUs do not match.

Are you certain that both videocards are identical?
Yes I do !
This is why I don't understand the message.

Please generate and post an nvidia-bug-report.log along with the output from 'lspci'
Ok.

0000:01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV40 [GeForce 6800 Ultra/GeForce 6800 GT] (rev a2)
0000:02:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV40 [GeForce 6800 Ultra/GeForce 6800 GT]

I attached the bug-report.

Thanks !
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (98.6 KB, 121 views)
__________________
Fred, Ph.D
walrus is offline   Reply With Quote
Old 04-11-06, 02:53 PM   #4
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: 6800GT in SLI mode...

Those GPUs aren't the same. Note the "(rev a2)" on the end of the first one. Did you purchase both cards at the same place and time?

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 04-11-06, 03:25 PM   #5
walrus
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 25
Default Re: 6800GT in SLI mode...

[quote=netllama]Those GPUs aren't the same. Note the "(rev a2)" on the end of the first one. Did you purchase both cards at the same place and time?

It's a typo.

marsu[pts/0]:~/{3}/> lspci | grep -i vga
0000:01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV40 [GeForce 6800 Ultra/GeForce 6800 GT] (rev a2)
0000:02:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV40 [GeForce 6800 Ultra/GeForce 6800 GT] (rev a2)
__________________
Fred, Ph.D
walrus is offline   Reply With Quote
Old 04-11-06, 03:35 PM   #6
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: 6800GT in SLI mode...

The two cards have a different VBIOS, which also makes them dissimilar. Are they both Asus cards? If so, you need to have Asus either provide a VBIOS update to get them both to the same version, or replace one of the cards so that they are both using the same version.

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 04-11-06, 04:13 PM   #7
walrus
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 25
Default Re: 6800GT in SLI mode...

[quote=netllama]The two cards have a different VBIOS, which also makes them dissimilar.
Ok.

Are they both Asus cards?
Yes.

If so, you need to have Asus either provide a VBIOS update to get them both to the same version, or replace one of the cards so that they are both using the same version.
Ok.

Thanks.
__________________
Fred, Ph.D
walrus is offline   Reply With Quote
Old 04-11-06, 04:30 PM   #8
walrus
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 25
Default Re: 6800GT in SLI mode...

> If so, you need to have Asus either provide a VBIOS update to get them both > to the same version
Ok, but where can I download it ?
I typed "vbios" on asus website search engine : 0 result
:-(
On google, most pages are russian pages.

> or replace one of the cards so that they are both using the same version.
I just bought the second GPU today.
And N6800GT are quite difficult to find now.
Anyway, retailer could not tell me the vbios rev if I asked him...

Thanks.
__________________
Fred, Ph.D
walrus is offline   Reply With Quote

Old 04-11-06, 04:41 PM   #9
chunkey
#!/?*
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 662
Default Re: 6800GT in SLI mode...

go here: (see download section)
mvktech.org

or, what about ASUS support center?
chunkey is offline   Reply With Quote
Old 04-11-06, 04:58 PM   #10
walrus
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 25
Default Re: 6800GT in SLI mode...

Quote:
Originally Posted by chunkey
go here: (see download section)
mvktech.org

Ok, I'm going to try it.
I only don't understand why it's not on asus or nvidia website...

or, what about ASUS support center?
I post a message.
Waiting for an answer...


Thanks.
__________________
Fred, Ph.D
walrus is offline   Reply With Quote
Old 04-11-06, 05:43 PM   #11
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: 6800GT in SLI mode...

walrus, Asus would need to provide the VBIOS. As chunkey suggested, you need to contact Asus to address this problem.

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 04-12-06, 07:16 AM   #12
walrus
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 25
Default Re: 6800GT in SLI mode...

[quote=netllama]walrus, Asus would need to provide the VBIOS. As chunkey suggested, you need to contact Asus to address this problem.

Ok, thanks to you, I can get it working.
I've downloaded bios from mvktech.net and now, SLI works :
(**) NVIDIA(0): Option "SLI" "auto"
(**) NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
(**) NVIDIA(0): NVIDIA SLI enabled; using auto-selected rendering method.
(II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce 6800 GT at PCI:1:0:0
(--) NVIDIA(0): VideoRAM: 262144 kBytes
(--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 05.40.02.26.00
(II) NVIDIA(0): Detected PCI Express Link width: 8X
(--) NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
(--) NVIDIA(0): Connected display device(s) on GeForce 6800 GT at PCI:1:0:0:
(--) NVIDIA(0): Iiyama PLE480/481 (DFP-0)

But...
marsu[pts/0]:~/{6}/> nvidia-settings
The program 'nvidia-settings' received an X Window System error.
This probably reflects a bug in the program.
The error was 'BadValue (integer parameter out of range for operation)'.
(Details: serial 45 error_code 2 request_code 147 minor_code 3)
(Note to programmers: normally, X errors are reported asynchronously;
that is, you will receive the error a while after causing it.
To debug your program, run it with the --sync command line
option to change this behavior. You can then get a meaningful
backtrace from your debugger if you break on the gdk_x_error() function.)

What 's wrong ?

Thanks in advance.
__________________
Fred, Ph.D
walrus is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
320.17 can't detect video modes on Lenovo laptop tadawson NVIDIA Linux 13 07-14-12 01:40 AM
Very slow X startup Jeremy NVIDIA Linux 96 05-23-03 10:11 AM
Error messages... HELP!!!! Imperito NVIDIA Linux 3 09-24-02 10:46 PM
Nvidia GF4 MX 440 + Mandrake tomchristopher NVIDIA Linux 3 08-18-02 09:42 AM
nVidia drivers + Red Hat Linux 7.3 Error404 NVIDIA Linux 17 08-16-02 11:34 AM

All times are GMT -5. The time now is 09:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.