Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA FreeBSD

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-14-06, 06:13 AM   #1
ashley_moran
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 7
Default Trouble with driver on FreeBSD 6

I've just installed nvidia-driver 1.0.8178_1. I'm using FreeBSD 6-STABLE (dated shortly after the release), Xorg 6.9 and KDE 3.5.2 I have an MX4000 AGP and an MX4000 PCI running in Xinerama.

I'm not actually having ANY luck. The basic driver works ok, but I can't see any sign of RenderAccel or Composite despite enabling them in the driver. Anyway I only have a few mins to post right now so I thought I'd tackle a small problem: I can't use glx. Here are the symptoms:

[ashleymoran@alfie ~]$ glxgears
/libexec/ld-elf.so.1: Shared object "libm.so.3" not found, required by "libGL.so.1"

[ashleymoran@alfie ~]$ locate libm.so.3
/usr/local/lib/compat/libm.so.3

I have the compat5x port installed (infact I just forced a rebuild) so I don't know why it's not working. Any ideas on this one?

Cheers
ashley_moran is offline   Reply With Quote
Old 04-14-06, 08:26 AM   #2
zander
NVIDIA Corporation
 
zander's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,740
Default Re: Trouble with driver on FreeBSD 6

Does installing the compat5x-i386 package help?
zander is offline   Reply With Quote
Old 04-14-06, 01:21 PM   #3
ashley_moran
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 7
Default Re: Trouble with driver on FreeBSD 6 (got it working but not in xinerama)

Hi

Thanks for the quick reply! I eventually uninstalled the driver AND compat5x and reinstalled both. That got it working.

Then I started making a new xorg.conf from scratch. I managed to get Composite with RenderAccel working, and translucency/shadows in KDE. Unfortunately, it only works with one monitor - when I turned Xinerama on and configured my second display it all falls over. I can log in, but as soon as I get to the desktop, my icons disappear and start flickering on and off (more off than on), the dock is barely visible and I'm left with a black square from the KDE splash screen.

I don't know if it's any use, but I'll attach my dmesg and Xorg.0.log. If there's anything else that is useful let me know.

Spose I should put the obligatory thanks for the work on the driver comment in here Not many companies make an effort to support FreeBSD. It's appreciated.
Attached Files
File Type: log Xorg.0.log (32.2 KB, 220 views)
File Type: txt dmesg.txt (7.4 KB, 203 views)
ashley_moran is offline   Reply With Quote
Old 04-16-06, 12:30 PM   #4
kenny237
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1
Default Re: Trouble with driver on FreeBSD 6

Please do the following:

ln -sf /lib/libm.so.4 /lib/libm.so.3

it should work after that.
kenny237 is offline   Reply With Quote
Old 04-16-06, 12:56 PM   #5
ashley_moran
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 7
Default Re: Trouble with driver on FreeBSD 6

Hi Kenny

I had a feedling I might need something like that ... I tried playing with libmap.conf too. In the end I re-reinstalled compat5x and nvidia-driver and got it working... well at least on one screen. There must be a bug somewhere that doesn't like Xinerama. It's a shame too - i was well impressed with composite considering it was running on an MX4000.

Ashley
ashley_moran is offline   Reply With Quote
Old 04-21-06, 03:34 AM   #6
ashley_moran
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 7
Default Re: Trouble with driver on FreeBSD 6

I think I've found another bug

I use Eclipse but the nVidia driver causes text corruption. You can get the text back by highlighting it, but it's haphazard and corrupts again quickly.

I've attached a screenshot and my xorg.conf this time too.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	nvidia-driver-eclipse.png
Views:	273
Size:	29.6 KB
ID:	17646  
Attached Files
File Type: txt xorg.conf.txt (3.3 KB, 245 views)
ashley_moran is offline   Reply With Quote
Old 04-21-06, 05:13 AM   #7
zander
NVIDIA Corporation
 
zander's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,740
Default Re: Trouble with driver on FreeBSD 6

@ashley_moran: you're using RenderAccel, which is still experimental/broken in the 1.0-8178 NVIDIA FreeBSD graphics driver release; the 1.0-8756 driver release, which should be available soon, has seen significant improvements in this area and should work correctly.
zander is offline   Reply With Quote
Old 04-21-06, 08:54 AM   #8
ashley_moran
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 7
Default Re: Trouble with driver on FreeBSD 6

Thanks zander I'll try it again when the new driver is out and give my Xinerama setup another go with Composite
ashley_moran is offline   Reply With Quote

Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Current NVIDIA FreeBSD graphics driver releases zander NVIDIA FreeBSD 0 01-27-09 05:22 PM
Redhat 8.0 NVIDIA works - INSTRUCTIONS STEEL1 NVIDIA Linux 267 04-15-03 06:48 PM
Getting the proprietary nvidia driver to run with Debian 3.0 r0 (woody) Katchina404 NVIDIA Linux 9 01-12-03 08:49 AM
Nvidia Driver causes crash on Standby/Suspend dasher NVIDIA Linux 5 09-16-02 05:57 PM
Trouble with SuSE 8 & NVIDIA latest driver bughill NVIDIA Linux 3 08-20-02 12:31 PM

All times are GMT -5. The time now is 05:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.