Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-12-06, 12:38 PM   #1
korogui
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 4
Default Help X Server starts wrong monitor

Hi, im having problem using the nvidia driver here, X Server is using the wrong video output from my card...

Card: GeForce 6600 (interfaces Composite/SVideo IN/OUT, Sub 25, DVI Output).
Monitor: DVI LCD Monitor "Sotec L5JDS1"
Linux: "Kurumin, Debian/Knoppix based linux distro"

XF86Config:

Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
HorizSync 30.0 - 60.0
VertRefresh 50.0 - 75.0
EndSection

Section "Device"
Identifier "Card0"
Driver "nvidia"
VendorName "All"
BoardName "All"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Card0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 16
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1024x768"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1024x768"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 32
Modes "1024x768"
EndSubSection
EndSection

If i set the video driver to "vesa", the video starts correctly on my DVI monitor, but if i set driver to "nvidia", when X Server starts my monitor lose the video signal... The refresh rates are correct for my monitor, and if i plug my old 14"CRT on Sub 25 output, the image is there... at the wrong video card output.

It appears that the driver prefer the DB 25 Output even if theres no monitor connected into it.

SO, IS THERE SOME WAY TO PUT THE DEFAULT SIGNAL OUTPUT TO DVI-OUT CONNECTOR?
korogui is offline   Reply With Quote
Old 04-12-06, 01:03 PM   #2
korogui
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 4
Default Re: Help X Server starts wrong monitor

By the way, i solved my problem with:

Option "IgnoreDisplayDevices" "CRT, TV"
Option "UseDisplayDevice" "DFP"

korogui is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
302.17 nvidiaXineramaInfoOverride not working properly hlandgar NVIDIA Linux 11 01-21-13 08:53 AM
Problems with configuring monitors and keeping them disabled with 302.17 Erosmith NVIDIA Linux 2 06-20-12 12:10 AM
Fujitsu Marries GPUs and Xeon in High-Density HPC Server News Archived News Items 0 06-13-12 06:30 PM
First monitor is black when going to virtual console, when using twinView zeBarbu NVIDIA Linux 2 09-07-03 09:35 PM
Monitor packed in? Head_slinger General Hardware 2 09-16-02 11:27 AM

All times are GMT -5. The time now is 10:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.